reklama
agulla84
Fanka BB :)
inka a Ty jak się czujesz?
powiedz mi kochana bo ty podchodziłas prywatnie wcześnie do in vitro jaki mniej więcej jest koszt?
powiedz mi kochana bo ty podchodziłas prywatnie wcześnie do in vitro jaki mniej więcej jest koszt?
agulla ja nadal bez objawów, trochę piersi napuchnięte ale tylko wieczorem, czasem coś mnie tam pociągnie w podbrzuszu ale to tak 1 czy 2 razy w ciągu dnia wiec nie liczę że jutro beta będzie większa.
Dokładnie nie pamiętam coś koło 15 tyś za IMSI + leki + hatching + mrożenie zarodków.
Dokładnie nie pamiętam coś koło 15 tyś za IMSI + leki + hatching + mrożenie zarodków.
agulla84
czyli koszt jednego podejścia ?dlaczego zmieniłas klinikę?ja się zastanawiam czy też nie zmienić jak Cie piersi pobolewają to jeszcze nic straconego mnie też coś ten brzuch boli ale nie robie sobie nadziei
inka ja chodze do krakowa do kliniki ale mam już mieszane uczucia co do niej... o mutacji dowiedziałam się jakies kilka miesięcy temu wcześniej to tez nie miałam nic zakrzepowego, później albo milam clexane od transferu co drugi dzień przy ostatnim podejściu acard od transferu już bez clexane a to mysle ze w tej mutacji to i tak za malo... wiec teraz lykalam acard i biore clexane.... nie wiem tylko czy dobrze ze podchodzę bez encortonu ale zobaczymy co będzie... przy ostatnim podejściu brałam encorton trzy miesiące wcześniej i tak nie pomogl wiec mam nadzieje ze to ta mutacja jest przyczyna niepowodzeń oktorej wcześniej nie miałam zielonego pojęcia... a lekarz się wlasnie zdziwil co do tej mutacji z tym kw foliowym bo wlasnie homocysteine miałam w normie i to wlasnie w dolnej granicy wiec nie przyczepil się do ego choć nawszelki wypadek przepisal kw foliowy 5mg i biore wsumie to samo co ty )) u mnie nigdy nie było implantacji wiec bylam już zalamana teraz pierwszy raz
podchodzę wlasnie na tym kw foliowym clexane i acardzie tylko bez encortonu (
trzymam za betke i wkoncu musi się udac )) a do objawow to nie ma co się wyszukiwac bo ja wcześniej to chyba miałam wszystkie jakie możliwe sa i dupa z tego a teraz nic mi nie jest nic mnie nie boli nie ciagnie tak jakbym ani punkcji nie miała ani transferu a wyciagli 24komoreczki ze mnie
lolitka
inofolik i koenzym mogę brac po transferze... nie dostałam encortonu pierwszy raz ale już chyba pozno zebym go brala a w dawce 2,5mg jak bym brala kurcze nie wiem co zrobić ???? lutke mam 200mg 3xdziennie a dupka 3x1 chyba taka dawka jest wporzadku progesteronu ??? pomoz madra kobieto bo ja to już wariuje
podchodzę wlasnie na tym kw foliowym clexane i acardzie tylko bez encortonu (
trzymam za betke i wkoncu musi się udac )) a do objawow to nie ma co się wyszukiwac bo ja wcześniej to chyba miałam wszystkie jakie możliwe sa i dupa z tego a teraz nic mi nie jest nic mnie nie boli nie ciagnie tak jakbym ani punkcji nie miała ani transferu a wyciagli 24komoreczki ze mnie
lolitka
inofolik i koenzym mogę brac po transferze... nie dostałam encortonu pierwszy raz ale już chyba pozno zebym go brala a w dawce 2,5mg jak bym brala kurcze nie wiem co zrobić ???? lutke mam 200mg 3xdziennie a dupka 3x1 chyba taka dawka jest wporzadku progesteronu ??? pomoz madra kobieto bo ja to już wariuje
Ostatnia edycja:
agulla to koszt pełnej procedury za crio płaci się potem osobno.
Zmieniłam klinikę bo Pan dr. mi nie odpowiadał. Bez badań stwierdził że jestem zdrowa, tylko męża leczył. Stwierdził że nie mam pcos choć nawet nie zrobił amh ani hormonów.Przepisał mi za duże dawki leków i miałam hiperstymulację. Po transferze nie miałam nic przeciwzakrzepowego choć to wszędzie jest standardem. Wtedy byłam zielona w temacie więc wierzyłam że wie co robi dopiero po poronieniu jak zaczęłam zagłębiać się w temat zdałam sobie sprawę ile błędów zrobił. Wróciłam tam jeszcze tylko po moje mrozaczki.
mi mi też nie mam encortonu tylko przy crio miałam, to dużą dawkę kw foliowego bierzesz ja mam zwykły bez recepty 0,4. W ogóle mam wrażenie że moja lekarka nie bardzo wie na czym ta mutacja polega i co z tym zrobić.
Zmieniłam klinikę bo Pan dr. mi nie odpowiadał. Bez badań stwierdził że jestem zdrowa, tylko męża leczył. Stwierdził że nie mam pcos choć nawet nie zrobił amh ani hormonów.Przepisał mi za duże dawki leków i miałam hiperstymulację. Po transferze nie miałam nic przeciwzakrzepowego choć to wszędzie jest standardem. Wtedy byłam zielona w temacie więc wierzyłam że wie co robi dopiero po poronieniu jak zaczęłam zagłębiać się w temat zdałam sobie sprawę ile błędów zrobił. Wróciłam tam jeszcze tylko po moje mrozaczki.
mi mi też nie mam encortonu tylko przy crio miałam, to dużą dawkę kw foliowego bierzesz ja mam zwykły bez recepty 0,4. W ogóle mam wrażenie że moja lekarka nie bardzo wie na czym ta mutacja polega i co z tym zrobić.
agulla84
inka ja nie lubię pani dr Cz...!!!!!!!!! chodzę do niej na siłę jak mój dr.nie ma miejsca a poza tym oni do niej odsyłają przed punkcjom i transferem dla mnie ona usmiech się na siłę !i traktuje pacjentki taśmowo !!! kiedy w kwietniu zapytałam o tą refundacje na leki to się oburzyła że nic takiego nie przejdzie bo ludzie by nadużywali zabiegów in vitro cokolwiek ona miała na myśli mówiąc te słowa!!!zastanawiam się nad zmianą kliniki bo jak dla mnie i mojego męża maja tam niezły bałagan ciągle gubią papiery i raz nawet zgubili próbkę do badań mojego męża i zadzwonili po dwóch tygodniach że ma powtórzyć u nich badanie na które czeka się 20 dni !w sumie gdyby opisali próbkę to nie byłoby problemu mam ich tam już serdecznie dość !! teraz też nie zadzwonili że maleństwa sie przestały rozwijać ja wczoraj dzwoniłam!!ahhh szkoda juz słów zastanawiam sie nad invimed w katowicach
agulla tez jej nie lubię.Mam dokładnie takie same odczucia. Ostatnio nie wypisała mi recepty na leki i jeszcze na mnie zwaliła że ją gdzieś dałam, zresztą to chyba słyszałaś Myślałam nad zmianą nawet dzwoniłam do provity w Katowicach ale tam terminy są już na koniec przyszłego roku. Dlatego dałam jeszcze szanse gyncentrum. O ile dobrze pamiętam w invimedzie są 2 lekarki ale nie mają dobrych opinie, mogę się mylić sprawdź. Ja zawsze sprawdzam na znanylekarz.pl
reklama
agulla84
Pani dr jest wredna i to już też dała mi odczuć !!!! słyszałam jak miała do Ciebie problem o tą receptę a powiedz mi ile płaciłas za fragmin? bo ja nie umiem tego przeżyć że jednym daje na zniżkę a drugim na 100% a pozatym małpa mogła nam dac lutke 100 która jest za nie całe 4zł za miast tej 200 !!!co za różnica ile naraz tabletek się wkłada!
Podziel się: