reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Minni27 to w takim razie jeden maluszek jest u ciebie i ladnie rosnie....:-)

Lindi to dobrze, ze juz lekarz ma plan dzialania.... a w styczniu bedziesz nosic pod swoim serduszkiem fasolke.... szybko zleci....

Esiek ja biore 3x4 lutki chociaz zwiekszylam dawke od wczoraj....

reklama
Olusia Właśnie czesto czytam, ze duzo dziewczyn bierze takie dawki ale mi przepisal 3 x 1 to tak biorę, nie wiem od czego to zalezy z drugiej strony niby progesteronu nie mozna przedawkowac ale biore jak kaza. Poznalam w klinice dwie czy trzy dziewczyny i tez mialy przepisane 3 x 1 luteine... A te 4 tabletki masz po 100 mg?

Esiek - Ja mam lutke po 50 mg.... czyli rano biore 200 mg, popoludniu 200mg i wieczorem 200mg ale od wczoraj zwiekszylam sobie dawke wiec biore po 300 mg rano, popoludniu i wieczor... czyli na dobe 900mg a wczesniej bralam 600.... tez nie wiem od czego to zalezy... moze masz lepsze wyniki progesteronu hmm?

Minni super przyrost:) To teraz już możesz buc spokojna, lada moment usłyszysz serduszko:)

U mnie[FONT=Lucida Grande, Arial, Verdana, sans-serif] [/FONT]@ [FONT=Lucida Grande, Arial, Verdana, sans-serif]jak narazie nie ma[/FONT]:wściekła/y: czekam dalej. Dzięki dziewczyny za za informacje, kiedyś nie zastanawiałam się tak dobrze nad tym czy to już 1dc czy jeszcze nie:) a jak teraz zrobiło się to takie ważne to się przestraszyłam:). Najgorsze jest to ze ja sama nie zrobie sobie zastrzyku, wczoraj jak kupilam te wszystkie leki to czarna magia jak to wszystko wymieszać. Dobrze ze mąż zmienił prace i teraz codziennie wieczorami bedzie w domu i mam nadzieje ze on mi będzie w stanie je robic... A jak nie to do szpitala na izbę będę jeździć:) Blisko mam:)

Witam wszyskie kobietki

Jogo - wlasnie widzialam ze ty podobnie jak ja bedziesz podchodzic- ja juz bym byla tydzien do przodu ale @ sie spoznila, no ale miejmy nadzieje ze teraz juz z gorki. Fajnie by bylo miec radosne swieta:) Ja jutro mam pierwsza wizyte to sie dokladnie dowiem co i jak...

Martaczi - kochaniutka paczuszka dotarla nawet nie wiem jak mam ci dziekowac ale juz ja cos wymysle;-) Bardzo bardzo dziekuje - nawet te fluidki ciazowe odczulam wiec teraz musi byc dobrze:))) A ty jak tam - korci zeby wszystkim powiedziec?

Esiek - no niestety to czekanie po transferku jest najgorszym okresem raz mysli pozytywne za chwile wszystko na odwrot - no nie ma sposobu zeby ten czas przespac musimy jakos sobie radzic - pamietaj ze masz nas a my wierzymy w twoje malenstwo

Lindi77 - przykro mi ze sie nie udalo i ze musisz znowu czekac - ale moze ten zabieg w koncu cos zmieni i wtedy zapylisz podwojnie;-)

Nika85 - a jednak cuda sie zdarzaja:-D Dzieki ze napisalas od razu serce szybciej bije na takie wiadomosci - gratuluje Mamusiu wspanialej niespodzianki i wszystkiego najlepszego dla was:)

Minni - piekna betka, jeszcze raz gratuluje:)
Lilia - powodzenia na wizycie oby wszystko bylo dobrze

dziewczyny czyli ten acard tez dopiero od transferu sie bierze??

Zuzia - powodzenia na jutrzejszej wizycie. Koniecznie daj znać co lekarz powiedział. Jeżeli chodzi o acard to któraś dziewczyna pisała, żeby zacząć brać 6 dni przed transferem.

LISTOPAD:

27: Zuzia2011 - wizyta w klinice przed udanym crio

GRUDZIEŃ:

2: Esiek - wysoka beta
3: Minni27 - USG po wysokiej becie
3/4: Jo.M. - wysoka beta
6: Olusia - wstępna data wysokiej bety
9: genna - koooolejna wizyta u immonologa
12: dorotav - wizyta przed udanym crio
12-13: Zuzia2011 - przybliżona data crio - jestem mamą :)
13: peti30 - USG po wysokiej becie
14: Bziumelka - wstępna data punkcji
17: genna - wyniki kariotypów (oczywiście tylko pozytywne)

Jogo - udany transfer

(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer

Esiek to czekanie jest najgorsze po transferze, w glowie 1000 mysli na minute i raz sa dobre a raz negatywne.... szkoda ze nie mozna sie tak do konca wyciszyc i nie myslec w ogole.... mozze byloby inaczej gdybysmy nie mialy takie problemu z zajsciem w ciaze...

Zuzia acard to jest cos podobnego do aspiryn cardio i ja bralam to jeszcze przed transferem.... a bierzesz jeszcze fragmin?

Lilia mysle ze zrobie wczesniej tą bete niz 6 grudnia... bedzie to 2 grudzien a moj 9dpt....

reklama
peti30 - trzymam kciuki za usg :)
blue - ogromnie mi przykro :( BARDZO.
Jo.M. - niech rosną zdrowe bąble :)
Fusun - ściskam mocno :) i gratuluję
nika85 - bardzo duże WOW i jeszcze większe gratulacje!!!!
Minni27 - oby beta rosła, rosła, rosła :)
Olusia - jakie wyniki?

Wczoraj dostałam @ - masakra jakaś: krwotok za krwotokiem. Krew leci ze mnie wiadrami :( Czas podjąć jakieś decyzje... Tylko jakie? Mam wrażenie, że cokolwiek postanowię, to będzie źle...

Co do tej luteiny... ja miałam przepisaną luteinę 50mg 3x1. Lekarz nie zwiększył mi po transferze, nie kazał badać progesteronu. Może niski progesteron był przyczyną poronienia? Mam jakiś wewenętrzny żal do lekarza, chociaż nie wiem czy to by coś zmieniło?

Do góry