reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kasik ja Wasze ciaze przezywam jak swoje, jak slysze ze juz jest karta ciazy i najwazniejsze serduszko to juz skacze z radiosci za Was (bo Wam nie wolno :)) ja juz nie moge sie doczekac mojego 2 podejscia. Jestem pelna obawy i jednoczesnie sie ciesze :) tylko martwie sie teraz M bo jakies zalamanie teraz przechodzi, po in vitro i jeszcze praca. W dniu jak odebralam 0 bete to myslalam ze zrobi sobie cos zlego - on sie obwinia a ja juz nie wiem jak mu moge pomoc a na dodatek ja wyjechalam do pracy i tylko widujemy sie w weekendy :( nawet mu juz tabletki uspokajajace kupilam :/ ja mam duzo sily w sobie ale ja jeszcze do konca sie nie pogodzilam :(
Olusia siedz w tym szpitalu ile trzeba bo jak znam zycie w domu nie bedziesz sie tak oszczedzac, bo to cos do picia i zjedzenie trzeba bedzie sobie zrobic. Pamietaj ile nas to kosztuje i dbaj o dzieci :) Sciskam Was mocno :)

Dzień dobry
jestem pierwsza dzisiaj

mimozama, kwiatuszekq powodzenia na wizytach :-)

Ja juz laboratorium zaliczyłam rano. Spuszczali mi krew wężykiem. Pierwszy raz miałam taki wynalazek zamontowany. Za to krew pobierał przystojny pan to sobie zerkałam na niego dyskretnie :-)

Miłego dnia :-)

Cześć dziewczyny

Mam do Was pytanie. Mam przepisany menopur 600 . Powiedzcie mi czy po rozmieszaniu trzymacie fiolkę w lodówce. Pytam bo w klinice 1 pielęgniarka powiedziała mi że w lodówce a 2 że w temp. pokojowej w zaciemnionym miejscu. Wcześniej zawsze trzymałam zastrzyki w lodówce i wyjmowałam chwilę wcześniej przed podaniem.

Ann84 - Mam nadzieję że ten koszmar skończy się dla Ciebie jak najszybciej. Przykro mi że musisz wybierać między pracą a in vitro. No niestety życie. To my przyzwyczaiłyśmy się przyporządkowywać wszystko do in vitro ale inni tak tego nie widzą. Nie martw się czas szybko zleci , odpoczniesz trochę od tego wszystkiego. A czekanie przy in vitro to po prostu norma. Zobacz na mnie ostatnie podejście miałam w grudniu i teraz dopiero zaczynam kolejną walkę przez te moje wirusy także dasz radę odczekać. A może na okres ferii dało by radę coś zaplanować. Głowa do góry. :happy2:

mavi
- Witam na forum. Dziewczyny pisały Ci już o DHEA i ja się z tym zgadzam że to nie jest lek tylko dla kobiet powyżej 40. DHEA jest głównie na poprawę komórek zarówno dla starszych kobiet jak i młodszych tylko że chodzi tu o różne komórki. Dla nas staraczek chodzi przede wszystkim o komórki jajowe. Na Twoim miejscu zostawiłabym sobie ten lek bo jest ciężko dostępny na chwilę obecną. Do crio jest on Ci niepotrzebny ale gdyby coś poszło nie tak czego Ci nie życzę to wtedy warto łykać DHEA przed kolejnym podejściem jakieś 3 miesiące minimum zwłaszcza że u Ciebie zapłodniła się tylko 1 komórka a było ich dużo więcej. Chyba że coś pomyliłam.

Olusia - Gratuluję serduszek

Kasik - Tobie również gratuluję pikającego serduszka i karty ciąży. Ale to fajnie brzmi :-)

czesc aisa to tak jak ja podczas wyrywania dwóch zębow mądrości mój oprawca była taki przystojny;-P kurcze zaczynam znowu panikować, przez te antybiotyki, hormony i w ogole mam chyba drożdzyce pochwy wczoraj lekarz wypisal pimafucin, dzisiaj przeniosło się na cewke, jeju jak swędzi ;-( kurcze i jak ja teraz z tym walczyc będę czy mogę czyms se to posmarować? co najgorsze nie mogę od rana do kliniki się dodzwonić...

Kate współczuję, że tez zawsze cos musi sie przyplatać...

Własnie panikuję, bo zaczęłam wkręcać sobie, że może z moimi wynikami coś będzie nie tak :baffled:

reklama
będzie wszystko dobrze, a nawet super ;-P kurcze zastanawiam się czy to nie po punkcji cos się przypałętało bo jakby nie było to skóra naruszona.. a kiedy masz wyniki ?

Do góry