reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

hej mirela 02 ja właśnie to samo pytanie skierowałam do mojego lekarza i powiedział, że raczej nie zaleca połączenia ziół z lekami, radził żeby pić je wtedy kiedy nie leczy się farmakologicznie , pozdrawiam

reklama
bombel
wielkie gratulację :biggrin2:

mirela
ja bym nie mieszała ziół z antykami, bo możesz albo osłabić ich działanie, albo w drugą stronę

ptencer
to trzymam kciuki już za punkcję

dziewczyny
jutro moja punkcja, boję się strasznie ! żeby tylko nie powtórzyła się sytuacja z zeszłego roku :dry:

Dziewczyny, czy któraś z was miała protokół w którym bierze się najpierw tabletki antykoncepcyjne? Proszę napiszcie w którym dniu cyklu zaczyna się tabletki.
Kama - bardzo mi przykro że się nie udało ale za to masz mrozaczka i nie musisz zaczynać wszystkiego od początku.Będzie dobrze!
Trzymam kcuki za dziewczyny w trakcie i oczekujące na wyniki!!!

bombel - ależ dzielny ten twój ''byczek '' :) - ciągle z tobą , super , trzymam kciuki za jego dalszy , zdrowy rozwój :)
kama - bardzo mi przykro , ale ból z dnia na dzień będzie mniejszy , masz jeszcze jednego eskimoska to na nim się skup bo reszta ta co była juz mineła i czasu się nie cofnie , trzymam kciuki :)
lenka - mam nadzieję , ze pomimo tego mięśniaka osiągniesz cel - czyli bedziesz nosić w brzuchu maluszka , który dokopie temu mięśniakowi haha :)
francis - witaj w klubie :)

Dziewczyny trzymam za was kciuki , za te co mają testować i szykują się do punkcji , transferku itd. :) Idą święta to może Mikołaj okaże się szczodry i podrzuci kilka małych zawiniątek pod serca przyszłych mam :)))

anja* - ja jestem wlasnie na any, zaczelam brac w 3dc - dlugi protokol
najlepiej zaczac brac 2, 3 dc

dodora...mam wielka nadzieje ze tak bedzie, nam wszyskim sie uda
.......zwlaszcza ze gdy nie bede miala zapasu - śniezynek - to bedzie moje ostatnie podejscie......

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Moje Drogie, postanowiłam pójść jutro zrobić bete. Dzisiaj zrobiłam sobie test płytkowy - wyszła jedna krecha. NIe wiem czy to już jest jakiś znak czy jak??? Zobaczymy, chce myśleć pozytywne. Nadal brak jakiegokolwiek plamienia.

kama35 - przykro mi kochana,jestem z Tobą myślami, jeszcze będzie dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

maryola2 - no i dobra decyzja, lec na betke i daj nam znac, a testem sie nie przejmuj "olej go" haha

kama35- glowa do goru, NASTEPNE PODEJSCIE NAPEWNO ZAKONCZY SIE SUKCESEM!!!!!!

Lena, dzięki za odpowiedź.Kurcze, a ja myślałam ze protokół z tabletkami anty to krótki.Widzę w Twojej sygnaturce że poprzednio miałaś też długi - czy taki sam z tabletkami czy inny rodzaj? Ja miałam poprzedni długi ale z wyciszaczami które brałam od 21 dc. Teraz lekarz wspomniał coś że możemy spróbować inny - ten z tabl.anty więc myślałam ze inny w sensie - krótki. Rozumiem że te tabletki bierze się do kolejnej @ tak? Bo ja jeszcze nie znam szczegółów a już trochę pogubiłam się w tych sposobach podejść

Lena, przepraszam coś mi się pomyliło - masz w sygnaturce że miałaś wcześniej krótki protokół. Zmieniam więc pytanie - czy teraz masz długi dla odmiany? źle zareagowałaś na krótki? Bo to ja właściwie zasugerowałam lekarzowi jakąś zmianę bo ogólnie bardzo dobrze zareagowałam na ten poprzedni długi

anja* - ja w pierwszym podejsciu mialam krotki protokol czyli w trakcie @ zaczelam stymulke, potem punkcia i transfer.
dlugie protokoly sa 2 rodzeje, - dlugi z anty -21 tabl - najlepiej zaczac 2, 3, dzien cyklu, w miedzy czasie gdy bierzesz anty - wysiszenie potem stymulka, punkcia i transfer, no i dlugi przspieszony czyli tylko wyciszenie w 21 dc a potem stymulka, punkcja i transfer........no i na koncu oczywiscie czego zycze nam wszyskim - ciaza!!!!!!!!!!!!!!!

anja* - moj dr stwierdzil ze jak krotki nie wyszedl to sprobujemu po Bożemu - czyli cały dlugi z anty,
przy pierszym podejscu po punkcji az do 10 dpt bardzo zle sie czulam, zdychalam, bylam na L4, bol minąl jak przyszedl@
;-((((

reklama
Lena - no to mnie pocieszyłaś :tak: bo myślałam że ta odmiana u mnie powinna polegać raczej na zmianie protokołu na krótki ale skoro mówisz że tak kiepsko znosiłaś to dobrze to wiedzieć.Zresztą słyszałąm już kilka oponii na temat krótkiego protokołu że jest mniej skuteczny ale nie wiem czy jest to prawda,i tak przecież każda kobieta jest inna i inaczej wszystko przechodzi.Ja przy poprzednim długim cały czas dobrze się czułam,do punkcji i po nic mnie nie bolało więc pod tym względem super.Jedynie nie podchodził mi mój lek wyciszający od 21 dc poprzedzającego - był to spray do nosa więc skoro mówisz że z tabletkami to po bożemu to niech tak będzie :tak: Ja mam wizytę w klinice za tydzień i będę czekać na kolejny @ i chyba zaczynam po raz drugi tylko trochę się boję tego kolejnego razu

Do góry