reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Mieliśmy jechać do innej miejscowości ale te hotele mi nie pasowały bo były 3 na kupie a jednym były imprezy a ja chce mieć spokój jak będę chciała to pójdę na impre nie widziało mi sie mieć to pod nosem hehe mam nadzieje ze nasze nie strajkuje bo już chyba sie zalamie!

reklama
Agulla przykro mi kochana :(

Fusun alez sie ciesze, teraz wszystko musi byc dobrze, zaslugujesz na to :)

Calineczka gratki :)

Dziewczyny Wy o wakacjach juz mowicie, my jezdzilismy zawsze 2 razy w roku, ostatnio bylismy w swieta wielkanocne a teraz szykuje sie dluzsza przerwa ;) ale jakos mi to nie przeszkadza :)

Ostatnia edycja:
agulla84, ja miałam crio na cyklu sztucznym z estrofem 3x2 tab, między 12-13dc usg i kontrola przyrostu endometrium, od ok.14dc zaczyna się brać progesteron i od tego dnia dolicz ilość dni jakie ma zarodek i wtedy będzie transfer. Cykl naturalny to wtedy kiedy masz regularny @ i owulację.

agulla polecam zamówić wycieczkę z tym polskim biurem podróży, trzeba by się znimi skontaktować bliżej wyjazdu już w polsce- zatoka wraku obowiązkowa- z tego biura ogląda się ją z góry i wpływa małą łódką- my zamówiliśmy rejs statkiem z biura podróży z którego jechaliśmy i przez duże fale nie wpłynęliśmy do zatoki wraku -wtedy zdecydowaliśmy aby spróbować z biura magic i to był strzał w dziesiątkę.Byliśmy w stolicy w Zante Town- ale tu wybraliśmy się autobusem ( mieszkaliśmy w Laganas) i właśnie tam była ta boska knajpka z owocami morza - Spartakos Taverna :D

Hej,
agulla84, ja miałam crio na cyklu sztucznym z estrofem 3x2 tab, między 12-13dc usg i kontrola przyrostu endometrium, od ok.14dc zaczyna się brać progesteron i od tego dnia dolicz ilość dni jakie ma zarodek i wtedy będzie transfer. Cykl naturalny to wtedy kiedy masz regularny @ i owulację.

Agulla ja jestem świeżo po crio i własnie tak to wyglada, tylko jak mialam mniejsze dawki Estrofemu;-) super, że wyjeżdżasz na wakacje,, podładujesz akumulatory i wtedy wszystko się ułoży:-D a ja crio miałam w następnym cyklu po stymulacji:tak: także nie mialam przerwy;-)

Kate chciałabym Cię natchnąć optymizmem, ale wiesz że u mnie z tym ciężko:-p ja pomimo wewnętrzego realizmu jak kto woli pesymizmu, jednak zawsze wierzę, że innym się uda, więc tego Ci życzę z całego serca:-) spokojnie dołączysz do Dziewczyn ciężarówek, ja tam sobie poczekam, w końcu dopiero zaczęłam, ale Tobie już się należy i wierzę, ze Twój Kropek da rade:-D

Szkrabek fajnie, że możesz przenocować, też bym tak chciała bo dojazdy mnie wykańczały:eek: powiem Wam,że zanim zaczęłam przygodę z Gametą to myślałam o Novum bo przecież oglądałam serial i jakoś mi się wszyscy spodobali, ale M był bardziej za Gametą w sumie to nie wiem czemu, ale tak jakoś wyszło,że wylądowałaliśmy tu choć widzę, że ściemę sadzą, ale to pewnie przez te refundacje:eek: jakbyśmy podeszli komercyjnie to byłaby inna gadka a tak to idą taśmowo i się nie wczuwają:eek:

Fusun i Calineczka uściski za udane wizyty:-D:-D:-D

U mnie sytuacja wygląda następująco otóż nie mamy mrozaków bo mój słabeuszek CC był jedynym którego dohowali do blastocysty, reszta padła po 3 dobie - bo w dniu panowanego transferu ktory się nie odbył, cała 6 miała się dobrze i były 3 zarodki BB i 3 zarodki CC, u mnie nie podają tych cyferek:sorry: tak więc ustaliliśmy, ze jak wszystko dobrze pójdzie to zaczniemy drugą stymulacje w czerwcu może ta będzie szczęśliwsza - wymyśliłam sobie, że skoro mamy takie słabe zarodki to może podadzą nam 2 i może chociaż jeden się zagnieździ:cool2: zobaczymy co wyjdzie w praniu:confused2: na razie muszę odpocząć i wziąść się za siebie bo zapuszczona jestem niesłychanie:szok: miałam dzisiaj ćwiczyć Skalpel a dostałam @ i oczywiście wystawiłam sobie zwolnienie z wfu:-p planuje jutro do pracy pognać rowerem (mam 3km w jedną stronę), ale czy rano będzie mi się chciało zwłaszcza jak wstanę z bólem brzucha to nie wiem :-p jeny super macie, że jeździcie na takie wczasy, ja niestety na wsi się urodziłam i tu umrę, także oprócz Polski to niegdzie indziej nie wyjadę:cool: modlę się zeby w tym roku chociaż na weekend do Zakopanego się wyrwać, ale zobaczymy jak to ivf pójdzie:sorry: zmykam bo jutro DPSie witaj i tony problemów podopiecznych znowu mi spadną na głowę - jakbym swoich miała mało, ale taki laif:cool2: miłego wieczoru i POWODZENIA JUTRO NA WSZELAKICH WIZYTACH:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Agulla, bardzo mi przykro.... Wypłacz tyle ile potrzebujesz i zbierz siły do dalszej walki!!! Masz prawo czuć się zła, rozczarowana. Tak jak dziewczyny piszą lepiej to wyrzucić, głośno powiedzieć niż kisić w sobie aby nas męczyło i zatruwało.
Słyszałam o min 1 miesiącu przerwy przed crio.

Kate_p7, masz kropka ze sobą, to najważniejsze i niech tak zostanie na dłuuuugie miesiące :)

Szkrabek, a do której kliniki w Białym jeździsz (OK, już doczytałam). My też jeździliśmy na 2 ostatnie razy do Białego (Artemida) i plan był taki, że jak się nie uda to Novum...

Calineczka, super wieści.

Ja czekam na swoją czwartkową wizytę. Oby wszystko było ok. Jakoś się niepokoję, miałam test w domu - siknęłam, II krechy są, ufff... ale i tak skoczę jutro na betę.

reklama
Kobitki pomocy dostałam jakiegoś uczulenia na lydkach. Są zsypane całe od kolan w dół :-( swedzi jak diabli :-( czy mogę wypić wapno takie rozpuszczane? Nie jadlam dzisiaj żadnych owoców więc nie wiem od czego to może być :-(

Do góry