reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Lolitka a to widzisz człowiek się uczy całe życie a podjęzykowa to to samo co doustna i wychodzi we krwi? Nie zdziw się pytaniem ale ja blondynka jestem ;-):-D

gos ja nie piję kawy już ponad pół roku bo wyczytałam, że kofeina źle wpływa na komórki, nie piję też coli i innych napojów zawierających kofeinę.

Lilia ja biorę 100 acesanu czyli odpowiednik acardu i u mnie z @ było odwrotnie, była bardzo skąpa i w ogóle bezbolesna, lekarz mówił, że może to być wynik leku ale nie musi. Ale każdy organizm reaguje inaczej. Anulla np miała po acesanie i clexane bardzo bolesną i obfitą @ aż chciała na pogotowie jechać.Tak więc chyba reguły nie ma.

A u nas piękne słońce i gorąco od rana, o 9 miałam w domu 26 stopni aż schowałam clexane do lodówki bo powinno się ją przechowywać w temperaturze do 25 stopni. Wyjmę na godzinę przed podaniem, żeby gęsta nie była, zmniejszyłam też lodówkę na "1". Dobrze, że pracuję w starym budynku z grubymi murami to jest przyjemny chłód, lepiej nie wychodzić :-)

reklama
Pamietam wczesniej ze jak bralam lutke dopochwowo to moj pierwszy wynik byl 18 a jak zwiekszylam lutke ti kolejny wynik byl 21 wiec jednak chyba cos ona podwyzsza progesteron... Tez myslalam zeby zbadac sobie progesteron hmm....

Lilia, ja biorę aspifox 75 (acard) i u mnie łachudra z 7 dni na 3 dni skróciła się i z tego 2 dni były obfite a 3 ostatni to plamienia. Może u Ciebie to lek więc odstaw go i zobaczysz czy się zmniejszy.

Jo.M., po pierwsze udanego wypoczynku, zrelaksuj się i odpocznij. O jakim teście piszecie ? ja używałam tego paskowego LH i stwierdziłam że jest do d... bo jednego dnia pokazał cień cienia drugiej kreski, potem przez dwa dni nic zero, więc stwierdziłam że nie ma owulacji ale że było mi mokro to sprawdziłam raz jeszcze a tam gruba krecha.

gos, trzymam kciuki za piękną betę, niech maluszek się wgryza, kiedy testujesz ?

kasik, jak najbardziej jedź wypocząć, zrelaksować się, tylko pamiętaj żadnych bungee jumping, skoków spadochronowych tylko pełen luz, spokój i odpoczynek. :tak:

genna, pewnie męczące te kłaczki, ale i tak zazdraszczam :-), poproś doktorka żeby coś Ci na nie zapisał.

A psina się znalazła JUPIIIII :-), wczoraj wysłałam ogłoszenie do schroniska, i dzisiaj rano dostałam telefon że u nich taki psiak od poniedziałku jest, a wtedy do nich dzwoniłam ale albo jej jeszcze nie mieli albo była na izbie u weterynarza. Daleko zawędrowała. Jest już w domu, przerażona i wieczorkiem do niej jadę, utnę sobie z nią pogawędkę, dam jej wykład. ;-)

mmm, ja od niedzieli cały czas wyłam, nie było godziny żebym o niej nie myślała, najgorsze scenariusze już sobie wyobrażałam, pierwsza myśl po obudzeniu i ostatnia przed zaśnięciem była o niej. Jak dostałam telefon ze schroniska też wyłam, ale ze szczęścia. Właściwie cały czas jestem wzruszona.

A wiecie co? Po tym jak dostalam tel z klinki strasznie ryczalam. Kot przyszedl do mnie i polozyl mi lape na rece i tak trzymal za reke przez caly wieczor

dorotav cieszę się baaaaaaaaardzo, że psina się znalazła i broń Cię Panie Boże, żeby na nią krzyczeć, jest i tak bardzo przestraszona i jak znam życie już nosa poza ogrodzenie nie wytknie. Przutyl, wycałuj pusk i ciesz się, że jest i że żyje :-):tak::-)

No i chyba wyjedziemy bo właśnie znajomi ze śląska jadą do Doliny Charlotty pod Ustką jutro aż na tydzień więc chcemy się z nimi zobaczyć i wyskoczymy chyba w sobotę do poniedziałku bo tylko w tym terminie są tam wolne pokoje :-)

reklama
kasik, chyba nie wierzysz w to że będę na nią krzyczeć, :happy2: ja raczej się na nią rzucę z rykiem że się znalazła, powiem jej tylko że strasznie się o nią bałam i żeby więcej takich numerów nie robiła. Jedźcie, jedźcie, korzystajcie, następne wakacje to w czwórkę no ewentualnie w trójkę. :tak:

Do góry