reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej dziewczyny,
jestem 4dpt , o samopoczuciu nie musze pisać ; ) Wszystkie mamy tak samo...
Czy mialyscie tak - w 3dpt miałam trzy ostre bóle podbrzusza takie klujace, dziś dwie plamki na bieliźnie. .
czy to może być rozpoczęcie implantacji?
Czy raczej objaw fiaska ?

reklama
u mnie widza moje siostry brat meza i najbliższe kolezanki o tym jak to wyglada na prawde.
Kilka lat oglądałam srajace miny moich ciotek użalające sie i te debilne telsty " musisz sobie odpuscic" albo "moja znajoma...." Wiec po 4 latach oświadczyłam ze dzieci śmierdzą i niszczą figurę i nie bede miec dzieci i cała rodzina wziela mnie za debila ale mam spokoj przynajmniej. Emila nie chce miec dzieci bo jest dziwna.

A czy in vitro czy nie... Co za różnica, pewne tematy i sprawy sa miedzy mamo mezem ze to leczenie czy kredyt:)

U mnie o ivf wiedza rodzice partnera i najblizsi znajomi;)
Znajomi wiedzieli,ze sie staramy juz jakis czas o dziecko, wiec sa na biezaco. A rodzice mojego N. bardzo nam pomagaja (ze swoimi niestety nie mam kontaktu), wiec kiedy byla jakaś potrzeba zawiezenia mnie do szpitala/kontrole po operacji, mama N. byla pod reka:) Oczywiscie dozuje informacje, zeby nie weszli mi na glowe, ale takie szarpanie sie ze wszystkim we dwojke i trzymanie wszystkiego w tajemnicy byloby męczące. Na samym poczatku drogi do ivf byly takie sytuacje, ze dostaliśmy zaproszenie na jakas uroczystosc rodzinna, a N. mial jechac wieczorem na badanie nasienia.. no i konsternacja i glupie tlumaczenia co takiego waznego mamy do roboty ze nie mozemy byc o 19 na szampanie.. albo czemu nie pije wina itd..

Dziewczyny trzymam kciuki za bety i oczekiwania na testowania i usg. U mnie dzisiaj 9 dpt i rozlozylo mnie chorobsko. Leze w lozku:)

Jolka ja kiedys bralam 4 dni 3xdziennie, chyba 50mg.

Ostatnia edycja:
OlaSzy rozpiętość bety jest bardzo duza, kasik miała bardzo wysoka bete a bywają jeszcze większe. Z tego co pamiętam Olusia miała niższa bete od kasik a ma bliźniaki , więc nie ma co się sugerować. Najważniejsze ze przyrasta, i nie rób już bety tylko czekaj do usg, bo w ciąży jesteś i najprawdopodobniej ciąża rozwija się prawidłowo, ale czy tak jest tyko usg prawdę Ci powie.

Jolka zrób bete a potem luteinę bo rozne cuda na tym forum się zdarzały. Mój lekarz mówił mi to samo.

Onaja - to kłucie i plamienie to najprawdopodobniej implatacja, :tak:
Ciesz się dziewczyno, kiedy robisz betę ilu dniowy miałaś zarodek

Bubu 520
dwa zarodki 3 dniowe , w zasadzie 3,5 :)
Jeden B8 i jeden B4
wiec to chyba za wcześnie. ... na trzeci dzień?
pierwsze testy od wtorku ...

Niebajka kłucie takie mocne jednotazowe to wedlug mnie dobrze, a plamienie nie zawsze występuje
Onaja przy takich zarodkach to dobry termin na inplatacje

2-3 dniowe zarodki

1dpt... embrion się dzieli
2dpt... embrion staje się blastocystą
3dpt... blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt... blastocysta zaczyna wczepiać się w ściany endometrium
5dpt... proces implantacji się rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywać " się w endometrium
6dpt... proces implantacji jest kontynuowany i zarodek wnika głębiej w endometrium
7dpt...zarodek jest zaimplantowany smile
8dpt...zaczyna być produkowane HCG

reklama
onaja zarodek w 2- 3dpt może zacząć się implantować, i na przykład trafił na jakieś naczynie dlatego pojawiła się krew. Co prawda to rzadkość już w 2dpt, ale to wtedy plamienie późnym wieczorem...Możesz zrobicbete 8dpt, już powinna być, czyli za 5 dni.

niebajka plamienia imlantacyjne pojawiają się dopiero wtedy gdy zarodek trafi na naczynie i stad plamienie a czasem nawet lekkie krwawienie.

Do góry