reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny jestem w szoku
Jako dietetyk bardzo dbam o dietę, mocno skupiałam się m.in. na wit. D: straszna ilość nabiałów, ryby 3-4 razy w tygodniu, jajka z zerem, margaryna z wit,D, dużo na słońcu (a przecież tegoż nam nie brakowało), suplementuję tę wit. od około tygodnia.
Wczoraj zjadłam łososia, jajko, nabiał, suplement, dziś na śniadanie 3 jajka+ suplement i taka naładowana poszłam na badanie krwi (bo podobno nie musi być na czczo) i co się okazało.....??????
Wynik 17,9 a norma 30-80 :szok:
To ja się pytam jaki wynik ma ktoś , kto o to nie dba?
Jutro idę do p. dr i zobaczymy co mi da, bo coś czuję, że przepisze mi jakąś dawkę na receptę. Wiadomo, że D wpływa na inplantację, dlatego tak mi zależy.
Może zbadajcie się też...

reklama
zuzia - nie chce ochrzaniach po fakcie ale ochrzanie. NIE GODZ SIE NA COS CO PODEJRZEWASZ ZE JEST ZLE. no jak mozna powtarzac wszystko to samo, z taka sama dawka lekow i oczekiwac ze sie cud stanie. ty placisz to wymagaj... uzgodnij z lekarzem zanim rozpoczniesz wszystko i jesli on sie nie godzi na to co ty uwazasz ze ma sens - idz do innego. za duzo do stracenia kasy i zdrowia zeby w takie podchody sie bawic.
ponadto, 150 gonalu to strasznie duzo jesli mialas hiperke poprzednio przy takiej dawce. ja juz przy 100 prawie o hiperke sie ocieram.... w przypadkach jak ty trzeba podejsc do step up protokolu, zaczynajac nawet od 75...i kontrolowac/zmieniac co 2 dni i zwiekszenie nie wieksze niz ok 30% co 48 godzin. bedzie wtedy znacznie mniej jajek a jakosc sie moze poprawi i hiperke mozna ominac.
ponadto, porozmawiac z lekarzem nastepnym razem czy nie przepisal bym ci bromergonu od punkcji. udowodoniono, ze male dawki bromergonu do pozytywnego dnia testu pomagaja zapobiec hiperce, a jesli nie zapobiegaja - jej przebiej jest znacznie lagodniejszy...

Lolitka caly problem jest w tym ze ja podchodze do IVF w UK a tu niestety lekarze masakra - mam tez dwie darmowe proby (2 cale stymulacje) i widac nie zabardzo mam cos do powiedzenia - kazda wizyta u innego lekarza. Tlumaczylam lekarzowi ze dlaczego by nie zaczac od mniejszych dawek ale on sie uparl ze trzeba zaczac od zuzych bo przy niskich nic nie ruszy a w moim przypadku i tak inaczej by nie wyszlo bo skoro mam az tyle pecherzykow to i tak by tyle roslo niezaleznie od dawki. Ja skan mialam co dwa dni ale dla nich liczyla sie wielkosc a nie ilosc i leki zmniejszyli mi dopiero ostatnie dwa dni jak juz mialam okolo 20stu pecherzykow. Co do lekow przeciw hiperce oni tu nic nie daja i koniec... niestety nie moge isc do innej kliniki bo zadnej innej nie ma:(

Hej dziewczyny. Jestem tu nowa i przeglądając forum postanowiłam napisać. 19 września miałam transfer 3 zarodków 2-dniowych. Po 14 dniach zrobiłam test ciążowy sikany i wyszły dwie kreseczki z czego 1 słabsza od drugiej. 7 października w urodziny mojej córki Adriany, która ma teraz 15, zrobiłam wyniki z krwi (bo kazał doktorek) i chyba się udało ale do doktorka jadę jutro.oto wyniki:ESTRADIOL-338,20PROGESTERON- 0,48beta-HCG - 1115
Anastasia gratuluje piękna betka, ale dość późno kazali ci ją zrobić dopiero 18 dpt, ale najważniejsze że pozytywna suuuper:) daj znać ile bąbelków nosisz pod serduchem :)

Dziewczyny jestem w szoku
Jako dietetyk bardzo dbam o dietę, mocno skupiałam się m.in. na wit. D: straszna ilość nabiałów, ryby 3-4 razy w tygodniu, jajka z zerem, margaryna z wit,D, dużo na słońcu (a przecież tegoż nam nie brakowało), suplementuję tę wit. od około tygodnia.
Wczoraj zjadłam łososia, jajko, nabiał, suplement, dziś na śniadanie 3 jajka+ suplement i taka naładowana poszłam na badanie krwi (bo podobno nie musi być na czczo) i co się okazało.....??????
Wynik 17,9 a norma 30-80 :szok:
To ja się pytam jaki wynik ma ktoś , kto o to nie dba?
Jutro idę do p. dr i zobaczymy co mi da, bo coś czuję, że przepisze mi jakąś dawkę na receptę. Wiadomo, że D wpływa na inplantację, dlatego tak mi zależy.
Może zbadajcie się też...

Suplementy i jeszcze raz suplementy... od miesiaca juz lykam femibion natal classic gdzie dawka wit D jest 200% zalecanego dziennego spozycia...moze wystarczy ;)

reklama
Do góry