reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Octavi - powiem Ci tak - ja jestem niecierpliwiec i zauważyłam, że co nagle to po diable. Nigdy nic dobrego z tych moich pośpiechów nie wyszło:( Zawsze mi się wydaje, że kolejny cykl zmarnowałam i takie tam. Kurde przy tylu latach starań to już powinnam zmądrzeć, że miesiąc w tą czy w tamtą nie robi różnicy... Ja z obserwacji zuważyłam, że niektóre suplementy potrzebują czasu. Np poruszany w temacie wcześniej magnez - jeśli bierze się na skurcze to może wystarcza tuż przed crio ale przecież magnez jest bardzo ważny więc czemu nie brać go stale. Leczę się kardiologicznie od lat i każdy z kardiologów, który mnie dopadł zalecał magnez, szczególnie przy stresującym trybie pracy i piciu kawy. Może to propaganga...

reklama
zula - mnie tez zalecaja magnez bo ja jestem sercowiec:) ale go nie biore. mysle ze jak sie zdrowo odzywiamy to wystarcza. ale pewnie kazda z nas ma ina opinie i to jest ok....
co do pospiechu to sie zgadzam z TOba. po tylu probach czlowiek powinien byc madrzejszy, a moze i ja (choc tego nigdy sie nie dowiem) sie zbytnio pospieszylam i teraz placz

szyszka - ostrozny tryb zycia, ale nie lezacy a bedzie wszystko dobrze. uwazaj na zmiany temperatury, zeby nie marznac ale sie tez nie przegrzewac zeby sztucznie nie podwyzszac temperatury ciala.

PAŹDZIERNIK:

7: Jo.M. - wysoka beta!
7: Karusia28 - wysoka beta!

8: Lilia♥ - USG przed przystąpieniem do crio
9: Ann84 - wysoka beta!
11: kikifish87 - wizyta kontrolna w celu zobaczenia co z maluszkiem
11: staraczka 27 – wysoka beta!
ok 12: Lilia♥ - crio, to już prawie pewne
19: kwiatuszekq20 – wysoka beta!
22: martaczi - wizyta u prof - opracowanie planu działania
(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer

Ostatnia edycja:
JoM - mam nadzieje ze beta bedzie ladna. jesli sie jednak tak nie stanie to mysle ze mozesz podchodzic od razu... chyba ze chcesz odpoczac. odradzalabym szybkie podejscie jesli mialam zagrozenie hiperki i wysoki estradiol w tym cyklu, ale jesli wsio bylo standardowo to mozesz i w tym cyklu podejsc (mam nadzieje ze nie bedziesz musiala)

szyszka - co lekarz to inna opinia. Mnie kazał normalnie funkcjonować, tylko nie dźwigać i non stop nie leżęć i się nie stresować:) Łatwo móWIĆ Z TYM NIE STRESOWANIEM:)

Octavi - przykro mi, trzymaj się :-(

ona - postawa na 6 :-)

szyszka - mój dr mówi, że mam iść L-4 i się relaksować. Za pierwszym podejściem nie posłuchałam. Za drugim się posłucham :-) Dziś w pracy szef mnie tak wk....ł, że myślałam, że wyjde z siebie i jakbym miała moje bąble w brzuszku to na bank by się nie udało. Tak więc idę na L-4 i mam zamiar odpoczywać, czytać zaległości, oglądać zaległości, coś w domku porobie i oczywiście spacerki z psiurkiem mojej Mamy.

zula_5 - dzięki, że pytasz. Jutro idę na USG, zobaczyć co w trawie piszczy :-) Ale stres i strach mnie nie opuszcza :-(

Lolitka - powiem Ci, że to, że Tobie się jednak nie udało jeszcze bardziej podcięło mi skrzydła. Ja naprawdę mocno wierze w zdrowe odżywianie (do któego ostatnio niestety się nie stosuję) i zdrowy tryb życia. Byłam po prostu pewna że Ci się uda. Jeszcze ten pozytywny test... Normalnie jak napisałaś, że jednak lipa to jakbym w pysk dostała.. powaga. A skąd ten pozytywny test - miałaś podawany ovitrelle albo inny środek na pęknięcie, że takie zafałszowanie wyniku?

No to idę kobietki . Muszę jeszcze pół miasta przejechać. Jak będę w domu to na pewno dam znać. Dzięki dziewczyny za kciuki.

reklama
zula - mi sie udalo tylko mialam ciaza biochemiczna. bete robilam 2 razy.... zdrowe odzywianie jest super wazne, ale sa wazne tez inne czynniki na ktore czesciowo masz wplyw a na inne nie mamy.

Do góry