reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
spokojnie dziewczyny, nie ma co rozmaczać:) byłam na to przygotowana. Dzisiaj 10dpt - zarodki 2-dniowe. A progesteron i estradiol chyba ok miałam? progesteron 33 a estradiol 259. Jakie Wymiałyście przy crio?

Zostało mi oglądanie kolejnego ciążowego brzuszka koleżanki podczas wakacji. Ale przynajmniej będę mogła napić się dużo toskańskiego winka. No i wypróbowąc prezent ślubny czyli rolki:)

zula - i slusznie. nie ma co plakac choc czesto ciezko jest sie pogodzic. ciezkie to psychicznie, fizycznie i finansowo. no ale coz. wino bedziesz pic. a rolki sa super - sama jezdze. zwykle ok 15 km w godzinke - fajny trening

Zula brak słów:zawstydzona/y:przykro mi bardzo-doskonale wiem jak się czujesz. Masz i tak ciut lepszą sytuację bo masz po kogo wrócić a ja już nie miałam. Trzeba wierzyć że któryś z mrozaczków zostanie z Tobą na 9 miesiecy
Dzidziuś równiez Tobie współczuje, nie wiem czy masz po kogor wrócić czy musisz zaczynac o dnowa a le zycze siły do dalszej walki

Ja jestem dziś po pierwszym zastrzyku.
W maju jak podchodziłam do ivf to pytałam czy da mi cleaxane lub fraxiparyne ze względu na endometriozę, powiedział że da. Wtedy wybrałam 5 zastrzyków gonalu F i się skończyła stymulacja. Teraz tez biorę 5 zastrzyków i w poniedizęłk kontrola i nie wiem czy nie będzie za późno na włączenie tego zastrzyku:baffled:
Powiedzcie mi prosze jak wychodza cenowo te leki, podobno fraxi jest tańsza, ale mam kolege który ma na zbyciu 4 ampułki clexane i nie wiem co zrobić:confused:

mnie jest przykro, że mój organizm zabił taki piękny zarodek...

Giza za fraxi płaciłam 60zł za opakowanie. Clexanna podobno droższa. Ja ją miałam włączyć dopiero po transferze.

GizaS, clexane jest droższy, bo kosztuje 115 zł za opakowanie, czyli za 10 zastrzyków.
Fraxiparyne jest tańsza i kosztuje 79,13. Genarealnie, jeśli nie ma konkretnych wskazań stosuje się je od transferu.
Ja zaczęłam się kłuć dzień przed stymulacją. Ale ja mam wskazanie i dawkę większą, bo 60 mg.

reklama
Do góry