reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Witajcie
Dorotav dziękuję :)
Ale zestresowalam się kurcze. Od trzech dni z zamiłowaniem włączam urządzenie przeciw komarom bo mam takie swędzące krostki. Zastanowilo mnie dziś to że nie znikają a pojawiły się nowe i mąż twierdzi iż nie ma komarów. W sumie krostki mam w miejscach trudno dostępnych dla nich czyli np. na podbrzuszu. I właśnie przeczytałam w ulotce doxycykliny że ta wysypka może być objawem ubocznym jej zażywania. I należy ją natychmiast odstawić. U mnie lekko za późno.
Boję się że jakoś sobie zaszkodzilam. :(

Agi musi być dobrze :)

A jakie powinny wyjsc badania z krwi na prenatalnych u blizniaków.. chodzi mi o wolne beta-hCG oraz Pappa i jaka powinna byc przeziernosc?

Olusia, przeziernosc beda sprawdzac u kazdego z dzieci. Nie powinna byc powyzej 2,5 o ile pamietam. Ale im mniejsza tym lepiej. Co do reszty pytan to pewnie musisz podpytac na forum oczekujacych blizniakow. Ja bylam w pojedynczej ale po dobrym usg nie zgodzilam sie na obliczanie prawdopodobienstw, robienia pappa. I nie zaluje.

Liskka, polecam soczki z buraków te jednodniowe, jak nie dasz rady wypić czystego to można dolać trochę soku jabłkowego, troszkę poniżej masz tą hemoglobinę, ale że jesteś w dwupaku to potrzebujesz jej ciut więcej :-)

agi79, będzie dobrze, beta przyrośnie prawidłowo i będzie coraz większa, trzymam kciuki. :tak:

Asia_77, no być może te krostki to wysypka po doxy, wypij wapno na pewno znikną, na pewno sobie nie zaszkodziłaś. a może coś zjadłaś lub z czymś się połączyło i dlatego coś wyszło. Najważniejsze że już się skończyła, więcej na bank nie będziesz potrzebować. :tak:

Aliria odpocznij to wrócą ci siły do walki :) zrobiłaś wszystkie możliwe badania (genetyk, immunolog) ? Jaki zarodek miałaś podany, jutro testujesz tak ?
Ja wybieram się właśnie do immunologa i mam nadzieję że coś wyjdzie wtedy przynajmniej będę wiedzieć czemu maluszki ze mną nie zostają. Istnieją jeszcze inne opcje , bank nasienia, adopcja zarodka, myślałam nad tym ale chyba się na to nie zdecyduję, dla mnie to już nie jest to samo równie dobrze mogę adoptować dziecko.

agi79 gratuluję, trzymam kciuki za prawidłowy przyrost.

reklama
dorotav, Jeszcze myśle nad sokiem z pietruszki z cytryna, ale nie wiem czy dam rade przełknąć. Powinnam zmienić wizyte u gin na wcześniejszą (środa) czy już czekać do piątku?

Ostatnia edycja:
Do góry