reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej dziewczyny, jestem mega panikarą i proszę Was o pomoc.
W którym miejscu najlepiej wbijać te zastrzyki w brzuch? Pielęgniarki powiedziały mi pod pępkiem i tyle.
W centralnej części brzucha mam rozstępy, a tam raczej nie powinno się dawać zastrzyków, czy można więc trochę z boku? Biorę Bemfolę i Orgalutran ( który też kazano mi w brzuch, a na ulotce jest napisane, że najlepiej w udo). Kiedyś brałam Menopur czy Puregon i była na ulotce grafika gdzie konkretnie, a teraz nie ma nic.
Pozdrawiam
Ja brałam po całej dolnej części brzucha

reklama
No to bang! Po wielkich mordęgach jednak zadecydowalysmy z córą ze to będzie dziś. 17.01 oficjalnie zwalniam brzucha dla następnej Mamy😀
Olga, 3460g, okaz zdrowia😍
Mama wytyrana ale szczęśliwa☺️
No nareszcie, ale na najlepsze zawsze trzeba trochę poczekać♥️♥️♥️♥️♥️
No to bang! Po wielkich mordęgach jednak zadecydowalysmy z córą ze to będzie dziś. 17.01 oficjalnie zwalniam brzucha dla następnej Mamy😀
Olga, 3460g, okaz zdrowia😍
Mama wytyrana ale szczęśliwa☺️

Zapisałam się na badania prenatalne (dziś mamy 9+6). Chciałabym się Was poradzić czy większość robiła może badania Nifty (czy inne genetyczne). Ginekolog powiedział, że jeśli Pappa wyjdzie źle to i tak jest to kwalifikowane do amniopunkcji.
Trochę nas po kieszeni całe to staranie szarpnęło i nie wiem co robić. Mam 36 lat i poronienie w 6tc. Zarodków nie badaliśmy. Mogę prosić Was o radę?
Robilam Nifty, wiek 36 i 38 lat
W drugiej ciazy mialam brak kosci nosowej na 1 prenatalnych wiec stres byl. Nifty wyszlo idealnie i to sie potwierdzilo na 2 prenatalnych.

W którym miejscu najlepiej wbijać te zastrzyki w brzuch? Pielęgniarki powiedziały mi pod pępkiem i tyle.
W centralnej części brzucha mam rozstępy, a tam raczej nie powinno się dawać zastrzyków, czy można więc trochę z boku? Biorę Bemfolę i Orgalutran ( który też kazano mi w brzuch, a na ulotce jest napisane, że najlepiej w udo). Kiedyś brałam Menopur czy Puregon i była na ulotce grafika gdzie konkretnie, a teraz nie ma nic.
Pozdrawiam

brałam na lewo i prawo od pępka
Podobnie, raz z jednej raz z drugiej strony, czasem też nad i pod. A blocker owulacji w udo.

Pozdrawiam
Ja bemfole i Orgalutran robiłam w brzuch. Niżej pępka ale z boku. Pani doktor mówiła że jeśli Bemfola z lewej strony, to Orgalutran z prawej. I tak robiliśmy. A jeśli sama Bemfola to raz z jednej A raz z drugiej strony.

Ruda powiedz mi wiem ze to sie juz przewijało bo ty mialas transfer na naturalnym cyklu
jak wyglada przygotowanie mialas jakies ddoatkowe tabletki zaproponowali mi naturalny wspomagny
lekiem etruzil z tego co juz wyczytalam to jest cos jak lametta i juz sama nie wiem co robic

Ruda powiedz mi wiem ze to sie juz przewijało bo ty mialas transfer na naturalnym cyklu
jak wyglada przygotowanie mialas jakies ddoatkowe tabletki zaproponowali mi naturalny wspomagny
lekiem etruzil z tego co juz wyczytalam to jest cos jak lametta i juz sama nie wiem co robic
Miałam wspomagany bo trafiłam na przedłużony cykl (standardowo Ok 32 dniowe, a raz do roku Ok 45 dni). No i franca akurat się przytrafiła jak przyleciałam specjalnie na transfer.
Miałam menopur ;) pewnie gdybym mieszkała w pl to bym po prostu poczekała ;)
A Tobie endo nie rośnie ? Mi na sztucznym nie chciało rosnąć, a na naturalnym piękniutkie ;)

reklama
Miałam wspomagany bo trafiłam na przedłużony cykl (standardowo Ok 32 dniowe, a raz do roku Ok 45 dni). No i franca akurat się przytrafiła jak przyleciałam specjalnie na transfer.
Miałam menopur ;) pewnie gdybym mieszkała w pl to bym po prostu poczekała ;)
A Tobie endo nie rośnie ? Mi na sztucznym nie chciało rosnąć, a na naturalnym piękniutkie ;)
ja mam dopiero 2 dc czekam jeszcze na wyniki cytokin a lekarka zaproponowala cykl naturalny wspomagany odpowiednikiem lametty i zastanawiam sie nad nim juz kiedys probowalam nie poszlo mam cykle srednio 29-30 dni ale owulacje pozne i na usg w 14dc to maly pecherzyk jeszcze jest ale lekarz uwazal go za stracony cykl mialam wtedy lamette od 3-7dc po 1 tabletce jutro bede wiedziala wiecej co do przygotowan do transferu ale chcialam wczesniej wiedziec jak mniej wiecej to wyglada

Do góry