reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja się niestety na tym nie znam, ale chciałam oświadczyć, że jestem nienormalna. Dzisiaj śniły mi się 2 kreski na teście, więc jeszcze przed świtem pobiegłam zrobić sikańca. I oczywiście jedna krecha, bo jaki mógł wyjść w 4, bo nawet nie piątej dobie:baffled:.

reklama
maya idz do lekarza rodzinnego niech ci wypisze skierowanie do poradni genetycznej w celu objecia dalsza opieka a oni juz ci w poradni dobiora wszystkie badania , my tak mielismy teraz czekamy na wyniki, jak juz bede miala wyniki w reku to moge ci odstapic termin w poznanskim genesis na 27listopada

darka dziękuję za kciukasy:-). Brzuch już prawie nie boli, tylko momentami czuję go jak przed okresem i jest jeszcze trochę spuchnięty, właściwie nie wiem od czego, bo podobno wody nie mam. Aaa i mam lekkie zawroty głowy, ogólnie czuję się trochę dziwnie na takiej mieszance hormonalnej. Ale dobrze:rofl2:.

mazenka - kochana jesteś:)

DZIEWCZYNY NAPRAWDĘ ŻADNA Z WAS NIE WIE JAK TO JEST Z ZARODKAMI O KTÓRE PYTAŁAM W POPRZEDNIM POŚCIE?

Ja dzisiaj w prezencie w pierwszą miesięcznicę ślubu dostałam @....

lolitka - masz rację, skupię się teraz nad dietą i poprawą jakości komórek, to jedyne co mogę teraz zrobić. Amh chciałam jedynie powtórzyć ze względu na refundację, może cudem wzrosło i się załapię, choć szczerzę wątpię, ale zawsze warto spróbować. Tak poza tym to bym nawet wolała nie znać jego wartości, po co się nie potrzebnie dołować

oktavi dziękuję, jak dojdę do siebie to na pewno będę myślałam nad konsultacją z innym lekarzem. Książkę chętnie przeczytam, zaraz poszukam w netcie, może znajdę ebooka
Dobrze kojarzę że jesteś dietetykiem?

zula - pamiętam, że kiedyś któraś z dziewczyn pisała że miała rozmrażane wcześniej zarodki i hodowane jeszcze 2 dni, niestety nie pamiętam kto to był

mazenka - nie denerwuj się, spokojnie, jeszcze przyjdzie czas na dwie kreski, dobrze że lepiej się czujesz

kwiatuszek - dziękuję, jutro wybiorę się po skierowanie od rodzinnego, A ty długo czekałaś na wizytę? W genesis robią badania na nfz?

zula - przegapilam twoj post i juz nadrabiam
jest opcja ze sie rozmraza zarodki i hoduje do blastki jak najbardziej - tak mozna zrobic zwlaszcza jesli masz wiele zarodkow zamrozonych wczesniej.
twoja klinika ma takie same podjescie jak tutaj w danii kliniki - transfer w 2 dobie. jak ja tego podejscia nie cierpie :(((((( trzeba wybrac najlepsze zarodki i tyle. inna sprawa jest jak one sa zamrozone - wtedy mysle ze nie ma sensu ich hodowac do blastki bo faktycznie w brzuchu lepiej. ze swiezymi inaczej - chcesz wybrac najlepszy zeby nie zamrazac tych ktore sa potencjalnie dobre a proces mrozenia je oslabia. ale jak juz sa zamrozone to po kolei je mozna je rozmwazac bo pospiechu nie ma - takie moje zdanie

maya - a ja se jeszcze wogole o innej rzeczy pomyslalam, bo mysle dzis o twej sytuacji. pamietasz zanim zaczelas stymulke czy lekarz zrobil scana i patrzyl na twoje pecheryzki antralne? to jest NAJLEPSZY wyznacznik odpowiedz na stymulke, niezaleznie od protokolu. zadne amh, fsh, wiek - nic nie jest lepsze w wyznaczeniu ilosci potencjalnie mozliwych do uzyskania occytow. nie mowie o jakosci, ale ilosci bo u ciebie byl problem tez z iloscia, ze malo. jak bedziesz znala odpowiedz na to pytanie, to wtedy latwiej tez ocenic potencjal kolejnych stymulek.

zula w mojej klinice podobno nie ma z tym problemu, rozmrażają maluchy i je obserwują do blastków, tylko trzeba za to dodatkowo zapłacić:tak:. Najlepszego z okazji miesięcznicy! A okres daje znać, że nie zwariował na tych hormonach i możesz zacząć działać z oczyszczaniem i przygotowaniami:-D.

reklama
Do góry