reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

zula_5 a pamiętasz jakie badania immunologiczne miałaś robione ?
Olusia super że już wychodzisz :-)

mi mi Gratuluję !!! :-) jaką dawkę kwasu foliowego zażywasz ?

reklama
Olusia, kochana stosuj się do zaleceń lekarza i bądź grzeczną dziewczynką ;-)

Komóreczka, kochana nic nie jest na nic, tylko troszkę Wam się opóźni, dziwne, że nie spróbowali pobrać nasienia przez punkcję..., a i zastanawia mnie tekst czemu nie dostaniesz normalnego @ ? każda z nas po nieudanym transferze normalny @ dostaje, hm może traktują to podejście jako nie udane i spadłaś do kolejki z criotransferami dlatego tyle każą czekać. Na naszym wątku jest Kate_p7, która swoje komóreczki zamroziła i zapładnia po dwie.

liskka, wredna @ nie przyjdzie, będzie piękna beta, trzymam kciuki :tak:

SIERPIEŃ

30: Jo.M. - podglądanie pęcherzyków
30: Aisa79 - podglądanie pęcherzyków
30: andzia.m - udany transfer

WRZESIEŃ

01: kwiatuszekq - podglądanie pęcherzyków
01: dlugowlosa - wysoka beta !!

01: Aisa79 - punkcja

01: Sylaa1 - wysoka beta !!
02: Asia_77 - wizyta

02: agulla84 - histeroskopia
03: Cleo1980 - wysoka beta !!
04: liskka - wysoka beta !!

05: Mimozama - wysoka beta !!
07: Anulla28 - wysoka beta !!
08: dlugowlosa - wysoka beta !!
08: Migotka25 - wizyta kontrolna

09: Blake - próba przed transferem
09: martolek - wysoka beta !!

PAŹDZIERNIK

01: Agulla84 - genetyk
04: Jazzabell - usg genetyczne

mi mi ja mam za niską homocyseinę - 4,3 dlatego boję się takich dużych dawek. Może zacznę brać 5mg i sprawdzę jaki wtedy będzie poziom.

Mimozama, już poprawiam, coś mi się wydawało że pisałaś o zrobieniu jej szybciej, :-) he he chyba jakieś zaćmienie umysłu ;-)

inka26, mój mąż robił IBT z surowicy krwi i z nasienia

Ostatnia edycja:
inka czy 5mg czy 15mg na wsio wychodzi bo organizm przyjmuje tyle ile mu potrzeba ja brałam 15 bo traciłam przytomność czasem choć homocysteina w dolnej granicy normy od kiedy zaczelam brac ten kwas to nie mam zadnego takiego incydentu padaczke mam wykluczona a jak chcesz zrobić pozom kw foliowego to zrob go teraz przed braniem zwiększonej dawki a później musisz odstawić na minimum 3 do 5 dni i wtedy zrobić badanie bo inaczej to i tak wyjdzie zawysoki tak mi lekarka tlumaczyla a i jeszcze jedno ty z tego co wiem masz tylko jedna mutacje ta zwiazana z zakrzepica wiec z drugiej strony możesz powtórzyć badanie homocysteiny bo ppprostu mogl być blad labolatoryjny ja mam OBYDWIE MUTACJE niestety :((( ale u mnie w rodzinie tez ja musza mieć a dzieci normalnie wszyscy maja tylko ja taki jakiś przypadek wiec już nie wiem czy to ma az takie duże znaczenie

Komóreczka nie przejmuj się, z takiej ilości na pewno komórki przetrwają mrożenie, tak jak dziewczyny pisały czasami ludzie zamrażają właśnie komórki ze względów religijnych. Można też adoptować komórkę więc muszą być one wartościowe. M współczuję i spróbuj go pocieszyć i zrozumieć, stres zrobił swoje. Ja przed każdym badaniem nasienia i punkcją bałam się, że M nie da rady ale jakoś zawsze się spiął i się udało. Tak na zawołanie przy takim stresie to jest naprawdę wyczyn. A przesunięciem transferu się nie martw. Twój organizm się zregeneruje, odpocznie po stymulacji i zdrowy przyjmie Wasz zarodeczek :tak::tak::tak:

mimi gratuję serduszka :-) Ja jeszcze minimalnie plamię ale coraz mniej i dużo jaśniejsze więc mam nadzieję, że wszystko jest ok. Staram się myśleć pozytywnie:tak:

Olusia Ty już pewnie w domu, czekamy na zdjęcia i info z usg :tak::-)

reklama
Do góry