reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Bunieczek ciesz sie ciaza ile wlezie bo ostatni miesiac jest juz ciezki ;) Ja teraz jak tykajaca bomba zegarowa. Termin z usg mam na jutro a z @ za 2 tygodnie. Mam nadzieje, ze po dzisiejszym badaniu zapadnie decyzja kiedy cc.

Madziulka beta bardzo ladnie przyrasta :) a przed Toba najcudowniejsze chwile a nie najgorsze.

Daria nie bierz gripexu, domowe sposoby plus paracetamol, nic wiecej.

A ja dziś znów miałam epizod w pracy. Zrobiło mi się słabo, kręciło w głowie, czułam sie jakby mi ktoś usiadł na klatce - ciężko się oddychało i brzuch mnie kłuje nonstop. Zadzwoniłam do prof. kazał nam jutro z samego rana przyjechać do Białego. Najprawdopodobniej hiperka, z tymże powiedział też - pewnie jest ciąża... mi serce zaświergotało!
Już mi taką nadzieję zrobił (ja sama sobie największą), że jak będzie negatywnie to płakać będę z miesiąc... sama jestem sobie winna, niepotrzebnie się tak nastawiłam!!! Głupia, głupia...
Mój M. dziś mówi "no nie chciałem Ci mówić, ale poczytałem o twoich objawach i już klika dni temu podejrzewałem, że się udało".. choć jeszcze się nie udało - nic nie wiadomo!
Leżę teraz w domu i czekam... betę zrobiłam, ale wynik w systemie będzie po 20:00 (choć ostatnio wyniki były po 17, więc może wcześniej wrzucą)...
Dla lekarza hiperka = ciąża - njaczęściej, a co jak jestem jednym za tych przypadków "dziwnych" i inaczej na to reaguję? Jak dostaję maila to serce mi przyspiesza, bo juz myślę, że to powiadomienie z systemu, że wynik przyszedł... :dry: dziś świruję na maxa, a myślałam, że podejdę do tego na spokojnie.

Sorki dziewczyny, że tak, brzydko powiem, "wyrzygałam" się tutaj okrutnie, ale już w środku zaraz coś we mnie pęknie...

Olusia za bezproblemowe CC, szybki powrót do sił i zdrówka dla maluszków. Też Ci zazdroszczę że już za chwilę przytulisz swoje maleństwa:tak:
Szkrabek wierzę że beta potwierdzi ciąża, szkoda że hiperka Cię dopadła, bo to co piszesz to ewidentnie dziewczyny przeżywają podczas hiperki. Czyli jutro jedziesz do kliniki na wizytę? Czekam z niecierpliwością na wysoką betę:sorry2:

A ze mnie już ciśnienie spadło. Uspokoiłam się wczorajszymi badaniami i wynikami. Też jak Kiki mam zrobione test Pappa, ale wierzę że będą dobre, nosek na usg był widoczny, przezierność karku 1,6 mm, tętno 167 na minutę, coś obwód główki widzę że jest więcej niż średni wynik bo 78,3 mm, a brzuszka obwód 52,1mm czyli poniżej średnego wyniku:dry:ale dr powiedziała że wszystkie wyniki bardzo dobre i tego się trzymam

Gizas - to super, najważniejsze to spokój szczególnie w Twoim stanie ;-)- najfajniejsze są te dni od razu po badaniach, bo jesteś spokojna i wierz, że wszystko jest ok :tak: No i zobaczenie malucha to niesamowita radość!
Ja też już staram się wyluzować, bo brzuch mnie bardziej boli jak tak świruję :dry: co ma być to będzie, przecież już i tak niczego nie zmienię...

reklama
Olusia powodzenia i oczywiście też trzymam mega kciuki za waszą szczęśliwą 3 :-) dużo zdrówka dla was.

Kasik no to faktycznie jesteś jak tykająca bomba bo nie wiadomo kiedy się może zacząć. A swoją drogą to czy nie za późno ma być wybrany termin cc? u nas wiem że ustalają na 14 dni przed planowanym terminem aby na 100% nie zaczął się poród naturalny. Ale ja się nie znam :-)

Szkrabek u mnie pierwszym objawem ciąży były też zawroty głowy. Oby się potwierdziło. Trzymam kciuki za bete wysoką

Jejku Hess kochana wiedziałam że o kimś zapomniałam, przepraszam cię bardzo :( a miałam napisać że cieszę się bardzo że wreszcie udało się lekarzom ustawić odpowiednią stymulację i że poszło szybko, nie ma hiperki no i jest wojownik. Życzę ci aby został on z tobą już na zawsze.

Ostatnia edycja:
Do góry