reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kate - ja też miałam opóźnioną całą procedurę z powodu torbieli, gdyby nie to, to miałabym transfer miesiąc wcześniej... Lekarz na usg wykrył 4 cm torbiel, dostałam antyki na jeden cykl, po miesiącu śladu po niej nie było i mogłam normalnie rozpocząć stymulację...
Tak więc co się odwlecze, to nie uciecze, odczekasz miesiąc, wchłonie się i będziesz gotowa na przyjęcie swojego maluszka :)
Dlugowłosa - trzymam kciuki za Twoją kropkę, oby rosła jak na drożdżach :)

Ladygodiva ja jeszcze nie wiem. Przykaz z kliniki to beta 12 listopada. Wiesz ja mam uraz po ostatnim poronieniu. Beta przyrastała mi prawidłowo... widziałam kropka na usg, krwotok - jedna chwila... Nic nie dało się zrobić. Bardzo się tego wszystkiego boję więc staram się nie odliczać i nie rozmyślać. Biorę leki i czekam.

A w ogóle to zapomniałam Wam napisać że po raz pierwszy nacięto otoczki moich zarodków... Taką decyzję podjął embriolog po rozmrożeniu. Nie wiem czy to coś da... Wierzę że ułatwi to zagnieżdżenie...

migotka tym razem wszystko będzie dobrze;-) przecież nie może tak być za każdym razem, jesteś przebadana, tym razem musi być dobrze;-)

sykatynka mam stracha bo w grudniu ma być wizyta kwalifikacyjna do ivf z MZ
i chcieliśmy spróbować z mrożonymi oocytami, a teraz to ja nie wiem czy jakąkolwiek procedurę zacznę;-(

LISTOPAD

07: calineczkaa - podglądanie pęcherzyków
07: mmm.. - wizyta przed stymulacją

10: Aisa79 - badania prenatalne

10: buniaczek29 - wizyta przed crio
10: gos1512 - kontola
10: calineczkaa - punkcja
10: Ladygodiva - wysoka beta!
12: Luize - podglądanie bliźniaków

12: sykatynka - wizyta serduszkowa
12: migotka25 - wysoka beta!

14: Olusia - podglądanie bliźniaków
14: GizaS - wizyta w trakcie antyków
15: calineczkaa - udany transfer
17: djazzpora - punkcja
17: buniaczek29 - udany criotransfer
17: kasik36 - wizyta u immunologa
19: djazzpora - transfer
19: długowłosa - wysoka beta!

25: Asia_77 - wizyta kontrolna
27: kasik36 - usg połówkowe
30: Olusia - usg połówkowe
dlugowlosa - criotransfer
Komóreczka - criotransfer
andzia.m - stymulacja
mmm - wizyta przed stymulacją

inka26 - criotransfer
yplocka1 - criotransfer
mizanka1 - wizyta przed stymulacją
Andziulek - stymulacja

GRUDZIEŃ

02: Kasik36 - wizyta z juniorem
04:
Asia_77 - podglądanie pęcherzyków
11: Asia_77 - podglądanie pęcherzyków
16: Asia_77 - punkcja
17: Agulla84 - genetyk
GizaS - udana stymulacja
kikifish87 - udana stymulacja

Ostatnia edycja:
długowlosa trzymam kciuki ;-)

z góry przepraszam za pomyłki z kalendarzem, ale ciężko jest czytać i pisać i jeszcze uaktualniać kalendarz;-(

cześć Dziewczynki, jestem już w domu, dzięki za Wasze kciuki i wszystkie dobre słowa, wczoraj późnym wieczorem odbył się zabieg, od 10:30 do 23:30 przeżyłam mega koszmar, najgorsze co może przytrafić się kobiecie. Lekarze, położone, pielęgniarki ok ale ból był masakryczny, zastrzyk z dolarganu działał z godzinę. Dzisiaj rano mogłabym już być w domu, ale musiałam czekać pół dnia na zastrzyk z immunoglobuliny. Rano mąż zawiózł materiał do genetyki po czym okazało się, że nie zrobią badania bo materiał źle pobrany, na szczęście byłam jeszcze w szpitalu, więc od razu do położnych a one na to, że muszę jutro rano przyjechać bo pani która robi bad. histopat jest od 8-11, szlag by to trafił. Fizycznie czuję się dobrze, już prawie nie czuję bólu, lekkie ćmienie od czasu do czasu i krwawienie jak okres, ale psychicznie to jest do doopy, wczoraj były 3 przyjęcia na oddział z obumarłą ciążą, nie wiem co się dzieje z tym światem ?! Przeczytałam Wasze posty od wczoraj rana, ale szczerze mówiąc nic nie zapamiętałam, nie potrafię sie na niczym skupić. No nic więcej nie będę smucić i zadręczać swoimi przeżyciami, trzymam za wszystkie kciuki, niech się dobrze dzieje !!

Witajcie
Chciałam się przywitać po rocznej przerwie. Rok temu poroniłam (wg mnie dlatego że odstawiłam luteine dopochwową ponieważ dostałam uczulenia), po którym bardzo ciężko było mi się podnieść i mówiłam że więcej nie będę. Ale to przeszłość i właśnie z pełna parą i pozytywnej energii wracam po moje pingwinki :) Mam nadzieje że już za tydzień będą ze mną

Dorotko wiem co teraz czujesz i naprawdę Ci współczuje. Nie poddawaj się!!!!

Niedawno któraś z was pisała o leku który jest przyjmowany, kiedy zarodki się nie zagnieżdżają. jak ten lek się nazywa? Moja koleżanka z którą leżałyśmy po transferze zarodków, nie zagnieżdzają się. Już 3 razy podchodziła i za każdym razem 0,1 :/

reklama
Mam pytanie do Dziewczyn , które szły lub idą długim protokołem.

W którym dniu brania antyków zaczynałyście stymulacje?
Pytam , ponieważ ja mam wizytę zamówioną na 25 listopada , będzie to 15 dzień antyków , pod warunkiem ,że @ dostanę 11 listopada.

I tu tkwi problem , chyba właśnie na @ mi się zbiera. Co teraz????:szok:
W razie , gdy dostanę wcześniej muszę przepisywać wizyty????

Ja oszaleję ...w zeszłym miesiącu chciałam , żeby przylazła jak najszybciej to spóźniła się 5 dni :angry:
Teraz jak musi przyjść w terminie , to pewnie przylezie wcześniej.

Straszna @ z tej @ :baffled:

Do góry