reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Gdyby w rzadówce mozna bylo zwszystkie komorki zaplodnic tez by bylo inaczej, a nie tylko 6... w moim przypadku bylo 12 komorek dobrych, dojrzalych a zaplodnili mi 6 a reszta na smietnik, to moze mialabym wiecej blastusiów... ech...

scratching co to? moze poprosic lekarza zeby mi to zrobil? co to jest w ogole?

reklama
Dziewczyny orientujecie sie jak to jest jak sie pominie ranna dawke euthyroxu? Dzisiaj nie wzielam, czasami bardzo rzadko ale zdarza mi sie :-p

Kiedyś endokrynolog mówiła mi, że przy euthyroksie liczy się dawka tygodniowa. Bo ja na przykład mam że biorę dwa dni w tygodniu 25-tke a 5 dni 50-tkę. Też mi się zdarza tabletki pomylić. Więc wychodzi na to, że wystarczy, jak weźmiesz jutro rano dwie tabletki po prostu. Tutaj jest ważne być na czczo, popić pół szklanki wody na pół godziny przed śniadaniem.

Dziewczyny, czytam Was namiętnie i tak samo namiętnie trzymam kciuki, cieszę się ze pozytywnych bet i smucę z powodu porażek. Ale musi być dobrze.
Wiem też jedno, tak samo jak wcześniej pisałyście, udaje się lub nie, czasem nie ma znaczenia czy był to super jakości zarodek, blastuś, czy mrożony czy nie. To wszystko jest gdzieś dla nas zapisane, po prostu trzeba walczyć dokąd sił starczy. Na resztę zbyt dużego wpływu niestety nie mamy:sorry2:

nie łamcie się laski .miałam na razie nic nie pisać ale jak czytam Wasze posty w , których pełno wątpliwości co dalej to postanowiłam napisać , że ........... na dzień dzisiejszy jestem w ciąży w 13 dpt beta 543 na poniedziałek mam wizytę . Walczę już 6 lat i to moje 6 ivf i chyba w końcu .............. na razie cały czas jeszcze się boję , że historia się powtórzy , mało się udzielam bo wolę być ostrożna ale czytam regularnie i tyle razy czytając , że kolejna dziewczyna jest w ciąży myślałam dlaczego to nie ja ,tym razem jednak przyszedł na mnie czas i na Was tez przyjdzie zobaczycie

Scratching to nic innego jak biopsja endometrium. Robi sie ja zwykjle w fazie lutealnej cyklu poprzedzajacego transfer.

To jest takie zadrapaie sluzowki macicy w cely zwiekszenia szans na zagniezdzenie sie zarodka...

Ja chyba mialam pobierany wycinek endometrium podczas histeroskopii jak bylam stymulowana.... czyli to jest to samo?

Labo - super. Bardzo Ci kibicowałam. Powiedz proszę jak wyglądały twoje procedury przy endometriozie - czy czymś Cię wyciszali przed?

reklama
Labo to tak po cichutku zaczne gratulowac, strach zawsze bedzie....teraz nadszedl Twoj czas i wszystko na pewno ulozy sie po Twojej mysli...

Jakie to dziwne najpierw strach;
- czy beda pecherzyki
- czy beda dojrzale w nich komorki
- czy sie zaplodnia
- czy powstana zarodki i beda sie ladnie dzielic
- czy dojdzie do transferu
- czy beta bedzie pozytywna
- czy bedzie przyrastac
- czy bedzie pecherzyk
- czy bedzie serduszko
- czy dzidzius bedzie prawdilowo sie roziwjal
idt......