reklama
Niepokorna
Fanka BB :)
Hej dobra wiadomosc taka ze pobrali mi 14 jajeczek i jak wszystko bedzie ok transfer w poniedzialek Niestety ja zle znioslam narkoze...po wybudzeniu wymiotowalam
Niepokorna
Bziumelka-tule mocno...jeszcze wszystko sie ulozy...
buziumelka naprawdę mialas pecha , przykro mi z tego powodu. Tak jak dziewczyny piszą moze ta jedna jedyna będzie ta upragniona a przypomnij czemu nie mozeszz miec transferu za 2-3 dni? Masz za wysoki progesteron?
.
Jogo tak nie mam transferu przez wysoki progesteron. Jesli to jest wina tylko tego protokołu to mówi się trudno i żyje dalej, najgorsze jeśli coś w moim organizmie jest co nie pozwala na dobry wzrost pęcherzyków. Chociaż moim zdaniem po 6 dniach stymulacji gonalem 900j.m. i merionalem 225j.m. bylo ok bo estradiol 1600 i jakieś 8 pęcherzyków, no i dostałam fostimon 150j.m. przez dwa dni i cetrotide no i za dwa dni byla dupa z estradiolem. Napisałam do lekarza (z jakies innej kliniki) i napisał ze mógł nastąpić przedwczesny wyrzut pliku LH i wtedy powinien nastąpić wzrost progesteronu (co mogłoby się zgadzać bo w środę było go aż 2,5) ale gdyby tak bylo to pęcherzyki by pekly... a w poniedziałek znowu były. Wydaje mi sie ze po tych 6dniach gonalu można by już zakończyć stymulacje i wtedy byłoby lepiej a one po prostu po tym fostimonie zrobiły się za bardzo dojrzale i umarły.... Ale czy to możliwe to nie wiem, ja mowie tak na chlopski rozum.
No bo przeciez 1600 estradiolu na 8 pecherzykow to dobry wynik bo 200 na jeden czyli oznaczałoby ze były dojrzale.
Co do tej jednej komorki to nie wierze ze coś z niej będzie, jutro beda do mnie dzwonić.
Ostatnia edycja:
kasik36
Bziumelka bardzo dobrze Cię rozumiem, też tak sobie myślę, że jeżeli u mnie to był przypadek, że akurat żadna komórka się nie zapłodniła to pal licho te pieniądze na stymulację ale jeżeli problem leży głębiej to jest już dołujące. Trzymam kciuki, żeby ta jedna waleczna komóreczka przetrwała wszystko :-)
Bede wam teraz smęcić ale muszę się wygadac:-) Co to tych moich podejrzen to endometrium jeszcze duzo mowi w poniedzialek bylo 13,5mm czyli super ale juz w srode 10.5 a dzis 7.8 czyli organizm ustalil swoja owu tylko lekarze przeoczyli odpowiedni czas (w sobote byl inny doktorek na zastepstwie). Nastepna stymulacje powinnam zaczac od duzo mniejszych dawek.... widac 6dni stymulacji mi wystarczylo.
MagdaM33
Olusia nikt nie wie właśnie dlatego, że było ryzyko utraty pracy. Ale ja już raz byłam w ciąży, o której pracodawca wiedział, więc mógł podejrzewać, że to się powtórzy. A że za wczoraj przyniosłam L4 z pieczątką ośrodka leczenia niepłodności (wzięłam, bo szkoda mi było ostatniego urlopu na żądanie), to chyba to przeważyło i postanowił zwolnić mnie zawczasu...
Może uda się zajść w ciążę i wypowiedzenie zostanie cofnięte, choć staram się za bardzo nie nastawiać.
Jakoś czułam, że zbliża się czas zmian... Najpierw szef zmienił mi zupełnie obowiązki i kazał przekazać dotychczasowe komu innego, potem miałam awarię służbowego kompa i straciłam dane z ostatniego roku. Myślę, że on to od dawna planował, zresztą przede mną niedawno poleciały jeszcze 2 inne długoletnie pracownice. Żeby się jeszcze nie zdziwił, jak się okaże, że wracam
ja w pracy ukrywam bardzo, choć mam umowę na czas nieokreślony i moja szefowa nie zwalnia z pracy ciężarnych i nic nie kombinuje i po macierzyńskim dziewczyny wracają i dalej pracują.
keki bardzo mocno trzymam kciuki żeby wszytsko poszło po twojej myśli
Witajcie dziewczynki!!! Dzisiaj byłam na badaniu 10dpt beta wynosi 36,65:-)
wspaniale
dziewczyny powiedzcie mi jak to jest: jestem na długim protokole w 21 dc wezmę zastrzyk, 07 stycznia jadę na wizytę i mam mieć ze sobą wynik estradiolu i LH czy te hormony mają wzrosnąć w stosunku do tego co mam teraz?
reklama
Bziumelka - bardzo mi przykro. Wydaje mi się jednak, że endometrium po owu nie maleje
keki - powiedz bo ja byłam pewna, że żeby było możliwe powrócenie do pracy to w dniu wypowiedzenia trzeba być w 3 miesiącu... Nie jest tak? Weźcie dziewczyny naprostujcie mnie
Zaciążonym gratuluję a trzymającym za mnie kciuki dziękuję
Co do mojej wizyty u endokrynologa to mam idealne hormony i tsh i prolaktynę i progesteron w tym cyklu, Jak to Pani dr powiedziała jestem idealnie wyrównana... Jak zobaczyła, że tak samo miałam po crio to wybałuszyła oczy i powiedziała, że to musi być endometrioza...
keki - powiedz bo ja byłam pewna, że żeby było możliwe powrócenie do pracy to w dniu wypowiedzenia trzeba być w 3 miesiącu... Nie jest tak? Weźcie dziewczyny naprostujcie mnie
Zaciążonym gratuluję a trzymającym za mnie kciuki dziękuję
Co do mojej wizyty u endokrynologa to mam idealne hormony i tsh i prolaktynę i progesteron w tym cyklu, Jak to Pani dr powiedziała jestem idealnie wyrównana... Jak zobaczyła, że tak samo miałam po crio to wybałuszyła oczy i powiedziała, że to musi być endometrioza...
Podziel się: