reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Aisa - jest bardzo dobrze. Biorąc pod uwagę Twój pierwszy wynik w 6 dpt 33, to w 8 dpt powinnaś mieć min. 52,8, a w 10 dpt powinnaś mieć min. 90,93. Przyrost bardzo ładny, bo wychodzi więcej niż 66% w ciągu 48 h. Gratulacje mamusiu :-)

Dziewczyny doznałam szoku :szok: Dzwoniłam jakieś 30 min. temu do kliniki z zapytaniem o mój wynik, jeszcze go nie było. Przed chwilką odebrałam tel. z kliniki, że wynik i recepta czekają na mnie w rejestracji :szok: A wogóle nie prosiłam o ten tel., oni tak sami z siebie :szok:

reklama
kate obiecany spis badań.:
Genetyka: kariotypy (dla obojga partnerów), oraz niepłodność żeńska: Detekcja mutacji G20210A w genie Promtrombiny - czynnik II, Detekcja mutacji Leiden w genie Proakceleryny - czynnik V, Detekcja 2 mutacji w genie CFTR, Detekcja polimorfizmu w genie MTHFR, niepłodność męska: Detekcja delecji w rejonie AZF, Detekcja 2 mutacji w genie CFTR
Immunologia:
komórki NK (subpopulacje limfocytów), białko S, białko C, homocysteina, LA, ANA, przeciwciała p/kardiolipinie IgG, IgM, przeciwciała p/beta2glikoproteinie 1 IgG, IgM, wit B12, dhea, kwas foliowy, wit D3

kasik jestes boska, bardzo Ci dziękuję genetyka była robiona a immunologia jeszcze nie, tylko zastanawiam się czy robić ją od razu, czy poczekać do jeszcze do tego transferu, bo gin mowi ze zarodki byly slabe po drugie w dniu punkcji mialam bardzo wysoki estradiol i prg wiec endo moze zle przyroslo...chyba ze to nie ma znaczenia?? badania w kazdym razie zapisalam juz ;-) no i mam jeszcze jedno pytanko, ile srednio zarodkow dochodzi do etapu blastocysty?

Tola32 – jak wyniki z egzaminu??
Hej. Hej ;-)
Egzamin już za mną i wyniki ze specjalizacji już oficjalnie potwierdzone.:-) Zostałam specjalistką pielęgniarstwa zachowawczego :tak:
Także to już za mną. Teraz chciałabym podejść do kolejnej próby i oby owocnej- Boże czekamy na to Maleństwo!!! Oby się wkońcu udało!!!!!!!!!!;-)

Olusia, biorę w drugiej dobie między innymi dlatego, że boję się że po 3 dobie mogą przestać się rozwijać, poza tym mój dr jest za jak najwcześniejszym podaniem, uważa że najlepiej dla nich w naturalnym środowisku, i pewnie też dlatego bo tak transfer wypadłby w sobotę. Całe szczęście że te leki w kroplówce działają na Ciebie biedaczku, odpoczniesz trochę i się zregenerujesz

kate_p7, ja nie miałam robionej ureo i myco, za to przed transferem miałam robiony wymaz z kanału szyjki macicy na bakterie tlenowe i beztlenowe i chlamydię.

Aisa79, widocznie młodemu potrzeba kapusty, bardzo się cieszę beta piękna

andzia.m, ależ się uśmiałam, no handlować nie będę, ale bardzo cieszę się że tyle ich jest, może coś z tej liczby będzie któreś pięknie się połączą i ładnie podzielą no i zostaną z nami na zawsze.

Anulla28, pięknie maluszek rośnie, niech tylko matki nie straszy :tak:

Luize, ja już trzymam kciuki za Ciebie, a punkcję mam na 7:15, wyjątkowo tak wcześnie bo anestezjolog musi szybciej skończyć pracę, może dzięki temu pójdę pierwsza

Lilu19, do crio miałam 3x1 duphaston 10mg, zadzwoń do doktorka albo do położnej, najwyżej się zapyta i oddzwoni.

Lilia, to ja trzymam kciuki za dobre wyniki posiewu, przynajmniej ze spokojem podejdziesz.

yplocka1, bardzo ładne amh, wynik Ci nie wzrósł, po prostu jest wykonany innym standardem, najważniejsze że jest powyżej 0,7 i łapiesz się do refundowanych leków. Ja też byłam w szoku moje amh miało 2.9 a teraz mam 8.9 i to po dwóch stymulacjach. Trzymam kciuki za pomyślne wieści.

inka26, jak będziesz mogła todaj znać jak się czujesz po histero

Tola, gratuluję egzaminów no i teraz życzę Ci żeby wszystko zaczęło się układać po Twojej myśli, kciuki za szybkie i owocne podejście.

WRZESIEŃ

17: Luize - punkcja

17: yplocka1 - wizyta
17: dorotav - punkcja
18: Asia_77 - wizyta przed transferem
18: liskka - wizyta serduszkowa

18: Blake - spotkanie przed operacyjne
19: dorotav - transfer
23: Lilu19 - udany criotransfer
24: kate_p7 - wizyta przygotowanie do ET

24: Anulla28 - wizyta serduszkowa
25: kasik36 - badania prenatalne
26: Olusia7982 - badania prenatalne

26: kwiatuszekq20 - wysoka beta !!
30: kasik36 - wizyta u doktorka

PAŹDZIERNIK

01: Agulla84 - genetyk
04: Jazzabell - usg genetyczne

16: gos1512 - podglądanie podczas antyków

21: inka26 - immunolog
Ladygodiva - criotransfer
dlugowlosa - criotransfer

Komóreczka - criotransfer

LISTOPAD

Migotka25 - criotransfer

andzia.m - stymulacja
mmm - wizyta przed stymulacją

Blake - criotransfer

Ostatnia edycja:
Tola gratulacje :tak::-) Z takim dyplomem będziesz świetną mamą :tak:

kate chyba nie ma takich statystyk co do zarodków, każdy przypadek jest inny, to nie matematyka :sorry2:

yplocka
super AMH, a Ty się martwiłaś czy się załapiesz na refundację leków :-D;-)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny macie może kontakt z GizaS? Nie odzywa się długo, mam nadzieję, że nic złego się u niej nie dzieje a wręcz przeciwnie, może zaskoczy nas baaaaaaaaaaaardzo dobrą nowiną :tak: Tego jej życzę z całego serducha :-)

Aisa79 gratuluję przyrostu !

joM
przykro mi :(

Luize, dorotav
trzymam kciuki za piękne komóreczki :)

Olusia ty nadal w szpitalu ?

Ja już w domu ale nie wiem czy coś usunęli jak wychodziłam lekarza już nie było a wypis dopiero jutro :( Straszny chaos dziś w szpitalu, już myślałam że do jutra na histero będę musiała czekać.

reklama
Aisa piekny przyrost :tak:

Lilia super ze masz juz wynik, tak tak wyszlam wczoraj ze szpitala... z zaleceniami oraz czopkami bo nie wiadomo jak na tabletki zaaraguje,..w szpitalu mialam kroplowki i leki dozylne a teraz jestem na czopkach i jest juz inaczej...

dorotav gratuluję ilości pęcherzyków i trzymam kciuki za punkcję :tak:
Anulla gratuluje pecherzyka ;-)

yplocka1 no no ladnie podrosl wynik AMH ;-) super...

Tola no no gratuluje zdania egzaminu... :-)
inka26 jak bedziesz miala ochote napisz co i jak poszlo... :-)

Do góry