reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Magda33 bardzo mi przykro :-( ... @ u mnie po nieudanym transferze jest zawsze trochę bardziej bolesna ale da się przezyć; pojawia się w moim przypadku po 4 dniach od odstawienia leków...
Z supelementów biorę Pharmaton Matruelle, tran Mollers i Acard.

Anulla28 przykro mi ... do crio można podchodzić bez przerwy w najbliższym cyklu jeżeli nie ma przeciwskazań. Ale koniecznie powtórz wynik dla potwierdzenia jak radzą dziewczyny

Pyscek, mmm co za pechowa lawina wiadomości, przykro mi dziewczyny :-(...

Bzibziok spokojnie :blink: ja miałam >6000 przed punkcją na 2-3 dni i > 20 pęcherzyków, z całego strachu nt. hiperstymulacji towarzyszyły mi tylko niegroźne dolegliwości a po 4-5 dniach wszytko wróciło do normy. Pamiętaj że najważniejsze jest zdrowie i na pewno wszytko będzie ok - w najgorszym przypadku odpoczniesz a transfer odbędzie się jak organizm wróci do normy :tak: Z hiperką to jest tak że w ciąży się bardzo nasila dlatego często odkłada się transfer aby 'dmuchać na zimne' :tak: Jeżeli chodzi o leki to ja miałam na chyba tydzień uderzeniową dawkę Dostinexu (1 tab. dziennie, normalnie biorę 1/4 na tydzień) który miał właśnie wszytko uregulować

Kasik36 kciuki trzymam mocno :happy2: a odnośnie PRG - nie powinien być <1 :confused:

Ostatnia edycja:
kasik36 a progesteron nie za wysoki? estradiol ladny... :-)

Bzibziok no faktycznie masz duzy ten estradiol obys tylko hiperki nie dostalam, bo bedziesz musiala odczekac z transferem.... ale na pewno wszystko bedzie dobrze....

MagdaM33, przukro mi, że się nie udało, tulę mocno. U mnie przy pierwszym ivf @ przyszedł po 3 dniach, przy drugim ivf na drugi dzień po odstawieniu leków.

lalka, wierzę w Ciebie i mocno trzymam kciuki by udało Ci się przestać palić to cholerstwo

Jogo, piszesz że do crio przygotowywałaś się 9 m-cy, leczyłaś coś, coś Ci wyszło immunologicznie ? czy ten zarodek który miałaś podany to był jeszcze sprzed leczenia ? Pytam się bo mi został 1 zarodek, teraz wzięłam się za badania immunologiczne i genetyczne i zastanawiam się czy w przypadku kiedy ewentualne choroby uda się zaleczyć to czy jest szansa że ten pingwinek może zaskoczyć ?

Anulla28, jeszcze nic nie wiadomo, dalej trzymam kciuki. Co do transferu crio ja odczekałam 1 miesiąc, przygotowanie zaczęłam od kolejnego cyklu 2 dc biorąc estrofem

Asita, super że się wszystko z wynikami wyjaśniło, trzymam kciuki by to był koniec toxo i obyło się bez antybiotyków.

Pyscek, przykro mi kachona, Trzymajcie się. Plany są dobre, polepszają samopoczucie, zacznijcie planować.

mmm, do crio-transferu miałam cykl sztuczny, od 2dc brałam estrofem 3x1 (na receptę 100% ok 16zł za opakowanie, jest refundacja)

kasik36, ładne wyniki, prg również, kiedy punkcja ??

Bzibziok, to zaszalałaś z pęcherzykami jak masz taki duży, ja miałam podobnie 20 dużych pęcherzyków pobranych i cała masa maleństw. Miałam hiperke ale po punkcji dostałam diostines 8 tabl 1x1 w razie czego koszt 270zł importowanego, punkcja się odbywa a jeśli lekarz zadecyduje to przesuwa się o 1 cykl. Ja miałam transfer świeżaków w drugiej dobie. W czasie hiperki powinno pić się dużo wody ok 2-3l i stosować dietę wysokobiałkową.

kikifish87, ja miałam też usuwanego polipa histeroskopią, plamienie miałam ok 4-5 dni, @ przyszedł normalnie. Uda się, wierzę w to.

Dorotav oczywiście ze ma szanse! U mnie to wyglądało tak ze przed ostatnim crio trafiłam do rzeczowego lekarza i on zlecił zrobienie pakiet badań za 6 tys i z nich dopiero wyszedł problem ( u mnie wysokie nk u męża brak hablotybu odpowiedzialnego za niesienie inf o cizy do mojego organizmu a skoro takiej inf nie było ciało odrzucalo zarodek) skierował nas na szczepienia co zajęło 4mc plus leki. Wszystko to trochę trwało bo mieszkam w uk i musiałam kombinować wolne na każda wizytę. Przy ostatnim crio miałam 2 zarodki ale jeden nieprzezyl odmrazanie a drugi rosnie:) czasami warto poświecić czas na badania ale tez trzeba trafić do dobrego lekarza bo mi i mężowi cały czas powtarzali ze z nami wszystko ok a jak nie było.

reklama
Do góry