reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Calineczko przykro mi naprawde liczylam ze Ci sie uda :(
Dani ja tez liczylam na nie powodzenie a tu taka niespodzianka.Dzis moja beta 490 wiec przyrasta.Kochana nie przestawaj wierzyc kazdy zarodek ma szanse i ja teraz to wiem.
Goga ciesze sie razem z Toba :) kiedy masz wizyte?

reklama
goga trzeba się cieszyć bo jest z czego:-)

A ja mam podany zarodek ale w końcu nie wiem jaki:-)... dostaliśmy kartke P8B to ja zalamana ze on w ogóle nie ruszył w sumie na fotce wszystko zlane w całość tylko dwie komórki stanowiły odrębną całość. Lekarz jak zobaczyl moja mine to mi mówi ze z takim nastawieniem to raczej nic nie będzie, a ja do niego że nawet morula to nie jest:-p i w ogole a on ze zarodki nie rozwijają się liniowo maja skoki w rozwoju:tak:i skoro podawany jest tzn. ze jest dobry!!
Jak na fotelu leżałam i mi go jeszcze raz pokazywali to już był morulą wiec jak się zapadnie to może jeszcze dziś będzie blastką :-) bo w sumie blastka to zapadnieta morula:-p

Ostatnia edycja:
Tola a ten prewenit moze mozesz go brac? bo ta forma metylowa kwasu to jaki to?
No jutro właśnie go kupie. A w Femibionie też jest forma metylowa. Tylko tak się zastamnawian czy to wszystko do kupy moge brać. Tzn Femibion, Prevenit i ten Infolic. Chyba nie było by za dużo. Zalecane jest conajmniej 5 mg. Wiec chyba było by oki?

Tola prewenit ma 0.8 kwasu, to trzeba jeszcze brac wiecej? bo kolezanka miala wynik kwasu 77 wiec stanowczo za wysoki... wiec chyba niech na razie bierze tylko to nie? a potem powtorzy badanie i zobaczy co i jak? czy od razu ma zwiekszyc kwas? a ten prewenit to forma metylowa?:tak:

Kate trzymam kciuki za twoj zarodeczek... :tak:

Dziewczyny gratuluje przyrostu bet !! :tak:

SkładKwas foliowy to witamina z grupy B. Jest istotnym elementem procesu podziału komórek i tworzenia się krwi, a przez to jest współodpowiedzialny za prawidłowy wzrost płodu. Badania naukowe w dziedzinie żywienia wykazały pozytywny wpływ kwasu foliowego na przebieg ciąży i zdrowy rozwój dziecka w łonie matki.
FEMIBION NATAL 1 ( FEMINATAL METAFOLIN 800 )
Skład m.in
Foliany - 800mcg
- kwas foliowy - 400 mcg
- L-metylofolian wapia - 416 mcg

reklama
Do góry