reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ooo widzisz Bzibziok, na coś się przydałam :) wiem, że Ty się boisz leków, ale tak jak mówię na to rutinoscorbin 3x dziennie- zalecenie lekarza :)

reklama
a rutinoscorbin i tak biorę w związku z przeziębieniem, jedyne na co się zdecydowałam. A w jakich dawkach bierzesz rutinoscorbin??po jednej tabletce bierzesz?

Ostatnia edycja:
Trzy razy dziennie po 1 tabletce. Tak się właśnie trochę ucieszyłam, że przy okazji może się dodatkowo uchronię dzięki temu przed przeziębieniem :)

No to bez obaw będę brała dalej, fajnie że o to zapytałaś, bo ja nawet nie wpadłam na to żeby to powiązać z ciążą.

co do krwawień z nosa i dziąseł to ja nie mam ale słyszałam ze to całkiem normalne w ciąży, tak ze nie przejmujcie sie dziewczyny wszystko jest ok.

:-Da ja się tu martwię, że nie mam objawów, a tu taki przyczajony tygrys:-Dkompletnie tego nie powiązałam. Bo ja to llaik jestem w kwestiach ciążowych. Od rana czytam co powinnam jeść, a czego unikać. Już się nieźle podszkoliłam, chociaż zalecane rzeczy są często sprzeczne z założeniami diety opartej na indeksach glikemicznych.
I np. jak byłam na diecie to unikałam wszelkich roślin strączkowych, kaszy i gotowanych warzyw, a tu się okazuje, że jak najbardziej pożądane.
Jak by którąś z Was interesował temat to wrzucam link, takie małe kompedium wiedzy z przykładami. Jak zdrowo się odżywiać w czasie ciąży | Pytania i porady | Ciąża i poród- PoradnikMamy.pl

Ostatnia edycja:
Mój doktor mówi zawsze, że wszystkie warzywa są dobre w każdej ilości, także objadam się z przyjemnością :) co do objawów, to ja też mam mało i wolałabym mieć te osławione mdłości czy senność i zmęczenie... ale nic z tego. Mnie też mam wrażenie mniej bola cycki, ale mimo wszystko jednak bolą. Mam dni, że podbrzusze boli mocniej, a tak to trochę ciągnie, trochę kłuje. No i mam jedno mydło w kostce, którego zawsze używałam a teraz mnie wzdryga na jego zapach, zakazałam M go używać :-D ale spodziewałam się bardziej spektakularnych objawów, a czuję się po prostu dobrze.

Lenkabar no to czujesz sie dokładnie tak jak ja, też czuję się po prostu dobrze, czasem podbrzusze zakłuje lub lekko zaboli, pogłaskam wtedy kropka i jest ok co do warzyw to doktor powiedział że warzywa jak najbardziej pod kazdą postacią, a jak pytałąm jakie mam witaminy sobie kupić w sensie tabletek dla kobiet w ciąży to wysłał mnie do warzywniaka :-D:-D:-D. Lenkabar a miałaś zlecone podstawowe badania? A i doktorek to chyba z jakiegoś wyjazdu przyjechał?

reklama
Mi lekarz kazał brać femibion natal1. Już od punkcji.
Jejku, a ja jeszcze prawie tydzień do USG. Przecież zwariować można z tym oczekiwaniem, ja od 1,5 miesiąca notorycznie na coś czekam.

Ostatnia edycja:
Do góry