reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Już w domu:tak: no wrażenia niesamowite. Na monitorze jak dr pokazywał to dzieko wyglądało ślicznie. Główka, rączki, nóżki, nie spało i się wierciło. Super to machanie rączkami:tak:Takie to cudowne, 35 mm a miniaturka człowieka w pełni:tak:
Rozmawiałam z dr o fragminie, nie przysługuję mi refundacja ale to wiedziałam, jakbym miałą zespół antyfosfolipidowy to tak, a nie wiem bo nei badałam. Ale powiedział żeby brac acard do końca ciąży bo udowodnione jest wiele innych pozytynwych czyyników stosowania acardu, a fragmin zaleca odstawić w drugiej połowie drugego trymestru czyli koło 5 miesiąca:blink:luteinę stopniowo odstawiać, po 12 tygodniu jest już nie potrzbena

Hess za jajca, żeby były piękne:-) i żeby było z czego wybierac:-p

bluesky to melancholijnej spokojności życzę:-p i trzymam kciuki za zbieractwo.

GizaS chłopakooo, meżczyzna mówisz, to się będzie działo:-p

Calina gratki:-)
Agulla a ty kiedy startujesz?? chyba jakoś nie długo ;-)

szkrabek trzyamam kciuki za blastki co się rozwiną na jutrzejszy transferek:-)

Dorotka gdzie zniknęłaś? serce mi złamałaś:-p jak sytuacja na froncie?

Mówię bezosobowo o moim szczęsciu-dzieko :tak:ale obstawiam chłopaka:-pmoże za tydzień na prenatalnych się ujawni

Hess kciuki za bezproblemową punkcję i piękne pelne komóreczki a następie za efektowne zapłodnienie:tak:

Hej;-)
Lekarz mi wczoraj powiedział, że kolejne USG mam mieć na przełomie 12 i 13 tygodnia, bo wtedy najlepiej wszystko widać.
Mam takie pragnienie, aby zrobić sobie jeszcze z jedno USG tak ok. 3 lub 4 kwietnia, bo chcemy powiedzieć rodzinie w Święta.
Dzisiaj zrobiłam krew, mocz i wirusologię. Jutro idę do lekarza prowadzącego i może założy kartę ciąży.

reklama
Calineczka możesz powiedzić rodzinie bez usg, wszytsko jest prawidłowo. Zarodek jest w macicy, rośnie, CRL prawidłowe. Nic nie możesz wićej zrobić. A lekarz prowadzący też pewnie nie da Ci posłuchać serduszka bo oni mają gorsze sprzęty niż klinika. Ja tylko na usg serduszkowym słyszałam ten pęikny dźwięk raptem przez 4-5 sekun bo więcej dr nie dał a teraz odkąd chodze do lekarza w swoim mieście to niegdy nie słyszałam:sorry:co do karty ciąży to chyba zakladają po 8 tc ale nie jestem pewna. Ja miałam założoną dopiero wczoraj, bez wyników i tak nie ma co wpisać do karty ciaży. Za wcześnie jutro idziesz do lekarza, tak częste usg nie są w niczym dobre dla dziecka. poczekaj na wyniki i idź na wizytę przed świętami, będzie to już 8tc . To moja rada ale zrobisz jak będziesz chciała.

Mój prowadzący ( ale od następnej wizyty zmieniam na dr który jest ordynatorem w szpitalu w którym będę rodzić) powiedział że jeżeli wszystko jest w porządku, a jest to kolejna wizyta u niego za 4 tyg i tak już będzie do 8 miesiąca bo później są wizyty co 3 tyg a nawet 2 a w 9 częsciej.
Podczas papierologii porozmawiałam wczoraj z lekarzem, powiedział że pomimo brania wszystkich leków i tak nie unikamy ryzyka poronienia, bo do 10 tc jest ryzyko pojawienia się wad wrodzonych które powodują obumarcie płodu. Tak jak pisałam wczoraj fragmin zalecił do 5 miesiąca ciązy bo później ryzyko poronienia z tytułu dokrwienia płodu jest minimalne. Jeśli przepływy będą ok to wystarczy sam acard, który właśnie zwiększa krążenie , powoduje zwiększenia masy płodu, obniża ryzyko przedwczesnego porodu i jeszcze kilka rzeczy mi powiedział ale zapomniałam. Jeśli łożysko będzie prawidłowo ukształtowane to fragmin idzie w odstawkę-jupi

Ale się rozpisałam. Idę dzis zaszaleć do fryzjera bo poszczę od grudnia od stymulacji:-p

Do góry