Hej, co do budowania zdań 3-4 wyrazowych przez 2 łatkę nie pomogę, choć myślę, ze to chyba lepiej, niż nie mówiąca nic 3latka
doczytałam, że masz syna w spektrum i pewnie stad Twoje obawy?.
A co do wybudzeń w nocy ze wścieklizna- moj syn tez tak miał kilka razy. Histeria, z niewiadomego powodu, wyglądało to jakby albo coś go ogromnie bolało albo jakby był przerażony i nie mógł się uspokoić. Trwało zwykle pewnie ok 20min, Maks pewnie 30min i potem zwykle usypiał ze zmęczenia, ale bywało, ze trzeba było go nosić a i było tak, ze z raz czy dwa dałam mu nurofen, bo ja już nie wiedziałam co mu jest, a był w takiej histerii, ze nie szło sie dowiedzieć czy go boli czy nie. Pomogło. I odpukać przeszło, ma 3 lata. Ostatnia taka sytuacja może z pół roku, może 9 miesięcy temu.
Dzieciom, a zwłaszcza tak małym, często rożnego typu niepokojące objawy mijają, a mózg rozwija sie tak szybko i intensywnie, że to może być pewnego rodzaju „wyładowanie”? nadmiaru zmian, rozwoju, przebodzcowania itp, nie mówiąc już o tym, że lęki u tak małych dzieci to również norma i różnie sie u dzieci przejawiają.