reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

właśnie wyczytałam,że scratching powinno się robić między 22 a 24 dc ...a ja będę mieć 25...po prostu genialnie :-(
No to mam szansę jednak się na scratching załapać.
aniaania-witaj :-)
A jeszcze sobie tak myślę, czy jeśli w tym cyklu zdażyłby się cud i naturalnie bym zaszła w ciążę, co teoretycznie jest możliwe, to czy scratching może zaszkodzić?

reklama
poczytałam i już wiem screatching robi się w fazie lutealnej ,która trwa od dnia po owulacji przez ok 12 dni...więc się łapię :-)

Masiu może zaszkodzić. Z definicji scratching ma wywoływać delikatny stan zapalny w endometrium, także resztę możemy sobie same dopowiedzieć. Także dla ewentualnej ciąży taka ingerencja mogłaby okazać się tragiczna w skutkach. Podkreślam mogłaby, ale nie musi.

aniaania - witaj w naszym gronie i od razu życzę powodzenia za pierwszym razem :-)

buziulek - ściskam kciuki by beta w sobotę jeszcze milej Cię zaskoczyła

Zastanawiam się nnaf scratchiniem i jego wynikiem. Dr nic nie mówił że czekamy na jakiś wynik. Zapytam jutro w rejestracji. Czyli coś powinnam dostać?

to znaczy jak do tej pory to odniosłam pozytywne wrazenie o dr grettce,na pierwszej wizycie okazało sie ze mam polipa i od razu zalecił wyciecie, przy okazjj sprawdzono droznosc jajowodow, itp. wszystko okazało sie ok. wydaje sie konkretnym lekarzem, chciałam sie was zapytac ile trwa cała procedura in vitro i jak to jest z ta stymulacja hormonalna

sylwia- to takie całkowicie hipotetyczne pytanie, bo szanse są tylko teoretyczne ( jak to kiedyś powiedział lekarz w sumie wystarczy 1 dobry plemnik i komórka), więc minimalne. Choć z drugiej strony wciąż mam malutką nadzieję na cud po 6 latach bezowocnego oczekiwania ;-):zawstydzona/y:;-) Zobaczę co powie lekarz...

Witajcie Dziewczyny :-)

Na prośbę dziewczyn uaktualniam kalendarz

24 maja GizaS - podglądanie wielu pęcherzyków
24 maja nika85 - podglądanie wielu pęcherzyków
24 maja Darii - wysoka beta

25 maja Buziulek - III weryfikacja :) wysoka beta
28 maja Lilia♥ - wizyta kontrolna przed przygotowaniami do crio
Maj kari75 - owocna stymulacja
Maj Dagnes udane crio....
Czerwiec może joasia2906 - udane crio
Czerwiec Lilia♥ - przygotowania do crio

05 Czerwiec Lawendowy_Sen wizyta przed udanym IVF
06 czerwca masia123 - wizyta kontrolna przed przygotowaniami do crio
Sierpień/Wrzesień - Lawendowy_Sen podarowanie przez klinikę dwóch chłopaków

reklama
Darii powodzenia, &&&&&&&&&&&& za piękny przyrost.

Buziulek beta odpowiednio przyrasta i niech tak będzie nadal :tak:

Asia w Gdyni też zimno, całe 8 stopni jest :-(

Do góry