reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczynki okazało się ,że Maluch miał zbyt krótką pępowinę , na której się powiesił, najprawdopodobniej w trakcie odwracania się główką na dół...
Madzia jest w strasznym stanie. To pierwszy bobasek był...zaszła w ciążę naturalnie , ale starali się o Maciusia 7 lat.:-(
Był już u niej psychiatra , jest na lekach ...nie wiadomo co bedzie dalej

reklama
Dorotko odpoczywaj :)
Asia_77 ja wlasnie ide dlugim protokolem, gonalpeptyl zaczelam brac po skonczeniu antykow i mam ich wziasc 13. W trakcie brania antykow mialam podglad a teraz wizyte mam 10 i to juz chyba bedzie stymulacja gonalem no i jeszcze oznaczenie hormonow musze zrobic przed wizyta. Ale jak widze to u innych dziewczyn ten protokol wyglada inaczej :)

Asia77, okropne i niesprawiedliwe... Łzy sie cisną do oczu, co ta kobieta musi teraz przezywać , wie tylko ona :-(

Dorotka, wypoczywaj i nabieraj sił . Wiem łatwo mowić ale Czas goi rany ... Z czasem będzie lepiej . Wracaj do nas z planem działania .

Quennie, jak tam u Ciebie ?

Hess, to mniej więcej tak samo się stymulujesz jak ja:-)Też mam naprzemian dawki Menopuru 75 i 150 jm:-)
Niech uważają na Ciebie!Aby Tobie nie zaszkodzić. Mam nadzieję, że ładnie pęcherzyki będą rosły, i będzie ich w sam raz:-)
Czekam na relację z wizyty 14.11:-)
Ja już mam wyniki estradiolu i progestronu:-)Dziś rano robiłam i tak: estradiol 1600 pg/ml, a progesteron 0,66 ng/ml.
Niby na to wychodzi, że estradiol jest ok, bo mam 7 większych pęcherzyków, może jeszcze jeden urósł bardziej i wychodzi, że na jeden pęcherzyk 200 albo 300 pg/ml.
Co o tym myślicie?Chyba będę miała punkcję w pon?Dzisiaj idę na wizytę do lekarza i zobaczymy, jak te pęcherzyki wyglądają.

Tak sobie myślę, że wcale rewelacji nie ma, chyba następnym razem będę miała inne dawki, albo inny lek.....bo na 17 pęcholi, tylko 7 jest dojrzałych, to trochę mało. Tak wiem, że tylko 6 potrzebuję komórek, ale z ogólnej liczby dojrzałych pęcherzyków lekarz mówił, że średnio 20 % odpada:-(

Calineczka: punkcje okresla sie na podstawie wielkosci pecherzykow a nie estradiolu. Jak najwieksze 2-3 beda mialy ok 18-20mm to decyzja o punkcji
Jesli masz 17 pecherzykow i tylko 7 duzych to masz typowy obraz policystycznych jajnikow. Rosna ci te pecherzyki nierowno co moze byc twoja uroda (u mnie tak bylo) albo zle prowadzona stymulacje. Mysle ze ci kilka jeszcze moze podskoczyc do rozsadnych rozmiarow i do 10 dobijesz a to niezly wynik

reklama
calineczkaa - no właśnie, mam podobne leczenie jak Ty. Tylko chyba u mnie będzie dłuższe po prostu, do ok. 11 dni. Ja mam PCOS, mam nadzieję, że będę miała przyzwoitą liczbę ładnych i dojrzałych pęcherzyków :). Ach, jak ja wytrzymam do 14-tego, hehe. Choć w subie czas leci szybko.

Trzymam kciuki za Twoje podglądanko. O której masz wizytę?

Do góry