reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
dorotav - Tak wszystkie badania które miałam to były z IgG i IgM
Kurcze wszędzie tylko czekać i czekać to in vitro to nic tylko czekanie na coś i jak na złość zawsze coś się przeciąga. Ja kariotypy robiłam w klinice też sporo kasy kosztowały i w moim przypadku powiedzmy że były zbędne bo były ok , no ale badanie trzeba było zrobić żeby się o tym przekonać:baffled:

Jeszcze zapomniałam dopisać , ja miałam chlamydię trachomatis badaną

Ostatnia edycja:
Lalka, na pewno nie po uciekają, i nie popękają, po to ten cetroide, zobaczysz do poniedziałku będą wypasione komóreczki do pobrania.

zula_5, w łodzi w poradni na ul.piotrkowska i w zapolicach ul.Strońska terminy są na marzec do lekarza, w tym samym dniu pobierają krew na kariotyp i na wynik czeka się 1-1.5 miesiąca, po czym jeśli wyniki są ok to mogą przesłać je pocztą do domu, a jeśli coś wyjdzie to musisz spotkać sie z lekarzem raz jeszcze. Do poradni potrzebne jest skierowanie od lekarza rodzinnego z rozpoznaniem i cel porady: diagnostyka, musi być też na nim napisane: proszę o poradę i objęcie leczeniem specjalistycznym. Ja ma wskazanie do poradni trzy nieudane podejścia IVF

montana8, czekamy do poniedziałku, wierzymy i trzymamy kciuki by się udało.

dorota - a nie może to być skierowanie od gina, któy ma kontrakt na nfz?

zula_5, pewnie może być, ja o tym nie pomyślałam, bo mój gin nie ma umowy z NFZ. ale na 100% nie jestem pewna. można się umówić w rejestracji telefonicznie i tam na pewno odpowiedzą na to pytanie. Chcesz zrobić te badania ?

Agulla - a Ty w rządówce jesteś tak? Z niej też można zmienić realizatora. Ja miałam z M takie przejście, że mu mówiłam, że się bardzo dobrze stymuluje i nawet mówiłam że przy 3 zastrzykach fostimonu miałam 7 komórek to mi tak dowalił lekami, że miałam 18komórek i wylądowałam w szpitalu z hiperstymulacją...
dorota - właśnie słyszałam, że gdzieś w Łodzi można zrobić kariotypu dość szybko. Powiedz jakie wskazania trzeba mieć żeby wogóle dostać skierowanie na nfz?

zula w łodzi na STerlinga 5 szybko robią badania , terminy sa mega krótkie, masz telefon i zadzwon zaraz 42 6332742
ja czekałam 1,5 tygodnia na wizyte z pobraniem krwi

reklama
Do góry