reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

majka ty za parę dni też zobaczysz swojego maluszka

Lenkabar przestań łazić po ścianach i usiądź spokojnie, musisz uzbroić się w cierpliwość, sa dziewczyny którym udaje się za pierwszym razem, trzymam kciuki zebyś do nich dołączyła.

Lilia chyba tak będzie i strach nas nie opuści do samego porodu, a potem będzie a piać od nowa tyle tylko że strach o własne dzieciatko.
Co do suplementów to ja ci nie pomogę bo nic nie biorę dopiero jutro pogadam z doktorkiem na temat witaminek.

reklama
Cześć Dziewczyny, ja jeszcze niestety muszę kłuć się gonapeptylem przez 4 kolejne dni i dopiero powtórka progesteronu bo teraz był za wysoki by zacząć stymulację, dopiero w piątek powtórka progesteronu:-(no ale nic nie dzieje się bez przyczyny...

lenkabar - ja jak była na L-4 po transferze to nadrabiałam zaległości w praniu, prasowaniu itp., ale nie przemęczałam się. Staraj się czymś zająć, wiem, że to nie jest łatwe, ale spróbuj...

MagdaM33, Pyscek, mmm... - bardzo mi przkro dziewczyny - wiem co czujecie trzeba sie wyplakac a pozniej znowu stanac do walki - trzymajcie sie

Anulla28 - pierwsza weryfikacja mogla byc sfalszowana przez leki a teraz druga dopiero moze byc wiarygodna i tego sie trzymamy - mam nadzieje ze do trzeciej weryfikacji urosnie i jeszcze cie pozytywnie zaskoczy:)

Kurczę czytając was prawie każda ma jakieś mrozaczki a ja nie :-(.W której dobie u Was je mrozili? Ja do 3 doby miałam 5 pięknych zarodeczków, a po 3 dobie zaczęły się coraz słabiej rozwijać, i tylko 1 dotrwał do blastusia którego mi podali, a reszta niestety przepadła :(...

Montana
- ja bylam w podobnej sytuacji - w pierwszej stymulacji mialam 15 zaplodnionych komorek nie mrozili nic w trzeciej dobie dopiero w piatej 4 blastusie i z nich mialam tylko jeden transfer bo trzy nie przetrwaly rozmrozenia...dlatego przy drugiej stymulacji poprosilam czy by nie mozna zamrozic w trzeciej dobie bo moje blastki sa kiespkie i przy 19 zaplodnionych 4 byly piekne w 3 dobie wiec je zamrozili zostalo 9 do piatej doby ale zadna nie przetrwala wiec jak widzisz dobrze ze sie uparlam na trzydniowe a dzisiaj jednego mam w brzuszku. Niby mowia ze blastki sa pewniejsze ale nie u wszystkich tak jest....

reklama
Madzia76 – obawiam się, że nasze obawy będą nam towarzyszyły do końca ciąży :-(

Dziewczyny kompletuje sobie suplementy, które będę brać i w związku z tym mam kilka pytań, mam nadzieję, że mi pomożecie :-)

1) Magnez jest na skurcze macicy, wyczytałam, że koenzym Q10 też. Czy coś wiece na ten temat?? Czy przyjmować oba te produkty, czy może wystarczy jeden?? Jak tak to który??
2) Witamina D – wyczytałam, że poprawia jakość komórek. Z tego co wiem to dhea też. Coś wiecie na ten temat??
3) Femibion Natal 1/Beparent Woman/Prenatal Pro Baby - który preparat polecacie dla kobiet starających się??
4) Omega 3, 6, 9 – na co bierze się ten preparat??
Witajcie dziołchy :)
co za smutny czas ostatnio, madzia , pyscek,mmm Tule was kochane mocno!!

Lilia odpowiadam na twoje pytania :)
1 nie słyszałam o koenzymie ze tez jest na skurcze , ale Irak biorę musujące magnez forte po pól tabletki, po punkcji będę brała wiecej, zeby właśnie skurcze nie spowodowały odrzucenia maluch
2 brałam wcześniej wit d3 1000j (vitrum) ale znalazłam tez taka 2000j i ja biorę, jest maksymalna dawka jaka mozna brać, gdzies Kasik to wyczytala, tylko nie pamietam 2000j czy 3000j, dhea jest na popraweilosc komorek a koenzym na jakość , moj lekarz zaleca 3x1 w dawce 30 mg koenzymie, (są tez takie co maja większa dawkę w kapsulce ale mowil cos ze jak częściej w mniejszych dawkach bierzemy to sie lepiej wchalaniaj witaminy, a dhea to 2x1 25mg , to zalecił mi tez sam lekarz co lawendowemu snu, więc u niej zadzialalo prawdopodobnie :) powiedział ze trzeba brać 12-16- 18 tyg zeby zaczelo działać, ze zauważył u 20%swoich pacjentek poprawe , koenzym bierzemy do punkcji a dhea do dnia transferu, chyba jakoś tak, musiałabym sprawdzic w notatkAch
3 ja zastanawiam sie nad zmiana na feministki nadal, biorę teraz matruella pharmaton ale ta pierwsza ma wiecej witamin i większa ilośc w jednej kapsulce
4 co do kwasów ja biorę Linocomplex NNKT, kapsułki, 60 szt - Portal Dbam o Zdrowie
3x1 tabletke
Biorę jeszcze standard kwas foliowy
A ja sie zbieram, spać bo jutro wycieczka do Łodzi jadę do poradni genetycznej odebrać me dobre wyniki :)
dzisiaj u immunologa wyszło mi ze mam dodatki wynik wirusa bernseina coś tam, ze przechodziłam go Le teraz jestem zdrowa, pani dr powiedziała ze jezeli przechodziłam go podczas próby to moze dlatego nie wyszło. Generalnie wirus bezobjawowo, mówiła ze mogłam czuć sie osłabiona, lub przeziebiona ale nie zawsze. Kolejna wizyta 11 marca i chyba juz ostatnia bo chyba wszystkie badania juz będę miała zrobiona, zreszta 10 marca mam wizytę w klinice i zobaczymy czy startujemy, od następnego cyklu czyli za jakies 2 tyg zaczynam brać juz antyki dla świętego spokoju zeby mi cos nie wypadło, na naturalsa i tak juz nie liczę :)))))
3mam kciukaski za awans dziewczynki pamiętajcie, w K U P i E siła !!!!!!!!

Do góry