reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

a jakie miałaś dokładnie objawy tej cholestazy?
Swędzenie skóry miałam w 2 i 3 miesiacu. Potem zniknęło i pojawiły się problemy z jedzeniem. Schudłam 10 kg w półtora miesiąca. Lekarz dal mi xonvea, pomogło na miesiąc i wymioty wróciły z potrójna siła. Nie zlecił mi odpowiednich badań tylko znowu dał xonvea. W piątym dniu brania mąż zawiózł mnie na pogotowie ale już było za późno. W 3 miesiace schudłam 17 kg a moj lekarz mówi że to nie dużo 😐 jestem wściekła sama na siebie, że nie poszłam do innego lekarza po drugą opinię. Ten mój niby doświadczony, pełno pacjentek, dyplomy i g*no to dało. Nie warto jednemu lekarzowi ufać 😟 Tutaj w szpitalu gdzie cc robili (Wałbrzych) lekarz od razu wątrobę mi sprawdził i powiedział że jest powiększona i że skoro teraz tak szybko się choroba rozwinęła to tak będzie w każdej ciąży.

Ostatnia edycja:
reklama
Dość popularna choroba ale objawiajaca się już na końcówce ciąży... U Ciebie strasznie szybko się przyplątała..
Jak się dzisiaj czujecie?
Ze mną wszystko w porządku, szybko się goje po cesarce. Maleńka w inkubatorze, ruchliwa jak w brzuchu 🙂 za 2 dni mają jej usg brzuszka i główki robić. Wczoraj pozwolili mi ją dotknąć - jest bardzo delikatna. Przed chwilą czkawka ją męczyła to się denerwowała. Jak na razie jest stabilna i mam nadzieję że tak zostanie. Jak przyszliśmy do niej z mężem i zaczęliśmy do niej mówić to się uśmiechała 🙂 Najgorsze że ona najlepiej żeby moje mleko dostała a ja nie mogę laktacji wywołać. Dużo piję, masuje piersi, rozgrzewam je pod ciepłym prysznicem i nic. Dzisiaj mąż mi w aptece kupił jakieś herbatki na wywołanie laktacji może chociaż to pomoże. Laktator podstawiam co 3h i patrzę na zdjęcia małej ale jestem pustocyca 😟

Ostatnia edycja:
Ze mną wszystko w porządku, szybko się goje po cesarce. Maleńka w inkubatorze, ruchliwa jak w brzuchu 🙂 za 2 dni mają jej usg brzuszka i główki robić. Wczoraj pozwolili mi ją dotknąć - jest bardzo delikatna. Przed chwilą czkawka ją męczyła to się denerwowała. Jak na razie jest stabilna i mam nadzieję że tak zostanie. Jak przyszliśmy do niej z mężem i zaczęliśmy do niej mówić to się uśmiechała 🙂 Najgorsze że ona najlepiej żeby moje mleko dostała a ja nie mogę laktacji wywołać. Dużo piję, masuje piersi, rozgrzewam je pod ciepłym prysznicem i nic. Dzisiaj mąż mi w aptece kupił jakieś herbatki na wywołanie laktacji może chociaż to pomoże. Laktator podstawiam co 3h i patrzę na zdjęcia małej ale jestem pustocyna
Dacie radę, w dziewczynkach siła ♥️🩷 trzymamy kciuki, mam nadzieję że z każdym dniem będzie coraz lepiej , i napiszesz że wkoncu jesteście w domku 🎈

Ja dzisiaj urodziłam. 24+1 o 13.30 CC. Odwodnienie i niedożywienie+ ciąża wyniszczała mi wątrobę. Malutka ma 720g i 33 cm. Trzymajcie za nią kciuki, proszę
Nutka, przede wszystkim gratuluję Córeczki:)❤️. Czas szybko upłynie i zanim się obejrzysz będziesz tulić Małą w domu. Zdrowia Wam życzę i szybkiego powrotu do domu kiedy tylko będzie to możliwe i bezpieczne. Dużo radości Nutka! Pozdrawiam serdecznie

Ze mną wszystko w porządku, szybko się goje po cesarce. Maleńka w inkubatorze, ruchliwa jak w brzuchu 🙂 za 2 dni mają jej usg brzuszka i główki robić. Wczoraj pozwolili mi ją dotknąć - jest bardzo delikatna. Przed chwilą czkawka ją męczyła to się denerwowała. Jak na razie jest stabilna i mam nadzieję że tak zostanie. Jak przyszliśmy do niej z mężem i zaczęliśmy do niej mówić to się uśmiechała 🙂 Najgorsze że ona najlepiej żeby moje mleko dostała a ja nie mogę laktacji wywołać. Dużo piję, masuje piersi, rozgrzewam je pod ciepłym prysznicem i nic. Dzisiaj mąż mi w aptece kupił jakieś herbatki na wywołanie laktacji może chociaż to pomoże. Laktator podstawiam co 3h i patrzę na zdjęcia małej ale jestem pustocyca 😟
a porady laktacyjne masz, nic kobitki nie wymyślą?
Postaraj się nie denerwować, powinno ruszyć w końcu. Może częściej ten laktator jeszcze podstawiaj.

Kup sobie femalt.kier. Herbatki to placebo. Coś, co ma słód jeczmienny. Ja po naturalnym porodzie miałam mało mleka a tez musiałam odciągać. Piłam Huam.an piulat.te, słód jęczmienny i **********
Rozkręciłam jakoś. U Ciebie jeszcze jest wcześnie bardzo jeśli chodzi o poród więc mleko może się dopiero pojawi. Próbuj, nie poddawaj się. Dobra każda kropla.

Kup sobie femalt.kier. Herbatki to placebo. Coś, co ma słód jeczmienny. Ja po naturalnym porodzie miałam mało mleka a tez musiałam odciągać. Piłam Huam.an piulat.te, słód jęczmienny i **********
Rozkręciłam jakoś. U Ciebie jeszcze jest wcześnie bardzo jeśli chodzi o poród więc mleko może się dopiero pojawi. Próbuj, nie poddawaj się. Dobra każda kropla.
Kup sobie femalt.kier. Herbatki to placebo. Coś, co ma słód jeczmienny. Ja po naturalnym porodzie miałam mało mleka a tez musiałam odciągać. Piłam Huam.an piulat.te, słód jęczmienny i fema.ltiker

Kup sobie femalt.kier. Herbatki to placebo. Coś, co ma słód jeczmienny. Ja po naturalnym porodzie miałam mało mleka a tez musiałam odciągać. Piłam Huam.an piulat.te, słód jęczmienny i fema.ltiker
Mąż wczoraj mi go kupił:) oby pomógł

reklama
Do góry