reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Tak w srode mam wizyte i na pewno o tym powiem. Bo mysle ze z niedoboru progesteronu to na pewno nie wynika, biore 3x1 luteina 100mg i jeszcze 3x2 duphaston takze wiecej juz i tak sie nie da chyba :)

reklama
Esiek a może spróbuj utrogestan - ja nie mogłam używać luteiny bo wszystko mnie bolało zresztą nawet sam profesor też mi go proponował tylko jest jeden problem bo w Polsce jest niedostępny i mąż zdobywał go przez znajomego , który jeździł do Rosji bo tam można kupić bez recepty tak samo jest chyba w Niemczech u nas niestety firma , która produkuje luteine ma monopol dzięki ministrowi

Dziewczyny weszłam przypadkowo na invicta on line a tam jest już od piątku mój wynik mutacji :szok: Miało to trwać 2 tygodnie a już po 5 dniach był. No i tak, w jednym genie coś mi wyszło ale nie kumam o co chodzi, może Wy wiecie?
Detekcja mutacji C677T w genie MTHFR​
heterozygota CT - _Interpretacja:
Stwierdzono genotyp heterozygotyczny C/T w genie kodującym enzym reduktazę metylenotetrahydrofolianu(MTHFR). Obecność genotypu C/T wpływa w niewielkim stopniu na obniżenie aktywności tego enzymuprowadząc do nieznacznego wzrostu stężenia całkowitej homocysteiny w osoczu. Hiperhomocysteinemiazwiązana jest między innymi z chorobą niedokrwienną serca, miażdżycą, chorobami tętnic obwodowych, udaremi zakrzepicami żylnymi. W populacji polskiej stwierdza się występowanie około 40% pacjentów
heterozygotycznych C/T.

Wyników M jeszcze nie ma.

Esiek polecam feminum żel z kwasem mlekowym (tubka niało granatowa) to aplikowania luteiny. Ja go non stop używałam. Do kupienia w każdej aptece.

Kasik, nie pomogę Tobie, ja jestem dopiero przed genetyką, dla mnie to co piszesz jest czarną magią. Jedyne co mi przychodzi do głowy po przeczytaniu tego to że ta mutacja raczej nie ma wpływu na "nasz" problem.

Esiek, mój gin też mi mówił o stosowaniu clotrimazolum przy podrażnianiu luteiną, w aptece dostaniesz bez recepty i parę złoty kosztuje. Trzymaj się, na pewno będzie dobrze !!

Ostatnia edycja:
Fuson, bardzo mi przykro, łączę się w bólu. Sama jestem na tym etapie ciąży, ta informacja spowodowała że się normalnie zawiesiłam. Brak słów. Życzę dużo siły i wytrwałości.

Kasik ja niestety nie znam się na takich wynikach i nie pomogę niestety ale napewnno któraś z dziewczyn będzie więcej wiedziała.
Esiek ja aplikuje palcem luteinę, może rzeczywiście jest tak co nie co podrażonione, w końcu cały czas się tam ją wkłada.
a kiedyś zapytałam w aptece o to czy jest różnica w luteinie podjęzykowej i dopochwowej to pani powiedziała, że jest i to duża, ale też słyszałam, że ta podjęzykowa ma takie samo działanie i nawet podjęzykową można brać dopochwowo więc już ja sama nie wiem.
Fusfun łączę się w bólu, życzę dużo sił i zdrowia dla córeczki! Dla Ciebie również dużo sił i wytrwałości i wiary:-*

Kasik, mutacje C.677Ct w genie metylenoterahydrofolianu wiąże się z przyjmowaniem przed i w trakcie ciąży zwiększonej suplementacji kwasu foliowego (minimalna dawka, to 5 mg)
Najlepiej zrobić badania na poziom kwasu foliowego, witaminy B12 i homocyteiny. Jeśli homocysteina będzie wysoka, to przyjmuje się
dodatkowo prewenit. Warto dodatkowo sprawdzić, czy nie masz problemu z krzepliwością krwi. Przy mutacji tego typu bada się czynnik II i V krzepliwości, aby np potwierdzić lub wykluczyć mutację typu Leiden.
Nie wiem dokładnie, jak jest w przypadku mutacji w heterozygocie CT, ale prawdopodobnie będziesz musiała przyjmować
przez całą ciążę heparynę.

[h=1][/h]

Cześć dziewczyny

Fusun - Kochana bardzo , bardzo mi przykro ... Brak mi słów i w zasadzie nie wiem co by tu mądrego powiedzieć. Nie było dnia żebym o Was nie myślała i byłam pełna wiary , że wszystko dobrze się zakończy. Niestety . Życzę Ci dużo siły a przede wszystkim dużo siły dla Twojej córci. :-(

Zula - Jak tam weekand zleciał. Co z bólami? Czekam jutro na 3-cyfrową betkę

reklama
Ja mam ta mutacje. Moja dr prowadzaca ciaze o tym wiedziala ale wpisala mi ja tylko w ksiazeczke ciazowa i tyle. Nic dodatkowego nie bralam. Ma ja jak widzisz 40% polakow i pewnie 99% o tym nie wie ;)

Do góry