reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Orientujecie sie ile trzeba cykli odpoczac od nieudanego in vitro by dzialac dalej? Mi lekarz wspominal cos o 3 miesiacach,ale to tak duzo czasu :(. U was tez tyle czasu kazal odpoczac?

widziałam w sygnaturach, że dziewczyny z mojej kliniki robiły crio zaraz w następnym cyklu, to chyba sprawa indywidualna

reklama
montana - Jeżeli do nowej procedury podchodzisz to lepiej odczekać 3 cykle , żeby organizm się zregenerował no i były lepsze komórki. Tak to niestety jest i myślę , że lekarz dokładniej Ci to wytłumaczy.

mmm... No to my będziemy wierzyć za Ciebie:tak:
No właśnie miałam Was zapytać czy miałyście jakieś efekty uboczne w trakcie stymulacji, typu kłucie jajników, bóle głowy (normalnie mnie nigdy głowa nie boli, chyba że mnie grypa bierze), a teraz już 2 dzień mnie głowa gniecie. Może sobie coś wmawiam?

ja po pierwszych zastrzykach miałam lekkie mdłości. później w tracie stymulacji już to tylko lekko czułam jajniki, ale nie uciążliwie, poprostu dawały znać że pracują. a chwilę po wstrzyknieciu gonalu zawsze miałam gorzki posmak w ustach, ze musiałam popijać ;-)

mmm : Niemasz czasem wizyty o 17 ?dzisiaj w Gamecie ?

Dziewczyny u mnie sytuacja wygląda następująco : mam 6 pecherzyków po 14 mm i na drugim janiku też 6 po 15 mm. Dr zwiekszył dawke na 300 j gonalu:szok::errr: które mam wziąść dziś i jutro oraz Cetrotide też dziś i jutro a w sobote wizyty najprawdopodobniej w pon punkcja ale to dokładnie będę wiedzieć po wizycie w sobote . Mam się nie martwić bo jako takie pęcherzyki są .

lalka super, niech pecherzyki dalej rosną:-) &&&&&&

Bzibziok, czujesz jajniki bo one rosną, w końcu masz tam kilkanaście pęcherzyków tych malutkich i tych już całkiem dużych, a one się powiększają :-) Na jedną komórkę jajową przypada ok 200 estradiolu, więc im więcej jego tym więcej pełnych komórek.

Lalka, super wynik, nieźle naprodukowałaś kurko tych jajeczek, po takiej dawce gonalu ładnie dojrzeją

Jo.M., u immuno tez byłam prywatnie, oczywiście badania też prywatnie, ale do genetyka to już kombinuję, dzwoniłam nawet do łodzi tam terminy są na marzec, ale na wyniki kariotypu czeka się 6-8 tyg :baffled: więc też mi wyjdzie okolice maja, szlag by to trafił. Powiedz mi te badania na cytomegalie, toxo, mycoplasme robiłaś i IgG i IgM a chlamydie pneum czy trach i też IgG i IgM ?

Montana8, między I a II ivf czekałam dwa miesiące, pierwszy cykl odpuszczasz, w drugim miałam już antykoncepcję w trzecim rozpoczynałam stymulację. Oczywiście wszystko zależy od organizmu.

dorotav : mam się nie martwić ciekawe ile będę miała w sobote . Myśle że nie poucieka cześć haha :-D od dziś cetrotide więc musi być dobrze .Tylko martwi mnie wynik estradiolu lekarz stwierdził że dobry ten wynik jest hm....

Agulla - a Ty w rządówce jesteś tak? Z niej też można zmienić realizatora. Ja miałam z M takie przejście, że mu mówiłam, że się bardzo dobrze stymuluje i nawet mówiłam że przy 3 zastrzykach fostimonu miałam 7 komórek to mi tak dowalił lekami, że miałam 18komórek i wylądowałam w szpitalu z hiperstymulacją...
dorota - właśnie słyszałam, że gdzieś w Łodzi można zrobić kariotypu dość szybko. Powiedz jakie wskazania trzeba mieć żeby wogóle dostać skierowanie na nfz?

dorotav : mam się nie martwić ciekawe ile będę miała w sobote . Myśle że nie poucieka cześć haha :-D od dziś cetrotide więc musi być dobrze .Tylko martwi mnie wynik estradiolu lekarz stwierdził że dobry ten wynik jest hm....

lalka bo jest dobry a do soboty pęcherzyków będzie więcej :)

reklama
Zadzwonilam do lekarza, powiedzial by sie nie zrazac wczorajszym wynikiem, powiedzial by powtorzyc wynik w sobote lub nawet w poniedzialek. Mowilam o plamieniu i bolu brzucha jak na miesiaczke ze to jak na implantacje to powiedzial ze lekow nie odstawiamy i ze wynik koniecznie powtorzyc. Troszke mnie podbudowal, ze nie przekreslil tego i nie kazal odstawiac odrazu lekow, tylko czekac.

Do góry