reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ann - ja już miałam chyba wszystkie odczucia łącznie z bólami na @ jak i bez , plamienia , nieplamienia itd. przy poprzednich razach , także co dobrze wróży nie wiadomo , każda z nas jest inna. Tym razem prawie nic nie czuję mam tylko bolące piersi i tak czasem podbrzusze mnie uciska i tyle.

reklama
martaczi - możesz iść bez problemu , ja tsh robię średnio co miesiąc żeby zwiększać lub zmniejszać dawkę euthyroxu. No właśnie zastanawiam się czy nie iść w piątek na progesteron , to będzie 6dpt ale boję się że się na bete skuszę a to dość wcześnie. A estradiol to w sumie na co się robi , myślałam że progesteron jest najważniejszy?

martaczi - biore 3x4 luteine + dołożyłam sobie 2x1 douphaston , myślisz że już powinnam iść , myślałam że w piątek będzie ok jak pójdę.

sama nie wiem ja miałam w 3dpt jak widzisz w sygnaturze i miałam do 3 dnia 3x1 lutinus ( 1 lutinus odpowiada 2 luteiną ) 3x1 estrofem potem po badaniu wyszło że mam PRG 17 i podwyższyli mi 3x2 lutinusu i dodatkowo 3x4 podjęzykowej i 3x2 estrofemu podobno działa korzystnie jak jest stosowane dopochwowo na endometrium

Martaczi - ja badałam ostatnio progesteron dzień przed transferem i miałam wtedy powyżej 17,9 , także sama nie wiem zobaczę może już jutro skoczę. Dzięki

Martaczi - Gotadora urodziła wczoraj przez cc. Wiem to z wątku ciężarówek po invitro bo cały czas go czytam (wszystkie babeczki, które "znałam" z invitrowego" się tam przeniosły:-) Nie wiem nic więcej o Gotadorze, bo Ona nawet sama nie napisała, tylko przez Marcysiową:-) Od wczoraj się nie odzywala, co nie jest w sumie dziwne - jest po cesarce i ma dwójkę dzieci do nakarmienia, przewinięcia, utulenia :-)

A u mnie póki co nic się nie dzieje. Ostatni transfer (crio) mialam w czerwcu. To był mój ostatni mrozaczek. Potem weszło to dofinansowanie rządowe więc poszliśmy z mężem na kwalifikację. Zakwalifikowaliśmy się i odłożyliśmy "na chwilę" w czasie podejście żeby zarobić kasę na leki. Stymulację zacznę po połowie października:tak:

Wiecie co u Lolitki? Ona dawno rozpoczęła stymulację chyba? Jest już pewnie po transferze? Czy nie? nie pamiętam, czy miała długi protokół czy krótki...?

Fusun no to już niedługo więc zaczynam trzymać kciuki:tak: podchodzisz w Invikcie w Gdańsku?
ja też dziś myślałam o Lolitce właśnie ona już przede mną powinna mieć ale coś chyba szło nie tak nie odzywa się :-(

reklama
Lilu - euthyrox najpierw miałam 25 ale po miesiącu stosowania spadło mi tsh tylko z 2,67 na 2,5 i teraz biorę 37,5. Po tym w jednym laboratorium miałam 1,3 a potem w innym po transferze 1,8. Wcześniej biorąc euthyrox brałam też błonnik a on podobno obniża wchłanianie euthyroxu no i teraz już nie biorę błonnika i jeszcze za radą Lili popijam euthyrox wodą z cytryną. Zobaczymy jaki będzie wynik przed kolejnym crio...

mimi - przeciwciała anty tg są to przeciwciała z grup tarczycowych - ich podwyższona ilość wskazuje na Hashi. CD56 jest to jedno z badań immunologicznych. Podwyższona ich ilość powoduje problemy z implantacją - tak jak NK...

Któraś z dziewczyn pytała o endometriozę - na usg transwaginalnym można zobaczyć tylko np torbiel albo zrosty ale samo zdiagnozowanie endometriozy jest możliwe tylko w trakcie laparoskopii diagnostycznej. Endometriozę można mieć (tak jak ja mam np) na otrzewnej i są to tak malutkie ogniska, że nie wyjdą na żadnym usg. Pomocne w tym może być oznaczenie markera nowotworowego jajnikowego Ca125, który przy endometriozie bardzo często jest podwyższony ale nie jest tak zawsze

Jogo -mnie po już dobrym mlr nie wyszła ani inseminacja ani crio także różnie bywa ze skutecznością zabiegów po uzyskaniu poprawnego poziomu mlr...

Do góry