reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
ja mialam crio na cyklu stymuowanym i jeszcze inaczej. od 2dc estrofem2x1 i encorton 2x10mg.
gdy endometrium mialo 9mm a pęcherzyk przodujący 17mm podjęto decyzję o transferze.
zarodki 3 dniowe-więc trzy dni przed transferem luteina dopochwowo 200mg trzy razy dziennie.nic na pekniecie...

po transferze luteina,estrofem i encorton jak wczesniej plus fragmin 1x1,relanium przez 3 dni i nospa.

sczrze..zadnych badan..zadnych poziomów..nic.

Nie....immunologicznie mam wszystko ok. Nie badalam tylko komorek nk. Reszte co moglam zbadac w poblizu badalam i jest ok. Encorton na nieodrzucenie zarodka. Nie mam juz sily dociekac...po prostu przyjmuje te leki i czekam na cud...

Nie bierz tak duzo tegp encortonu. 20mg bez wyraznych wskazan to za duzo. Max 10mg. Ja wiem na co jest encorton: sama zawsze bralsm

Anulla ja mam cykle 26dniowe stad wizyta w 12dc...
acard 1x1 os stycznia juz bralam
od 1dc encorton 5mg
3-7dc femara 2x1
9-11dc estrofem 1x1
12dc pregnyl 10tys j
i chyba od 15dc luteina 3x1

Moj gin i ja tez uwazam,ze warto potwierdzic owulacje, jest ona najwazniejsza a tym momencie aby endometrium bylo drugiej fazy jesli zostala potwierdzona to dzien owulacji jest dniem zero + ilosc dni zarodka. Ja mialam crio w 19dc (14dc owulacja + 5dni)

anulla uwazam,ze decyzje o transferze nalezy podjc dopiero po potwierdzonej owulacji jesli to mialoby wygladac jak u mnie tzn ze cykl byl stymulowany....jesli byly calkowicie naturalny tez nalezy kontrolowac grubosc endo, wielkosc pecherzyka i wychwycic owulke inaczej nie ma sensu robic transferu...

Niektore kliniki robia tez crio na sztucznych tzn. bez owulacji i przygotowuja sluzuwke tylko lekami i wyliczaja date transferu ale dokladniem nie wnikalam w to bo u mnie tak nigdy nie bylo...

Moj prof dwa crio zrobil mi bez sparwdzenia owulacji tylko od razu po podaniu pregnylu badz ovitrelle wyznaczyl termin transferu a skad wiadomo,ze jednak pecherzyk pekl? Pozniej zdarzylo mi sie,ze jednak po podaniu zastrzyku nie pekl i tylko niepotrzebnie wydalam kase na crio ktore nie mialy prawa sie udac...
Tym razem umowilam z prof na crio dopiero jak mialam potw owulacje....

Blue faktycznie bierzesz duze dawki encortonu...nie masz jakis skutkow ubocznych? Ja mialam przepisany 10mg ale po rozmowie z lolitka i poczytaniu na necie biore od 1dc 5mg...wiem,ze powinno ufac sie lekarzowi bo chyba wie co robi....ja jednak zmniejszylam dawke z 10 na 5
Bede go brala do 8tc....

reklama
Lolitka... poprzednio bralam 10mg encortonu. 20mg to nie jest duza dawka.moi pacjenci przy alergiach biora po 100wiec tym sie nie martwie....

Bardziej martwi mnie to,co napisala Hope... ze podaje sie przy criio zastrzyk na owu.... wszystkie mialyscie go podawanego przy crio?

Do góry