reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
MARTACZI wielgachne gratulacje mamuśko! ciesze sie,ze sie udalo i jakby nie to że jesteś w ciąży to Ci się należy kopas za te sikańce!;) ale super!!! życzę Ci ogromniastych przyrostów, mdłości,wielkiego brzucha i do zobaczenia w wątku ciężarówki po in vitro :-) a co do plamień i skurczy weż nospę tak jak radzi Sylwia i dużo leż. Mi lekarz powiedział że nie ma nic lepszego dla dzidziusia niz polegująca mama, takze sie relaksuj, za kilka miesięcy już nie będzie tak spokojnie:p

Minni gratuluje przyrostów:D masz juz umowione usg?

lenkabar witaj:) w cale nie zaśmiecasz, po to tu jesteśmy zeby sie wspierac. Ja niestety nie znam odp na Twoje pytanie

Ostatnia edycja:
Nika, ja mam niższe AMH. Badałam je w czerwcu 2012 r. i wynosiło 0,7. Potem miałam dwie stymulacje. Miałam za każdym razem podobną liczbę oocytów - 10-11. Wszystkie były dojrzałe i wszystkie były zapładniane. Byłam stymulowana 10 dni Menopurem 225. Kolejną (trzecią) stymulację miałam teraz w październiku. Manopur w tej samej dawce + Gonapaptyl. Po dwóch stymulacjach AMH na 100% się jeszcze obniżyło, ale nie wiem jakie mam teraz - nie badałam. Tym razem miałam tylko 7 oocytów, ale wszystkie dojrzałe i prawidłowe. Wszystkie zostały zapłodnione. Na dzień dzisiejszy jestem w ciąży.....z BLIŹNIAKAMI!!!! :-)

Fusun gratuluje podwójnie! zawsze to dla mnie pocieszenie, że kobitkom z podobnym wynikiem się udało :) Mam nadzieję, że u mnie wszystko będzie szło w dobra stronę :)

Dziewczyny czy któraś z Was może mi powiedzieć ile mniej więcej wynoszą koszty leków związane z krótkim protokołem ?

Ostatnia edycja:
Nika ja za pierwszym razem kupowalam gonal f i placilam 1400 potem kupowalam znow gonal f i cetrotide 3 amp i placilam 800 a po transferze placilam ok 100 zl za leki.... to tez zalezy jak sie bedziesz stymulowac.... wszystko tez od tego zalezy :happy2:

dzięki Olusia :) przy moim amh to najpewniej krótki protokół, bo nie ma co wyciszać jajników w długim protokole. Zostały mi jeszcze leki po poprzednim IVF, i mam nadzieję, że zdążę je wykorzystać.

szyszka87: tak mam umówione pierwsze usg w 25 dpt czyli 3.12 :)
Już się nie mogę doczekać :)
Jak mogę ustawić sobie taki suwaczek w swoim profilu odnośnie tygodnia ciąża??

Ostatnia edycja:
Olusia dziekuje czuje sie naprawde roznie,raz ok,raz jakas zawieszona,raz napuchnieta,glodna caly czas:-).Do niedawna przez pierwsze dni po transferze plakalam po 3 razy dziennie!Pozniej sluchalam plyty relaksacyjnej i bylo ok.Istny hardcore!

reklama
To ja jeszcze z jednym pytaniem o weryfikację: (wiem, upierdliwa jestem :) ) badania hormonów zlecał Wam lekarz i on decydował o zwiększeniu/zmniejszeniu luteiny? Czy to standard w każdej klinice?

Do góry