reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Joasia2906, zula_5 - no więc tak, 2 dni biegania po lekarzach :crazy:

W poniedziałek byłam u dermatologa, zbadała moje wszystkie pieprzyki i stwierdziła, że mam jakieś tam brodawki i że powinnam udać się do chirurga na wycięcie. Na jej oko nie jest to nic poważnego, ale trzeba wyciąć. Napewno muszę usunąć 1 brodawkę, a reszta nie wiem, chirurg ma zdecydować co i jak. Na 13 czerwca umówiłam się do chirurga na konsultacje.

Jakiś czas temu zrobiłam sobie TK jamy brzusznej i miednicy, ponieważ mam bóle w prawym boku brzucha. Na wyniku jest zapis: "w obrębie prawego jajnika struktura ulegająca silnemu wzmocnieniu w części obwodowej wielkości około 22 mm - ognisko endometriozy? Proponuje MR miednicy". Zapisałam się do mojego lekarza, ale niestety przeprowadzał jakąś operacje i odwołał wszystkie wizyty. Poszłam do innego lekarza na konsultacje, stwierdził, że wszystko jest ok. Ale ten zapis nie dawał mi spokoju, więc dziś poszłam do mojego lekarza. Zbadał mnie i powiedział, że to jest najprawdopodobniej torbiel. Żeby to potwierdzić muszę zrobić badanie Roma z krwi w 4 dc i w tym samym dniu USG :crazy: Już się cieszę. Jak wszystko będzie w porządku to temat będzie zamknięty, a jak nie to czeka mnie rezonans. Chwilowo jestem uspokojona.

Mam nadzieję, że najpóźniej we wrześniu będę miała crio, oby.

Joasia - kiedy masz scratching?

Zula ​- jakiś czas temu byłam u mojej endokrynolog i ona powiedziała, że była na sympozjum i najnowsze badania donoszą, że żeby podejść do in vitro dobrze jest jak TSH jest na poziomie do 2,0.

Ikasia - ​ piękne zdjęciątko, gratulacje. Można tylko o takim pomarzyć.

reklama
Buziulek ja po 2 niudanym in vitro wpisalam sie na liste do adopcji zarodka,czas oczekiwania 1 rok a koszt okolo 2 tys.to bylo w Invimed Wroclaw.Jednak maz mnie namowil na zmiane kliniki i sie udalo.

Witajcie dziewczyny, chciałam się Was poradzić - dzisiaj mam 6dc i 5 dzień stymulacji dr powiedział, że dzisiaj może być przytulanie, ale głupie pytanie czy takie wiecie do końca czy lepiej nie?;-)

Buziolek[b ściskanie cię mocno. Mnie dziś złapał dol :-( prześladowala mnie myśl ze pozbawiam swojego męża bycia ojcem :-( masakra.
Dziewczyny powiedzcie mi czy w dniu transferu mialyscie sprawdzane endometrium ?

Witajcie dziewczynki :-)

Ikasia piękne zdjęcie :-) Super, że już widziałaś serduszko! Bardzo się cieszę!

Buziulek strasznie to przykre. Miałam nadzieję, że beta się rozkręci. Ale pomyśl sobie, że w końcu coś się zadziało, bo tak jak pisałaś wcześniej zawsze beta była zero. Następnym razem już napewno się uda! Bo z tego co pamiętam to masz śnieżynkę.

Zielone jabłuszko ja przed transferem nie miałam sprawdzanego endometrium. Szczerze mówiąć to w ogóle nie miałam robionego usg, co mnie troszkę zdziwiło. Mój transfer był trochę na wariackich papierach, bo zadzwonili do mnie o 9, żebym na 11 była w klinice. (a umówiona byłam na 17), więc może dlatego takie zamieszanie, nie robiła mi nawet transfru moja dr, bo w tym dniu miała na popołudnie

dari widzisz, wniosek więc z tego ze jak wszystko na glowie postawione i sie dzieje na wariackich papierach to wtedy sie udaje...u mnie tez bylo wszystko "nienormalne":-D:-D

sham - 9 minut przed podaniem napisałaś:-)
Lilia - ja nie wiem ale lekarze mi mówili, że samej endometriozy nie da się zobaczyć na usg/TK itp. Dlatego, żeby ją wykryć robi się laparokopię diagnostyczną. Oczywiście torbiel endometrialną widać:-) Zaciskam kciuki, żeby nie było to nic złego. A te badania na krew utajoną już zrobiłaś?
Tak mi się nasunęło pytanie jeszcze o TSH. Ono jest chyba głównie ważne do transferu prawda?
Ewis - co do wszelkich baraszkowań to mnie lekarz mówił, że zachowanie 3-5 dniowej abstynencji przed pobraniem nasienia jest najbardziej optymalne więc wg mnie baraszkujcie:-)

reklama
nika za dziesiejszą punkcję &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Zabazu - dawaj znać Kochana co się dzieje. Oby ten jeden zarodeczek rósł w siłę.

Do góry