Lilu - euthyrox najpierw miałam 25 ale po miesiącu stosowania spadło mi tsh tylko z 2,67 na 2,5 i teraz biorę 37,5. Po tym w jednym laboratorium miałam 1,3 a potem w innym po transferze 1,8. Wcześniej biorąc euthyrox brałam też błonnik a on podobno obniża wchłanianie euthyroxu no i teraz już nie biorę błonnika i jeszcze za radą Lili popijam euthyrox wodą z cytryną. Zobaczymy jaki będzie wynik przed kolejnym crio...
mimi - przeciwciała anty tg są to przeciwciała z grup tarczycowych - ich podwyższona ilość wskazuje na Hashi. CD56 jest to jedno z badań immunologicznych. Podwyższona ich ilość powoduje problemy z implantacją - tak jak NK...
Któraś z dziewczyn pytała o endometriozę - na usg transwaginalnym można zobaczyć tylko np torbiel albo zrosty ale samo zdiagnozowanie endometriozy jest możliwe tylko w trakcie laparoskopii diagnostycznej. Endometriozę można mieć (tak jak ja mam np) na otrzewnej i są to tak malutkie ogniska, że nie wyjdą na żadnym usg. Pomocne w tym może być oznaczenie markera nowotworowego jajnikowego Ca125, który przy endometriozie bardzo często jest podwyższony ale nie jest tak zawsze
Jogo -mnie po już dobrym mlr nie wyszła ani inseminacja ani crio także różnie bywa ze skutecznością zabiegów po uzyskaniu poprawnego poziomu mlr...