reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ann84, no ja też kwiczę z radości, super beta przyrasta. :tak: no i fantastycznie że już nie krwawisz a plamienia się kończą, i niech tak będzie do końca.:tak:

gos1512, kwas foliowy jak najbardziej bierz. TO SĄ AŻ DWA ZARODKI !!! wiesz że do szczęścia potrzebny jest jeden, drugi będzie na potem, rodzeństwo dla pierwszego !! W końcu drużyny piłkarskiej nie zakładasz ! chyba ? :baffled:

jazaabell, widocznie ten progesteron w zastrzykach jest tak superowy, że nie potrzebujesz więcej, ale ja dla świętego spokoju zrobiłabym kontrolę prg. Zarodki można transferować w 2,3 i 5 dobie, mój gin uważa że najlepiej wcześniej w naturalnych warunkach. Trzymam kciuki :tak:

kasik36, boskie dwa zarodki, trzymam kciuki za udany transfer jednego i za mrozaczka. :tak: to już jutro :-)

Kola2, jeśli zdecydujesz się na laparotomie to wymuś na lekarzach by podali Ci zastrzyk przeciw zrostowy, te diabły wcielone oszczędzają i nie podają, a potem są problemy przy zagnieżdżaniu.

Lilia, moja szanowna łachudra przy antykach skróciła się do dwóch dni krwawienia i jednego dnia plamienia i poszła w diabły, jedyny plus antyków, jedynie pod koniec brania dostałam bardzo delikatnego plamienia przez dwa dni.

Tola, co u Ciebie, sprawy zaczęły się układać po Twojej myśli ?

Juhasek, no weź kobieto, beta ruszała !! to jest dopiero 7dt więc zaczyna się produkować, już byś chciała 1000 ?? jutro proszę powtórzyć bete. Trzymam kciuki za dalszy mega przyrost !!

Agulla84, Aisa79, inka26 - jak po wizycie ?

Olusia, dalej się nie odzywa, napisałam do niej na fb i też cisza.:baffled:

LIPIEC

23: kasik36 - udany transfer + jeden mrozaczek na lodowisku
24: gos1512 - udany transfer świeżynki
28: Juhasek87 - wysoka beta !!
29: alternatywa - wizyta u immunologa
30: dorotav - kontrola u gina

reklama
finesse ja jestem w programie rządowym i tam nie płacę za całą procedurę, czyli punkcję, transfery, mrożenie, crio itp. Ale dla kliniki nie opłaca się mrozić 1 zarodka pewnie bo może nie przetrwać rozmrażania i niepotrzebne koszty. Miałam 3 podejścia, 3 pełne stymulacje, niestety pierwsza skończyła się na punkcji bo nie miałam żadnego zarodka, druga skończyła się na jednym transferze bo miałam tylko 2 zarodki, które podali mi jednorazowo. Tak więc teraz chciałabym spróbować jeden zamrozić. Gdybym miała więcej zarodków mogłabym podchodzić do crio tyle razy ile byłoby zarodków, wszystko za free (ze względu na wiek powyżej 35 lat), poniżej tego wieku można mieć nawet 18 transferów. Oczywiście pod warunkiem, że za każdym razem ma się po 6 zarodków.

Mam receptę na clexane :biggrin2: Lekarka rodzinna wypisała bez problemu, tylko powiedziała, że nie może na ryczałt dopóki nie przyniosę jej świstka od lekarza o zaleceniach. No ale ważne, że wypisała, przy okazji od razu na kwas foliowy 5 i bromergon (te dwa na ryczałt). Już dzwoniłam do apteki w Elblągu i poprosiłam o odłożenie bo 0,4 podobno jest trudno dostępne. Jak będę wracała jutro z kliniki to odbiorę :tak: A na budynku w pracy znowu siedzą 3 bociany :biggrin2: Spróbuję jutro wyperswadować profesorowi podanie 2 zarodków ale nie wiem czy dam radę, w końcu to sam PROFESOR ;-):-D

No to teraz dziewczynki pytanie do Was - jak mam brać clexane? Tzn o jednej porze, np. wieczorem? Brać od dnia transferu do bety?

Ostatnia edycja:
Kasiu nie mogą ci podać dwóch wbrew Twojej woli! Ja podpisywałam papier że zgadzam się podanie maksymalnie jednego zarodka (była opcja 1 lub 2 ) niepodpisywalaś niczego takiego?

kasik, aż 3 bociany ?? to musi być znak że tym razem się uda !!

mmm, jak się czujesz ? kiedy idziesz na betę ? cały czas trzymam kciuki, łokcie i pale u stóp zaciśnięte

właśnie dzwonił mój lekarz -3 komórki się zapłodniły :-)
Jutro transfer :-) Będę w ciąży :-D
I jak zwykle dylemat -nie za wcześnie? Jakie komórki maiłyście transferowane, w której dobie, bo jutro to wychodzi u mnie 2 doba.

Hej, ja też miałam podany 2-dniowy zarodeczek, który ze mną został :-)

Juhasek - trzymam kciuki za przyrost bety, musi być dobrze :-)

Kasik - kciuki za szczęśliwy transfer :-) tak mocno Ci kibicuje :tak:

kasik, aż 3 bociany ?? to musi być znak że tym razem się uda !!

mmm, jak się czujesz ? kiedy idziesz na betę ? cały czas trzymam kciuki, łokcie i pale u stóp zaciśnięte

Dorotko normalnie, nic nie czuje, chociaż dziś w pracy czułam się jak na okres... na betę planuję iść 30 chyba że wcześniej zacznie się plamienie.
a jak tam u Ciebie? sunia wróciła?

mmm, niestety psina nie wróciła jeszcze :-(, dzwoniłam po schroniskach, straży miejskiej, nie dostali żadnego zgłoszenia ani nie znaleźli żadnego psiaka, porozwieszaliśmy ogłoszenia, mam nadzieję, że ktoś ją przygarnął i się odnajdzie bo w tych upałach to .... :-(

Blake, i co mówili, bo nie widziałam. Kiedy idziesz po maluszki ?

LIPIEC

23: kasik36 - udany transfer + jeden mrozaczek na lodowisku
24: gos1512 - udany transfer świeżynki
28: Juhasek87 - wysoka beta !!
29: alternatywa - wizyta u immunologa
30: mmm - wysoka beta !!
30: dorotav - kontrola u gina

reklama
Jestem już po wizycie :-). Zaczynam od dzisiaj antyki ovulastan i kwas foliowy 15 mg. Kolejna wizyta 6 sierpnia z aktualnymi wynikami tsh i ft4. Bardzo się cieszę, nareszcie :-)
Pytałam sie znowu o programy in vitro bo jakis czas temu ze strony internetowej invicty zniknął pakiet standardowy, do którego miały być refundowane leki (pakiet komercyjny) i ten pakiet prawdopodobnie został wycofany i raczej nic w zamian nie dadzą. Zostaja tylko te pakiety gdzie leki są bez limitu i juz wliczone w cenę. Wgląda więc na to, że jednak dla podchodzących komercyjnie refundacji leków nie ma.

Do góry