reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Madziulka Rz - jak pisałam na drugim forum, może to kwestia poziomu progesteronu. Dziewczyny tu bardziej doświadczone z pewnością coś Co doradza. :)

Kate to piknie beta przyrosła, nie napisałaś co powiedział Ci dr na wizycie. Wątpie żeby wspomnial o biochemicznej, prawda? tak patrzę na swoje betę, to ja w 13 dpt trzydniowych zarodków miałam bete 124, to tak jakbyś Ty miała w 11 dpt, a już wtedy miałaś dużo większą betę ode mnie. A mimo niewielkiej bety moja ciąża roziwja się prawdiłowo. Czego i Tobie z całego serducha życze:sorry2:
Madziulka Twoja beta też wzorowo przyrasta:sorry2:masz już umówioną wizytę pęcherzykową? Jeśli masz więcej luteiny to sobie zaaplikuj większą dawkę. Pamiętaj że nawet czerwona krew nie jest jednoznaczna z poronieniem, ale wiadomo stresu przy tym co nie miara. A nie badałaś dziś progesteornu? jakie leki bierzesz?
Olusia coraz bliżej poznania się z maluszkami, i tak na Twoje problemy, pobyty w spzitalu to pięknie udało się donosić ciąże:sorry2:

Giza na wizytę pęcherzykową jeszcze za wcześnie dziś 11 dpt , we wtorek robię betę i dzwonię do lekarza...
Leki jakie przyjmuję to
Encorton 5mg 1,5 na dobę
Estrofem 2 mg 2x1
folik
Lutinus 100 mg 2x1
Luteina 50mg 2x podjęzykowo
dostinex 1x1
fraxiparine zastrzyk 1 dziennie

W karcie w kliniki piszę , by w razie plamienia zażyć nospę 3x1 i w zamian lutinusa dopochwowo zażywać luteinę podjęzykowo.
Najgorsze ,że to weekend ....
Czuję też takie mikro skurcze ...
Wykończę się do wtorku... zastanawiam się czy jutro nie jechać na betę i progesteron ?

Ostatnia edycja:
Może chociaż sam progesteron? Bierz no spe 3 razy dziennie,duże dawki magnezu. Dołoż podjezykowa luteine i odpoczywaj.

GizaS lekarz powiedzial że ciąża jest ale nie wiadomo jaka czy pozamaciczana, bezzarodkowa czy taka jaką chcemy więc zabronił się jeszcze cieszyć. Mam brać clexane 0,2 acard 1 tabl.dziennie no mam zwolnienie do pt. Wizyta w środę już pęcherzyk będzie widoczny i teraz mam mega stresa:-(
Co do przyrostów to mówił że mają takie być w pierwszych dniach, mnie przestały te przyrosty obowiązywać gdy w 9dpt przekroczyłam 200, niby są minimalne ale beta i tak wysoka i najważniejsze żeby rosła usg jest wyznacznikiem zdrowej ciąży a nie beta. Mam zakaz robienia bety ale nie wiem czy nie sprawdzę jeszcze w pon. z drugiej strony mój M powiedziąl że mnie ubije:-pNo i mam torbiele po jednej w każdym jajniku:-(

Madziulka pomiędzy 6dpt-10dpt mogą wystąpić plamienie tzw. implantacyjne, to dobry znak i znaczy że nic się nie dzieje. Fakt, mało progesteronu dostałaś ja biorę lutinusa 3 razy po 1, luteinę 3 razy po 2 tabl(50mg) no i estrofem 3 razy po 1.

reklama
Madziulka, kate_p7 - teraz trzymam jeszcze mocniej zaciśnięte za Was kciuki :) musi być dobrze!!! :tak:
dorotav - mam nadzieję, że Ci przejdzie szybko bo wiem, że po punkcji to nic przyjemnego - a podejrzewam, że przeszłam to jednak lajtowo... :dry:
Olusia - trzymam kciuki by poszło bezproblemowo! I nie stresuj się już za parę dni poznasz swoje maluchy :tak: pamiętam jak mój syn mi spojrzał prosto w oczy jak go położyli mi po porodzie na brzuchu - ten wzrok i to uczucie - pamiętam do dziś dnia! A minęło już prawie 9 lat :-)
Życzę Ci byś miała podobne, piękne wspomnienia!

Teraz czeka nas kilka spokojnych dni... nic się nie dzieje dziewczyny - no obijacie się jak cholera ;-)

MARZEC

25: sykatynka - wizyta kontrolna
26: GizaS - badania prenatalne
26: agulla84 - wizyta kontrolna
26: dariaa16 - kolejna wizyta
28 lub 31: Olusia - się rozpakowuje!

Ying - Ying - udany criotransfer

KWIECIEŃ

02: szkrabek - test ciążowy

Yplocka1 - udany criotransfer
Annemarie - początek stymulacji

MAJ