reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hej dziewczyny,
jestem 4dpt , o samopoczuciu nie musze pisać ; ) Wszystkie mamy tak samo...
Czy mialyscie tak - w 3dpt miałam trzy ostre bóle podbrzusza takie klujace, dziś dwie plamki na bieliźnie. .
czy to może być rozpoczęcie implantacji?
Czy raczej objaw fiaska ?

reklama
u mnie widza moje siostry brat meza i najbliższe kolezanki o tym jak to wyglada na prawde.
Kilka lat oglądałam srajace miny moich ciotek użalające sie i te debilne telsty " musisz sobie odpuscic" albo "moja znajoma...." Wiec po 4 latach oświadczyłam ze dzieci śmierdzą i niszczą figurę i nie bede miec dzieci i cała rodzina wziela mnie za debila ale mam spokoj przynajmniej. Emila nie chce miec dzieci bo jest dziwna.

A czy in vitro czy nie... Co za różnica, pewne tematy i sprawy sa miedzy mamo mezem ze to leczenie czy kredyt:)

U mnie o ivf wiedza rodzice partnera i najblizsi znajomi;)
Znajomi wiedzieli,ze sie staramy juz jakis czas o dziecko, wiec sa na biezaco. A rodzice mojego N. bardzo nam pomagaja (ze swoimi niestety nie mam kontaktu), wiec kiedy byla jakaś potrzeba zawiezenia mnie do szpitala/kontrole po operacji, mama N. byla pod reka:) Oczywiscie dozuje informacje, zeby nie weszli mi na glowe, ale takie szarpanie sie ze wszystkim we dwojke i trzymanie wszystkiego w tajemnicy byloby męczące. Na samym poczatku drogi do ivf byly takie sytuacje, ze dostaliśmy zaproszenie na jakas uroczystosc rodzinna, a N. mial jechac wieczorem na badanie nasienia.. no i konsternacja i glupie tlumaczenia co takiego waznego mamy do roboty ze nie mozemy byc o 19 na szampanie.. albo czemu nie pije wina itd..

Dziewczyny trzymam kciuki za bety i oczekiwania na testowania i usg. U mnie dzisiaj 9 dpt i rozlozylo mnie chorobsko. Leze w lozku:)

Jolka ja kiedys bralam 4 dni 3xdziennie, chyba 50mg.

Ostatnia edycja:
OlaSzy rozpiętość bety jest bardzo duza, kasik miała bardzo wysoka bete a bywają jeszcze większe. Z tego co pamiętam Olusia miała niższa bete od kasik a ma bliźniaki , więc nie ma co się sugerować. Najważniejsze ze przyrasta, i nie rób już bety tylko czekaj do usg, bo w ciąży jesteś i najprawdopodobniej ciąża rozwija się prawidłowo, ale czy tak jest tyko usg prawdę Ci powie.

Jolka zrób bete a potem luteinę bo rozne cuda na tym forum się zdarzały. Mój lekarz mówił mi to samo.

Onaja - to kłucie i plamienie to najprawdopodobniej implatacja, :tak:
Ciesz się dziewczyno, kiedy robisz betę ilu dniowy miałaś zarodek

Bubu 520
dwa zarodki 3 dniowe , w zasadzie 3,5 :)
Jeden B8 i jeden B4
wiec to chyba za wcześnie. ... na trzeci dzień?
pierwsze testy od wtorku ...

Niebajka kłucie takie mocne jednotazowe to wedlug mnie dobrze, a plamienie nie zawsze występuje
Onaja przy takich zarodkach to dobry termin na inplatacje

2-3 dniowe zarodki

1dpt... embrion się dzieli
2dpt... embrion staje się blastocystą
3dpt... blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt... blastocysta zaczyna wczepiać się w ściany endometrium
5dpt... proces implantacji się rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywać " się w endometrium
6dpt... proces implantacji jest kontynuowany i zarodek wnika głębiej w endometrium
7dpt...zarodek jest zaimplantowany smile
8dpt...zaczyna być produkowane HCG

reklama
onaja zarodek w 2- 3dpt może zacząć się implantować, i na przykład trafił na jakieś naczynie dlatego pojawiła się krew. Co prawda to rzadkość już w 2dpt, ale to wtedy plamienie późnym wieczorem...Możesz zrobicbete 8dpt, już powinna być, czyli za 5 dni.

niebajka plamienia imlantacyjne pojawiają się dopiero wtedy gdy zarodek trafi na naczynie i stad plamienie a czasem nawet lekkie krwawienie.

Do góry