reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
kate gratuluje :) piękna beta. Ja taka miałam w 10dpt a ty masz taką w 8. Kobietko kopa dostaniesz jak zaczniesz marudzić nadal. Wiesz ile jest dziewczyn na forum które chciałyby zobaczyć taka bete?

właśnie. Ewelajna ma rację każda z nas chce taką bete zobaczyć, zobaczysz, że wszystko będzie ok i urodzisz zdrowe bobo. A my ustawiamy się w kolejce jako następne do zaciążenia :-) nie wszystkie przypadki źle się kończą. Nawet nie wiesz jak bardzo ja chciałam zobaczyć pęcherzyk mojej fasolki do ostatniej chwili wierzyłam, że będzie ok no ale ja muszę iść i walczyć dalej a u ciebie na pewno będzie dobrze i zakończy się sukcesem. Trzymaj się cieplutko i dbaj o siebie i kropcie .

Ewelajna super kreseczki kochana

Olusia ja czuje się dobrze, szwy wyjęte w sumie prawie wszystko zagojone tylko trochę swędzą miejsca po szwach. Czasami po tej stronie co mam usunięte coś mnie trochę boli, szczyka. Ale czasami psychicznie jest strasznie, jak sobie pomyśle, że są zaraz święta to mnie serce boli mogły być bardzo szczęśliwe a będą tym bardziej smutne........

Ostatnia edycja:
Kate beta ładnie przyrasta i oby tak dalej, najważniejsze że rośnie i że nie masz plamień:tak:

Ja sprawdziłam po ilu dniach ostatnio miałam wynik magicznej trójcy i było to 13. Jak nie będzie opóźnień to wynik urea powinien być na 16 grudnia. Provenit intensiv konczę brac opkaowanie i chyba dalej będę je brała plus t 5 mg accidum folicum. Czytałam że na obniżenie homocysteiny bardzo dobry jest nasz burak a dokładnie substancja w nim zawarta Trimetyloglicyna, TMG, betaina
Zamówiłam wczoraj na allegro DHEA i przy okazji od tego samego sprzedawcy
TMG Betaina 500mg 180kaps. NAJTANIEJ Wys.gratis (4863421368) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Co do suplementacji koenzymem i DHEA nie słyszałam wcześniej o negatynwnych skutkach ich brania. Na forum NOVUM ebriolog piszę że badania naukowe wykazują wpływ suplementacją DEEA na jakość komorek. Ja biorę i po swoich komórkach widzę że jest lepiej, nie wiem czy to od suplmetacji ale z każdą stymulacją jest lepiej, szkoda tylko że nasienie M wartościowo się obniża:dry:

Tak mi sie zdaje ze u nas to protokol byl nie dopasowany do mnie :( bo wyprodukowalam na dlugim protokole 13 a tylko 3 byly pelne a na ktotkim 7 a 5 bylo pelnych :) u nas jest problem z nasieniem. Zapytam sie doktorka co dalej i czy nie trzeba jakis badan zrobic, no i czym poprawic jakosc komorek. Moim zdaniem komorki byly przedojrzale :(

Kate gratuluje myśle,że możesz się cieszyć przyrost jest naprawdę ładny :) spokojnie kochana będzie dobrze :)
Gos1512 ja jeszcze nie wiem dokładnie na którą godzine. Będą.Będą do mnie dzownić jeszcze dokładnie co do dnia i godziny bo wizyta będzie albo 8 albo 9.Jestem na razie na liście rezerwowej.A ty na którą masz?
Sykatynko jak byś mi wytłumaczyła bo ja jestem zielona z tego co piszecie.Skoro tak Ci wyszło z tą homocysteiną to powinnaś według Ciebie brać zastrzyki z heparyną tak?czyli jesli ja biore fragmin to o te zastrzyki chodzi?czy to jeszcze co innego?

A Gos1512 zapomniałam Ci jeszcze napisać ,ze mojej siostrze sie też udało drugie ifv a też jest pacjentką Mańki :)
kochana on ma szczęśliwą rękę :) i dużą wiedzę ,wiem ,że i Tobie sie uda :)

Milkaa tez bylam na liscie rezerwowej tylko na 9 ale ta starsza Pani do mnie zadzwonila ze 9 lekarz nie przedluzyl grafiku tylko jak chce to przyjmie mnie 8 a godzinki mialam do wyboru wiec mam na 14.30 :)

Witajcie dziewczyny

Olusia – nawet nie chcę sobie wyobrażać, co przeżywa ta dziewczyna. Jest to bardzo przykre :-( Z jednej strony zgadzam się, że niepokojących objawów w ciąży nie można bagatelizować. Ale z drugiej strony nie można się też dać się zwariować. Mam kumpele, która zaszła w ciąże poprzez in vitro i też na każdy niepokojący objaw biegła do dr, który później na nią dziwnie patrzył ;-) No, ale miała w sumie do tego prawo, bo jej starania o ciąże wyglądały tak jak nasze. Dobrze, że piszesz o tej historii, będę to miała na uwadze jak kiedyś uda mi się zajść w ciąże ze względu na moje tendencje do zapaleń.
O tak, na pierogi jestem chętna, uwielbiam pierogi, knedle itp :tak:

Olusia, agulla84, kikifish, inka26, Jo.M. – z tego co mi wiadomo jestem piątym przypadkiem, który musi jeszcze raz pojechać na pobranie materiału. Mam wrażenie, że w GC położna nie potrafi poprawnie pobrać materiału do badania. Nie mam słów...

Jo.M. – narazie nie planuję crio. Muszę mieć wszystkie wyniki i dopiero się będę zastanawiała co dalej robić.

kikifish – jutro Twoja wizyta, trzymam kciuki i nie stresuj się tak ;-) Chętnie bym powiedziała co o nich myślę, ale byłam w pracy i nie mogłam się wydzierać na pół firmy ;-)

agulla84 – nie skomentuje zachowania pani genetyk, bo brak mi słów. Generalnie to nie ciągałabym rodziny po jakiś badaniach, no bez przesady, niech ta kobieta się w głowę stuknie. A zarodki jak chcesz to zbadaj, a jak nie to nie to Twoja decyzja. ANI MI SIĘ WAŻ REZYGNOWAĆ Z IN VITRO!! :tak:

Ja kiedys usylszalam od gina zebym po inseminacji nie przychodzila bo on sztucznych ciaz nie prowadzi

Aż mnie zatkało i zapowietrzyło :szok: Niech ten dr stuknie się w swój sztuczny mózg :wściekła/y:

yplocka – trzymam kciuki za Twoją stymulację.

kate_p7 – gratuluję przyrostu bety, oby tak dalej :-)

reklama
lilka dziękuję uspokoiłaś mnie:-)

gos1512 co do stymulacji nie znam się aż tak, ale stymulacja jest bardzo ważna jakie leki brałaś? i jaki protokół miałaś? jakie wyniki na podglądaniach były?

Migotka, bunieczek
... przepraszam was ja na prawdę mam zamiast mózgu kalafior:confused:, ja po prostu tak się boję, wiem że powinnam się cieszyć...ale nie potrafię. Jak patrzę ile tu tego dramatu, to dlaczego miałby mnie on ominąć?
Mama mi dzisiaj pogratulowała a ja do niej żeby jeszcze się nie cieszyła bo jeszcze tyle rzeczy może się stać..:-(postaram się poprawić, ale nie wiem czy potrafię..

Do góry