reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

*Meg* o ile dobrze pamiętam to chyba pod koniec 6 tygodnia. Przez jakieś 3 tygodnie mdłości mnie trzymały od rana do wieczora, wymioty po każdym jedzeniu, wszystko mi śmierdzi i do kuchni prawie nie wchodzę, bo od razu paw. Od początku ciąży nie dam rady jeść mięsa, jajek, herbaty i jeszcze kilku rzeczy. Generalnie smakują mi tylko kanapki i ziemniaki w róznych postaciach, po owocach też zwrot. do tego dochodzą koszmarne bóle głowy. Wczoraj była masakra, a dzisiaj jestem od rana szczęśliwa, bo póki co dobrze się czuję. Zemdliło tylko jak przechodziłam obok zlewu ;) Generalnie nie jest za wesoło, ale trudno, dam radę. Tyle lat czekałam na tę ciążę, że teraz grzech narzekać ;)
Aha i jeszcze okropnie śmierdzi mi wiatrem mój pies a nigdy wcześniej tego nie czułam :)

reklama
witam dziewczyny.
Zadziej pisze ,ale wciaz was czytam.
Meg mam pytanie- ja jestem niby w 6t2d a ty tylko 3 dni w przod. Czy masz objawy non stop? czy jak masz mdlosci to masz je codziennie? Ja w mojej Szwecji to tylko na domyslach ,zyje i wciaz sie strasnzie boje ,ze nic z tego nie wyjdzie. Pierwsza wizyte mam dopiero w piatek i coraz bardziej sie wkrecam ,ze juz mojej dzidzi nie ma. Najgorzej mam rano ,budze sie pelna czarnych mysli. Juz sobie z tym rady nie daje. Kilka dni temu poszlam do szpitala ,blagajac by mnie zbadali bo na glowe dostaje ,ale niestety pielegniarka powiedziala ,ze nie mam zednych podastaw do usg ,ani badania lekarskiego. Nienawidze tego kraju. dlatego moje pytania o objawy - bo ja juz sie wkrecam ,ze te objawy co mam to je sobie wyobrazam ,a nie wymiotowalam ,juz 2 dni :(

Kwiat lotosu gratuluje serduszek :)

*Meg* o ile dobrze pamiętam to chyba pod koniec 6 tygodnia. Przez jakieś 3 tygodnie mdłości mnie trzymały od rana do wieczora, wymioty po każdym jedzeniu, wszystko mi śmierdzi i do kuchni prawie nie wchodzę, bo od razu paw. Od początku ciąży nie dam rady jeść mięsa, jajek, herbaty i jeszcze kilku rzeczy. Generalnie smakują mi tylko kanapki i ziemniaki w róznych postaciach, po owocach też zwrot. do tego dochodzą koszmarne bóle głowy. Wczoraj była masakra, a dzisiaj jestem od rana szczęśliwa, bo póki co dobrze się czuję. Zemdliło tylko jak przechodziłam obok zlewu ;) Generalnie nie jest za wesoło, ale trudno, dam radę. Tyle lat czekałam na tę ciążę, że teraz grzech narzekać ;)

kwiat lotosu - zupełnie się z Tobą zgadzam. Ja, żebym miała plackiem leżeć to nie pisnę ani słowa:) No cóż narazie zero dolegliwości prócz cyckowych i częstego sikania. Aaaa i nos też mam wyostrzony. Na kilometr czuje. Ale jeszcze może mi się zacząć narazie nic.

witam dziewczyny.
Zadziej pisze ,ale wciaz was czytam.
Meg mam pytanie- ja jestem niby w 6t2d a ty tylko 3 dni w przod. Czy masz objawy non stop? czy jak masz mdlosci to masz je codziennie? Ja w mojej Szwecji to tylko na domyslach ,zyje i wciaz sie strasnzie boje ,ze nic z tego nie wyjdzie. Pierwsza wizyte mam dopiero w piatek i coraz bardziej sie wkrecam ,ze juz mojej dzidzi nie ma. Najgorzej mam rano ,budze sie pelna czarnych mysli. Juz sobie z tym rady nie daje. Kilka dni temu poszlam do szpitala ,blagajac by mnie zbadali bo na glowe dostaje ,ale niestety pielegniarka powiedziala ,ze nie mam zednych podastaw do usg ,ani badania lekarskiego. Nienawidze tego kraju. dlatego moje pytania o objawy - bo ja juz sie wkrecam ,ze te objawy co mam to je sobie wyobrazam ,a nie wymiotowalam ,juz 2 dni :(

Kwiat lotosu gratuluje serduszek :)
winki80 - nic sobie nie wkręcaj bo zwariujesz. Moja kochana ja nie mam rzadnych objawów, jak już pisałam. Ani mdłości ani nic. Jem wszystko itd. Bola mnie tylko piersi i często siusuam. No i węch mam wyostrzony. Tyle. Mój lekarz ostatnio powiedział, żebym nie szukała i niewertowała nternetu i nie porównywała swojej ciązy do ciąży naturalnej. Więc jeśli nie masz rzadnych niepokojących objawów, mocnych bóli brzucha, plamień itd. To bądź spokojna. Ja też narazie nic więcej nie wiem. Wizytę mam 15.04 dopiero! Sama jedynie zrobiłam sobie raz jeszcze bete i progesteron, żeby się uspokoić.

winki80 nie martw się tym, że nei wymiotowałaś 2 dni. Ja tak miałam 3 razy, że miałam przerwę 2-3 dni i też nie wiedziałam czy wszystko ok. Już myślałam, że dolegliwości ustąpiły a tu guzik. Z tym usg w Szwecji to jakaś paranoja, jak się czymś niepokoisz to chyba bez łaski powinni zrobić? Ja jestem w 10tyg i dzisiaj będę miała 2 raz a za 2 tyg kolejne.

wiesz ja bym wolała tak pojedynczo kompletowac rodzinke haha ale co bedzie to bedzie :-) za to moj maz jest przekonany, ze beda bliznieta..on to wogole chciał zeby były trojaczki :szok:...teraz wszystko oglada i plauje dla blizniat...no i dwie corki najlepiej zeby były haha ma wymagania co??
Wiesz co, ja też może bym wolała pojedyńczo gdybyśmy byli zdrowi i bym zachodziła w ciążę na zawołanie. W tym wypadku jest mi to na rękę, bo szkoda mi czasu, kasy i zdrowia na kolejne podejścia :)

ptencer - jak samopoczucie? Ty wogóle chodzisz do pracy czy siedzisz sobie w domku? Bo ja na zwolnieniu:(
Ponad rok temu postanowilam zmienic profesje (wczesniej bylam specjlaista od marketingu i ekonomista) na farmcje-> tak wiec jestem znowu studentka:-), co oznacza, ze nie potrzebuje zwolnienia:-)Na wyklady i zajecia praktyczne chodze mimo wszystko regularnie, gdyz jak do tej pory czuje sie rewelacyjne i zero objawow ciazowych.
Jak u Ciebie samopoczucie?

reklama
winki80-> nie martw sie na zapaa, bo nie warto. Ja tez zero, zero jakichkolwiek objawow, a maluszki rosna bardzo dobrze. Dziwie sie tylko, ze nie zrobiono Tobie USG w szpitalu. Ja do tej pora mialam juz 4 razy-> ale to z powodu lekkiego plamienia, ktore mialam przez 2 dni i lekarze chcieli kontrolowac na zapas, czy aby wszystko w porzadku, a USG to jedyne wyjscie. Moj lekarz prowadzacy na moje pytanie, czy tak czeste USG nie jest niebezpieczne, odpowiedzial, ze gdy jego zona byla w ciazy miala ponad 100 razy USG, a syn (teraz 16 lat) zdrowiutki.
Meg-> u mnie tez liczy sie od punkcji + 2 tygodnie

Do góry