reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

witajcie!

Szyszka - powodzenia!
kiki, ona i lolitka! - kciuki zaciśnięte! czekamy na info!
Leia - jak Twoje samopoczucie? uspokoiło się?

a ja moje drogie chodzę i drapię się!!! jestem alergiczką i właśnie dało się we znaki odstawienie leków (amertil). owszem, ginekolodzy mówili zeby nie odstawiać, ale w ulotce jest napisane wyraźnie ze nie jest wskazane stosowanie.... pytałam jeszcze lekarza rodzinnego i powiedział ze muszę odstawić... więc teraz się drapię, mam jakieś skórne zaczerwienienia i bąble które zaraz znikają! rodzinny wynalazł jakiś inny, niby bezpieczny lek ale i tak sie boje go zażyć...

czy któraś z Was też jest alergiczką i stosuje jakieś leki?? wiecie, które są bezpieczne?? heeeelp!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Mimi: endo powyzej 10mm jest super. Euthyrox ja biore bo mam niskie ft4. Jak uciebie jest dobre to nie ma potrzeby go brac. Biore jeszcze acard, encorton, fragmin, wit d, magnez, q10, folik, estrofem i dupka

Leia , proszę nie denerwuj się bo to nie pomoże kruszynce, wiem łatwo mówić , ale trzeba!!!!! kurcze nawet prywatnie nie możesz iść do jakiegoś ginka żeby zrobił USG ? kurcze chore to!!!

Martaczi zapisałam się w bizielu na NFZ, pewnie pani nie będzie miała pojęcia ale ja już liste mam co chce:p od dziewczyn bardziej obeznanych :) dziękuje dziewuszki,
dzisiaj ide do mojego stacjonarnego kolegi na przegląd podwozia i mam z nim porozmawiać o immunologu, chociaż on mówił mi już że ,bez sensu bo lepiej dać w razie co encorton, ale jak dziewczyny mówiły ze medypred to to samo to ja nie wiem już, ja medypred dostałam po transferze a wiem ze encorton bierze się już ciut wcześniej.

kiki wielgachne kciukasy za dzisiaj &&&&&&&& trzeba wierzyć w maleństwo!!!
ona, lolitka za wyyyysoką betę &&&
szyszka &&&&& za dużą ilość dzieciaczków :)

Ann - no ja na szczęście alergikiem nie jestem także nie pomogę. Najlepiej zapytać lekarza z kliniki czy możesz takie leki brać.

Leia - widzisz uspokoiło się i wszystko jest ok, odpoczywaj i niczym się nie martw.

lolitka - jak tam krew oddana? Ja też byłam dziś na krwi sprawdzić tsh i progesteron? A beta w 6dpt 3-dniowego zarodka to chyba by raczej nie wyszła co , bo się zastanawiałam czy nie sprawdzić:confused:

lolitka - właśnie odczytałam Twoją wiadomość ? Jesteś pewna że 16 to zły wynik ? Kurcze nie wiem co powiedzieć ale chyba powtórną bete zrobisz?

Lolitka, ja wiem, że Ty dużo przeszłaś, że jesteś weteranką tego forum i w ogóle. Ale z tą betą to wcale nie musi być takie oczywiste, że się nie udało. Wczoraj wyszedł Ci test sikany, a wszystkie wiemy, że nie tak łatwo zobaczyć te dwie kreski. Beta musi być wysoka (wcale nie na poziomie 25 tak jak czułość testu, tylko dużo wyższa). A więc wczoraj miałaś wysoką betę skoro wyszedł sikacz. Nie mogła tak dużo spaść od wczoraj chyba? Miałaś dwa zarodki podane czy jeden? Może jeden nie dał rady i dlatego spadek? Ale bardziej stawiałabym na jakiś błąd laboratorium lub zwyczajnie na to, że taka ma być i już. Tak czy inaczej beta do powtórzenia, a Ty się nie załamuj.

Lolitka, nie poddawaj sie za wczesnie, ja bym to powtórzyła. Zgadzam się z genna.

Ona232, czekam na Twoją bete! INFORMUJ!

ANN, współczuje, ja nie jestem allergiczką, ale na tle nerwowym od jakiegoś roku swędza mnie ręce. Czasem przechodzę masakre, jedną tak zdrapałam w nocy w śpiku, że do dziś mam blizny :( więc wiem jak się czujesz biedaku :zawstydzona/y: <przytulam> a tak w ogóle to jak Twoje samopoczucie?

Fusun
, a Ty kiedy zaczynasz?? masz jakieś plany?

Jestem z Wami dziewczyny....

reklama
Tak to jest przy poronieniu. Beta spada. Dzis kreski mniej wyrazne....

Nie musicie dziewczyny pocieszac. Wiem jaki jest poziom bety i co on oznacz. Life must go on

Do góry