reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ann - ja już miałam chyba wszystkie odczucia łącznie z bólami na @ jak i bez , plamienia , nieplamienia itd. przy poprzednich razach , także co dobrze wróży nie wiadomo , każda z nas jest inna. Tym razem prawie nic nie czuję mam tylko bolące piersi i tak czasem podbrzusze mnie uciska i tyle.

reklama
martaczi - możesz iść bez problemu , ja tsh robię średnio co miesiąc żeby zwiększać lub zmniejszać dawkę euthyroxu. No właśnie zastanawiam się czy nie iść w piątek na progesteron , to będzie 6dpt ale boję się że się na bete skuszę a to dość wcześnie. A estradiol to w sumie na co się robi , myślałam że progesteron jest najważniejszy?

martaczi - biore 3x4 luteine + dołożyłam sobie 2x1 douphaston , myślisz że już powinnam iść , myślałam że w piątek będzie ok jak pójdę.

sama nie wiem ja miałam w 3dpt jak widzisz w sygnaturze i miałam do 3 dnia 3x1 lutinus ( 1 lutinus odpowiada 2 luteiną ) 3x1 estrofem potem po badaniu wyszło że mam PRG 17 i podwyższyli mi 3x2 lutinusu i dodatkowo 3x4 podjęzykowej i 3x2 estrofemu podobno działa korzystnie jak jest stosowane dopochwowo na endometrium

Martaczi - ja badałam ostatnio progesteron dzień przed transferem i miałam wtedy powyżej 17,9 , także sama nie wiem zobaczę może już jutro skoczę. Dzięki

Martaczi - Gotadora urodziła wczoraj przez cc. Wiem to z wątku ciężarówek po invitro bo cały czas go czytam (wszystkie babeczki, które "znałam" z invitrowego" się tam przeniosły:-) Nie wiem nic więcej o Gotadorze, bo Ona nawet sama nie napisała, tylko przez Marcysiową:-) Od wczoraj się nie odzywala, co nie jest w sumie dziwne - jest po cesarce i ma dwójkę dzieci do nakarmienia, przewinięcia, utulenia :-)

A u mnie póki co nic się nie dzieje. Ostatni transfer (crio) mialam w czerwcu. To był mój ostatni mrozaczek. Potem weszło to dofinansowanie rządowe więc poszliśmy z mężem na kwalifikację. Zakwalifikowaliśmy się i odłożyliśmy "na chwilę" w czasie podejście żeby zarobić kasę na leki. Stymulację zacznę po połowie października:tak:

Wiecie co u Lolitki? Ona dawno rozpoczęła stymulację chyba? Jest już pewnie po transferze? Czy nie? nie pamiętam, czy miała długi protokół czy krótki...?

Fusun no to już niedługo więc zaczynam trzymać kciuki:tak: podchodzisz w Invikcie w Gdańsku?
ja też dziś myślałam o Lolitce właśnie ona już przede mną powinna mieć ale coś chyba szło nie tak nie odzywa się :-(

reklama
Lilu - euthyrox najpierw miałam 25 ale po miesiącu stosowania spadło mi tsh tylko z 2,67 na 2,5 i teraz biorę 37,5. Po tym w jednym laboratorium miałam 1,3 a potem w innym po transferze 1,8. Wcześniej biorąc euthyrox brałam też błonnik a on podobno obniża wchłanianie euthyroxu no i teraz już nie biorę błonnika i jeszcze za radą Lili popijam euthyrox wodą z cytryną. Zobaczymy jaki będzie wynik przed kolejnym crio...

mimi - przeciwciała anty tg są to przeciwciała z grup tarczycowych - ich podwyższona ilość wskazuje na Hashi. CD56 jest to jedno z badań immunologicznych. Podwyższona ich ilość powoduje problemy z implantacją - tak jak NK...

Któraś z dziewczyn pytała o endometriozę - na usg transwaginalnym można zobaczyć tylko np torbiel albo zrosty ale samo zdiagnozowanie endometriozy jest możliwe tylko w trakcie laparoskopii diagnostycznej. Endometriozę można mieć (tak jak ja mam np) na otrzewnej i są to tak malutkie ogniska, że nie wyjdą na żadnym usg. Pomocne w tym może być oznaczenie markera nowotworowego jajnikowego Ca125, który przy endometriozie bardzo często jest podwyższony ale nie jest tak zawsze

Jogo -mnie po już dobrym mlr nie wyszła ani inseminacja ani crio także różnie bywa ze skutecznością zabiegów po uzyskaniu poprawnego poziomu mlr...

Do góry