reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Olusia ja mam luteinę 3x200mg i duphaston 3x1 myślisz ze to wystarczy??? pytam się o nazwe leku bo pisalas chyba do lolitki czy masz dalej go po transferze zazywac to chyba INOFEMU bylo... co to za lek i na co to ???:))) j już po transferze, miałam o 14;45 a teraz stresik przez 10dni:((( choć relanium zajefajny lek :))) ze ja wcześniej na nim nie podchodziłam :))) miałam transferowane 5dniowe dwa zarodki 2BB ale na tym się nie znam a zamrozili trzy 1BB... a może ty wiesz co oznacza 2BB i 1BB te drugie wiem tyle ze troszkę wolniejsze
a koenzym i INOFOLIK mogę zazywac po transferze????

inka a ty bralas jakies jeszcze leki po transferze co do tej mutacji naszej ???:))) trzymam kciuki mocno...

Ostatnia edycja:
reklama
Blake, oj tak, też się nie moge doczekać. tak bardzo bym chciała żebyśmy wszystkie były na tej liście z opisem wysoka beta. i by ta lista zmieniła się w kalendarz z datami porodów na forum o ciężaróweczkach.

mi mi nie mam nic dodatkowe to co wszyscy - fragmin i sama z siebie biorę te witaminy o których ci pisałam. Trzymam kciuki za udany transfer :-)

Na temat klasyfikacji blastocyst znalazłam coś takiego:
Klasyfikacja blastocyst według Dr Davida Gardnera:
cyfrę (od 1 do 6) - oznacza ona stopień rozwoju zarodka:
1 – jama blastocysty mniejsza niż połowa całego zarodka
2 – jama blastocysty większa niż połowa całego zarodka
3 – kompletna blastocysta, jama wypełnia prawie cały zarodek
4 – rozwinięta blastocysta, jama obejmuje cały zarodek, cienka osłonka
5 – blastocysta wydostaje się z osłonki
6 – blastocysta poza osłonką
pierwszą literę (A,B,C), oznaczająca jakość węzła zarodkowego (embrioblastu-ICM)
A – wiele komórek, ciasno upakowane
B – kilka komórek, luźno zgrupowane
C – bardzo niewiele komórek
drugą literę (A,B,C), która oznacza jakość trofoblastu (TE)
A – wiele komórek, tworzą spójną warstwę
B – mało komórek, tworzą luźny nabłonek
C – bardzo mało dużych komórek

OlaSzu zapraszamy na wątek zakwalifikowanych , podpowiemy jaka klinika ma in vitro z rzàdowki, co nie zmienia ze musisz pozbierać wszystkie papiery z dotychczasowego leczenia, do kwalifikacji bedą potrzebne , tak samo jak badania twojej drugiej połówki i twoje AMH i fsh ale więcej na zakwalifikowanych ;) zapraszamy ;) niestety Invimed Wrocław nie ma refundacji in vitro i chcą naciągnąć cie na kasę żebyś u nich prywatnie zrobiła , zatem
Koszt ok 10 tys plus leki ktore mogą byc refundowane i to koszt 1-2 tyś ;)

Gos tak Mi przykro tule mocno !!!!

Inka26 konircznienpowtor bete za 2 dni bo moze Masz leniuszka :)

inka ale ty masz tylko ta jedna mutacje ??? ona chyba wlasnie jest odpowiedzialna za te mikro zakrzepy a ta druga za ten kw foliowy wiec zwiększonych dawek nie musisz brac kw foliowego a homocysteine robilas??? bo homocysteina wiaze się z kw foliowym :))) a nie z ta druga mutacja chyba nic nie poplatalam ja mam takiego pecha ze mam oby dwie...
a ta mutacja co i ty masz z tymi mikrozakrzepami to napisz mi za co ona tak fachowo odpowiada ze zarodek nie chce się zagniezdzic już gdzies na watku to pisalas ale tego watku to chyba już nie znajde :))) a tak poz tym to strasznie się boje co to będzie boje się az myslec jak się znow nie uda :((((

to u mnie w klinice chyba jest na odwrot bo tam co jest 4 z ta cienka oslonka to u mnie jest 2 bo wlasnie embrolog mowila ze jest cienka oslonka i nie będzie mi jej nacinać a zresztą zglupiec można z tym wszystkim ale choć troszkę mi wyjasnilas :)))

genna, dziękuję za informacje :) Muszę zrobić komplet badań w 4 dc, a jako że jestem już po tym czasie, a mój okres trwa od 45 do 90 dni, to w przyszłym miesiącu pewnie dopiero wykonam komplecik. Będę chciała uzyskać możliwie największą refundację, nawet jak będzie się to wiązało z podróżami do miasta obok, w końcu są to tak duże pieniądze, które mogę przeznaczyć później na dziecko i niezbędne sprzęty, ubranka, ubranka itp.

OlaSzy do kwalifikacji potrzebujesz tylko i wylacznie AMH, fsh i ogolne badanie nasienia M. Jezeli lekarz bedzie chcial cos wiecej wiej od niego bo bedzie Cie chcial naciagnac. Wszystkie inne badania po kwalifikacji sa za free. Musisz miec tez udokumentowane 2 lata leczenia lub rok jezeli masz powyzej 35 lat. Smialo pytaj ale moze na zakwalifikowanych, zeby nie zasmiecac watku.

mi mi tak, mam tylko 1 mutację na opisie który otrzymałam od genetyka piszę że przy tej mutacji tworzą się mikro zakrzepy które sprawiają że zarodek nie jest odżywiany i wtedy obumiera. Wchłanianie kw foliowego jest zaburzone ,piszę że trzeba zwiększyć dawki. Homocysteine zrobiłam dziś, wynik dopiero za tydzień, nigdy wcześniej tego nie badałam. Przy pierwszym in vitro nie miałam nic przeciwzakrzepowego i prawdopodobnie to była przyczyna poronień.

Możliwe że u ciebie w klinice stosują inna klasyfikację a gdzie się leczysz ?

dorotav ja lutke staram sie brac co 8 godzin (8, 16, 24) wiec chyba nie byloby znaczenia kiedy biore o 100 wiecej. Wydaje mi sie, ze chyba lepiej w dzien bo wiecej wyplywa przez grawitacje ;) a w nocy mniej. Nie wiedzialam tylko czy dawki powinny byc rowne czy wazna tylko stala dawka dobowa.

reklama
inka powtórz sobię ta bete!!!
dziewczyny ja płaciłam za fraxiparine 109zł za opakowanie 10 sztuk nie wiem dlaczego Pani dr.wypisuje różne recepty ale nastepny raz się jej zapytam czemu wpisuje mi 100% a innym pacjentkom na zniżkę :tak:
dziewczyny gratulację betki nie pamiętam wszystkich ników :zawstydzona/y:
i przykro mi tym którym tym razem się nie udało !!!!:-(

Do góry