reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

U nas na prenatalnych potwierdzenie że też dziewczynka 🩷 malutka waży 400 gr także już rośnie piękność mamusi 🤪
u nas też dziewczynka, na 100% - robiliśmy Sanco 😍
Powiem Wam, że od kiedy zaczął się 2 trymestr i skończyły się objawy, jakoś mi dziwnie z tym, że poza bolącymi piersiami i czasem pociągnie brzuch nic nie czuję.
Też tak macie?

reklama
u nas też dziewczynka, na 100% - robiliśmy Sanco 😍
Powiem Wam, że od kiedy zaczął się 2 trymestr i skończyły się objawy, jakoś mi dziwnie z tym, że poza bolącymi piersiami i czasem pociągnie brzuch nic nie czuję.
Też tak macie?
Ja dopiero od 4 dni nie wymiotuję ale mdłości mam cały czas 😟 Od końcówki 17 tygodnia czuję ruchy malucha. Na początku nie byłam pewna czy to to ale teraz są już dosyć wyraźne. Piersi wogle nie czuję, jedyny objaw to ciemne sutki .

Dopiero z 2 tygodnie temu 😂 ale to jest coś pięknego 🩷 u mnie na szczęście też wszystko minęło , brzuszek jedynie rośnie
Ja przez to, że nie mogłam jeść i ciągle wymiotowałam, od grudnia schudłam 10 kg :\ Nie widać u mnie nic po brzuchu - ja chudnę, maleństwo rośnie i się wyrównuje :D A mimo, że brzuch nie rośnie, ja ciągle smaruję go kremami i oliwkami to rozstępy i tak się robią :o

A jeszcze mam jedno pytanie: jestem dziś 16+5 i wczoraj odstawiłam Duphaston, zostały mi jeszcze globulki Cyclogest. Do kiedy je bralyście? Do końca opakowania mam jeszcze na 5 dni, nie wiem czy brać je do końca czy przestać?
Lekarz mówił, że do 16 tygodnia, ale mam otwarte opakowania.

Ja przez to, że nie mogłam jeść i ciągle wymiotowałam, od grudnia schudłam 10 kg :\ Nie widać u mnie nic po brzuchu - ja chudnę, maleństwo rośnie i się wyrównuje :D A mimo, że brzuch nie rośnie, ja ciągle smaruję go kremami i oliwkami to rozstępy i tak się robią :o
Taka nasza natura , nie które nie będą miały ani jednego rozstępu , a inne będą miały :)

Cześć dziewczyny :)
Mam pytanie do osób które zaszły w ciążę po in vitro.
Ja jestem prawie w 10 tyg ciąży i 3 dni temu odstawiłam Cyglogest i estrofen i mdłości mi ustąpiły. Czy któraś z Was miała podobnie? Mam dopiero w środę lekarza ale może któraś z Was by mnie uspokoiła :)

reklama
A jeszcze mam jedno pytanie: jestem dziś 16+5 i wczoraj odstawiłam Duphaston, zostały mi jeszcze globulki Cyclogest. Do kiedy je bralyście? Do końca opakowania mam jeszcze na 5 dni, nie wiem czy brać je do końca czy przestać?
Lekarz mówił, że do 16 tygodnia, ale mam otwarte opakowania.
Ja bym wzięła do końca. Już Ciebie te 5 dni nie zbawi ☺️

Do góry