reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Daria możesz pić olej lniany, brać koenzym Q10, selen z wit E, po transferze magnez, no spe i zajadać ananasem. Ja też piłam inofem.

Próbuje rozkminić refundację do fragminu, podstawą jest chyba badanie na zespół antyfosfolipidowy, białko C i białko S. Ale jak zrobie teraz to wyjdzie mi w normie bo przecież biorę fragmin już 2 miesiące a acard 4:eek:muszę pochodzić po lekarzach, może gdzieś wysępię choć 2-3 opakowania na refudnacje

reklama
GizaS mam ten sam problem z clexanem, całe szczęście wydębiłam od jednego młodego gina receptę na 2 opakowania, ale potrzebuję jeszcze dużo;-)Zobaczymy jak to będzie.

szkrabek są historie napawające optymizmem, poczekamy do wyniku i wtedy będę lamentować ....każda stymulacja jest inna, może następna będzie lepsza. A ty masz podgladanko dzisiaj?

Hess jak brzusio? nadal boli? & za piękne jajca

Blue
jak się czujesz? jutro betujesz z tego co pamiętam, więc BIG DAY:tak: & za wielgaśną betunie.

Daria możesz pić olej lniany, brać koenzym Q10, selen z wit E, po transferze magnez, no spe i zajadać ananasem. Ja też piłam inofem.

Próbuje rozkminić refundację do fragminu, podstawą jest chyba badanie na zespół antyfosfolipidowy, białko C i białko S. Ale jak zrobie teraz to wyjdzie mi w normie bo przecież biorę fragmin już 2 miesiące a acard 4:eek:muszę pochodzić po lekarzach, może gdzieś wysępię choć 2-3 opakowania na refudnacje

GizaS teraz aktualnie biore
- 3 x B6
- b12
-femibion
-accidum folicum
-2x1 acard
-2x1 cynk
-400mg wit.E
-wit.D3
-no i magnez 3x1

czy przestac brac magnez i dopiero po transferze zaczac znow???

dzis ide kupic linomag z olejem z lnu i omega 3 i 6, czy dodac jeszcze olej z wiesiolka?
-

kate_p7 - już po wizycie. Pęcherzyki ok 22mm - dziś kończę stymulację, w sobotę punkcja. Dziś spojrzałam estradiol >3000, progesteron 0,93.

Mogę zrobić profil progesteronu by zobaczyć jak mój organizm metabolizuje ten hormon - uważacie, że jest to konieczne? Zastanawiam się czy jest sens - musiałabym znów na noc zostać po punkcji, co mi się średnio usmiecha... jak sądzicie? warto?

GizaS, dzięki za pamięć. Crio mam w kwietniu. We wtorek miałam scratching. Biorę już dexametazon i czekam.....
Dziewczyny za wszystkie trzymam kciuki i oczywiście za naszego Rodzynka też:-)

yplocka1 gdzie sie leczysz sorka ze pytam ale niewiem teraz gdzie tego szukac ;)...tez myslalam o tym scratchingu endometrium ale podobno zalecaja dopiero po 2 nieudanych transferach....

dariaa16, leczę się w Invicta Gdańsk. Ja po trzech nieudanych próbach miałam histero, podczas którego Pan Doktor skaleczył endo. Przed udanym transferem też miałam histero. Potem poronienie i teraz scratching. Koszt 500 zł plus hispat.

reklama
ale niejestes w programie?, wiem ze w programie jest zadarmo scratching endo, ale dopiero po 2 probach zalecaja....ja bede podchodzila do 2 mam nadzieje ze i ostatniej na 9 dlugich miesiecy:) i Tobie tez zycze szczescia i maluszka:)!

ja teraz zmagam sie z wykombinowaniem recepty na cleaxane i ogolnie czytam co brac na to zeby zarodek sie zagniezdzil...

Do góry