reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
dziewczyny nie udało się, beta "0"
moze wy wiecie czy moge podejść IUI bedąc w programie?
IUI bylo by w państwowym szpitalu ...

Dziewczyny: malo sie odzywam ale codziennie czytam. Naprawde z calych sil trzymam kciuki za kazda z was. Niech nadzieja was nie opuszcza a zarodki ladnie implantuja:)

Kasik :*
śledzę oba wątki

dziewczynki, Infinity wysyła mnie do was :) może wy mi poradzicie co mogę zrobić przed drugim podejściem do stymulacji?
badania? suplementacja? czy podchodzić od razu (pierwsza stymulka była w marcu, teraz dwa crio na cyklu naturalnym)?
myslicie że jest sens przedłużanie brania lutki aby @ przyszła na poczaku lipca (nowa kasa dla programu MZ od 1 lipca i być może refundacja leków)?
co radzicie?

Anuszka, bardzo mi przykro, że się nie udało. Trzymaj się dzielnie, nie poddawaj, walcz dalej to jest dopiero Wasze pierwsze kompletne podejście, przy następnej stymulacji i może zmianie leków, będzie na pewno lepiej, zarodki będą wypasione, zostaną z Wami !! Przez ten czas oczekiwania do następnej procedury może zrób sobie dodatkowe badania, sprawdzaliście genetykę, immunologię, wirusologię ? Może dodatkowa suplementacja, tylko pamiętaj żeby zadziałała trzeba ją brać minimum 3 miesiące ?
Co do IUI, ja miałam 3 podejścia i z perspektywy czasu i z tego co wiem teraz, na pewno bym nie podeszła, jak dla mnie to strata czasu i pieniędzy. Piszesz że miałabyś je na NFZ z tym, że jesteś w programie MZ a w tym samym czasie nie można podchodzić do IVF i IUI u kogoś innego. No i dowiedzą się po Twoich danych, prędzej czy później, a wtedy mogą zażądać zwrotu pieniędzy.

Tez wlasnie doczytalam na zakwalifikowanych ze najprawdopodobniej od 1 lipca ma byc refundacja lekow do stymylacji.... super.... :-)

anuszka przykro mi... :-(

reklama
Do góry