reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
cześć Kochane

Kasik - gratulacje pięknych zarodeczków :-)
Olusia????
Anulla - nie brałam żadnych leków na endometriozę. aczkolwiek ona zawsze była przyczyną długiego protokołu - nawet raz brałam antykoncepcje chyba przez 2 miesiące żeby ją wyciszyć.
Co do zastrzyków to ja biorę fraxiparinę 0,3. lekarz powiedział, że w sumie nie mam wskazań, ale ja biorę... i zastanawiam się co zrobić z encortonem 10mg - też go w sumie trochę zapobiegawczo biorę o czym lekarz wie (ze względu na podniesiony antykoagulant toczniowy). To jest steryd i teraz nie wiem czy ginekolog powinien postanowić czy mam go odstawić.
macie jakieś doświadczenia z encortonem??? jakie wskazania macie do jego zażywania?

Zwiększyłam sobie ten progesteron luteiną 100 2x1 dowcipnie. Nie wiem czy to jeszcze siedzi we mnie stres, ale rano budzę się z kołataniem serca... i ledwo mogę co przełknąć. dziś podczas śniadania aż mi się niedobrze zrobiło... tak szybko mdłości????:baffled:

zastanawiam się czy iść jutro jeszcze na betę, czy się stresować....

Witajcie dziewczyny :-)

Olusia – jak się niebawem spotkamy to normalnie nie wiem co Ci zrobię :-) Ja tu się denerwuje, a Ty mnie olewasz, ile można pisać… Odezwij się proszę…

Oktavi – suwaczek Ci się nie wyświetla.

Ann84 – piękny przyrost bety. Trzymam kciuki, żeby beta dalej tak pięknie rosła :tak:

Aisa79 – dziękuję, że pytasz u mnie w porządku. Humorek lepszy, czekam na wyniki i w przyszłym tygodniu biegnę do dr po receptę na antyki i po rozpiszę na leki do stymulacji. A poza tym jestem zabiegana załatwiam ostatnie sprawy, bo już nie długo wyjeżdżam na urlop.

Jo.M. – jak po wizycie u immunologa? Gdzie się wybierasz na urlop? Ja jadę w przyszły weekend na tydzień do Włoch, a drugi tydzień spędzamy ze znajomymi w Chorwacji. Najgorsze z tego wszystkiego jest to, że na urlopie nawiedzi mnie @ i tak się zastanawiam, co ja będę robiła w takim upale :baffled:

Dziewczyny czy wiecie coś na temat tego, że już przy braniu pierwszych tabletek anty krwawienie jest mniejsze? Jak mam te 3 pierwsze dni obfite i jak już mam dostać @ na urlopie to może chociaż nie będzie mnie tak zalewało. Sorki za słownictwo :zawstydzona/y:

gos1512, jazzabel – trzymam kciuki za seksik na szkiełku.

kasik – jesteśmy podobnych rozmiarów Ja mam 172 cm i 62 kg :-)

Tola32 – co u Ciebie??

Tak jak pisałam wcześniej mam bardzo ubogą listę leków które mam brać po punkcji –właściwie tylko Progesreon w zastrzykach…
Zapytałam się lekarza o jakieś leki uspakajające –bo ponoć są zalecane (czytałam że większość z Was miała przepisane Relanium) to spojrzał się na mnie jak na idiotkę.
Jak to jest z tym waszym Relanium –co lekarze mówili, dlaczego je przepisuję?

Dzwonilam wlasnie do kliniki i chce mi sie ryczec z bezsilnosci z moich 7 jajek zostalo 5 z czego 2 sie dziela czyli sa zygotami. Transfer jak cos to na czwartek mam. Masakra jakas :(

Dzwonilam wlasnie do kliniki i chce mi sie ryczec z bezsilnosci z moich 7 jajek zostalo 5 z czego 2 sie dziela czyli sa zygotami. Transfer jak cos to na czwartek mam. Masakra jakas :(

ojoj :(
masz byc silna i wierzyć że te dwa będą OK i ci je przetransferują :)
ja czekam na telefon z kliniki :)

reklama
Kasik, gratulacje i trzymam kciuki za dojrzałe macierzyństwo :)

Jazzabel, Relanium przypisuje się aby zapobiec skurczom macicy. Przyznam że w poprzedniej klinice po transferze miałam takie skurcze, że budziłam się w nocy, teraz (z Relanium) nic.

Gos1512, zostały te najsilniejsze, nie rycz! :angry:

Ann84, ja miałam luteinę 3x4 dodupnie po transferze. Po pierwszej weryfikacji, gdy beta była <1, zwiekszone do 3x4 podjęzykowo i 3x8 dodupnie. Teraz biore 3x4 i 3x6. Poziomy progesteronu mam bardzo wysokie - i troche mnie to meczy (zaparcia :) )
edit: mówie o tabletkach 50mg

A ja byłam dzis u dentysty i niestety jest jeden ząb do leczenia... Muszę porozmawiac o tym w piątek z lakarzem - co mogę zrobić w tym zakresie i kiedy. I czy moge brac znieczulenie :/

Ostatnia edycja:
Do góry