reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nie wiem właśnie narazie sie nad tym nie zastanawiam bo zgłupieje. Zrobie ok 9dpt bo myśle że dłużej psychicznie nie dotrwam. Zobacze...
Sikacza nie planuje póki co robić...
Jak zaszłam w ciążę to sikacz mi drugą kreche na 100 % pokazał po 37dc. W 34dc- 1 był negatym, 1 pozytyw. Z tego samych siuśków. Gin już wtedy pęcherzyk widział, ale bez zarodka. Wiem, że testy nie dokońca są miarodajne.

Ostatnia edycja:
reklama
ja test sikany robilam w dniu bety 10 dnia i mialam jasniutenka kreske wiec mozesz sprobowac chociaz te sikance oszukuja i niby mamy tu regole ze im nie wierzymy ale jest chociaz wtedy jakas cicha nadzieja ze jednak cos jest:)

Jo.M. – widzę, że mamy wiele wspólnego :-) Też robię generalne porządki przed świętami, jakbym mogła to jeszcze ściany bym pomalowała :-D A o ozdobach to już nie wspomnę, przed każdymi świętami moja kolekcja się powiększa.
Z tymi przeciwciałami przeciw plemnikowymi u mojego M jest tak (piszę tak jak nam to dr tłumaczył), że to wygląda tak jakby taka kropa/ziarenko przylepiła się do plemnika. To powoduje problem z zapłodnieniem. My mamy zastosowaną metodę IMSI. Ta metoda pozwala na zobaczenie plemnika pod dużym powiększeniem, a to się wiążę z tym, że można zobaczyć czy plemnik ma to przeciwciało czy nie ma. Bo z tego, co pamiętam to nie każdy plemnik musi mieć to przeciw ciało. Ale wydaje mi się, że embriolog wybrał dobre plemniki, ponieważ z 5 komórek 4 się zapłodniły i 3 dobie 3 zarodki były 8-komórkowe, a 1 6-komórkowy.

Witam cieplutko, bo u nas zimno jak diabli wrr...
Lilia, Jo.M ja również mam wiele z Wami wspólnego porządki na całego, codziennie po pracy,ale jeszcze nie skończyłam zazdroszczę tym co już gotowi i czekają na święta:-D
Lenka gratuluję synka, fantastycznie, ale tak jak piszesz nie ważne byle było zdrowe:tak:
Esiek super że już mogłaś wyjść do domku, to znaczy,że wszystko dobrze, ale oszczędzaj sie kobito
Tola, Agulla trzymam kciukasy :-)

hej

u mnie już 8 dpt przeziębienie mnie bierze, chyba się zakaszlę... nawet nie wiem czy mogę wziąć jakąś aspirynę?

sluchajcie mam pytanie bo jestem tak podrazniona po tej luteinie ze juz rady nie daje macie na to jakis sposob?

clotrimazolum krem dostępny w aptece bez recepty

hej

u mnie już 8 dpt przeziębienie mnie bierze, chyba się zakaszlę... nawet nie wiem czy mogę wziąć jakąś aspirynę?

mmm, tylko paracetamol, witaminę C, malina, miód, cytryna

reklama
Ja już po wizycie - jest jeden pęcherzyk ciążowy 11,1mm prawidłowo umiejscowiony w macicy :tak: Na zarodek i serduszko jeszcze za wcześniej ale lekarz uprzedzał że nic więcej dzisiaj nie zobaczę jeszcze przed usg.Na wizycie w czwartek 24.04 ma być już wszytko widać.

I to tyle pozytywnych wrażeń z wizyty - moich wątpliwości co do przyrostu bety lekarz mi nie potrafił wyjaśnić - mam się nie przejmować bo inna pacjenta w tym samym dpt która była przede mną ma podobną betę - na takie wyjaśnienie już nie miałam argumentów ehhhhh :angry::baffled:

Do góry