No to dość ciężko to prawdaja nigdy nie potrafiłam tego odróżnić
reklama
Madame JS
Fanka BB :)
Tak, ale nie wiem, czy ma to związekMi też się wydajetak.nie całkiem nisko ale wysoko też nie.a transfer miałaś udany?
LU36
To takie trochę puste gadanie…zmienić sama go nie mogę, tak jak i Ty nie możesz, ale mogę głosować, protestować, podpisywać właściwe petycje czyli tyle ile każdy obywatel może i powinien jeśli chce na coś pośrednio wpłynąć. I mówić o pewnych rzeczach głośno.Zmień to. Zmień system.
Madame JS
Tylko przy dofinansowaniu do in vitro zakładamy, że państwo będzie nam dopłacać do takiej opieki, jaka jest aktualnie prywatnie - tylko że nie będzie trzeba za nią płacić z własnej kieszeni.Do mnie nie przemawia „brutalność życia”, bo po to mamy rządzących w kraju żeby zapewnić sprawna i dobra opiekę zdrowotną dla obywateli. Co miesiąc płace na NFZ chore pieniądze i co z tego mam? jak jestem w krytycznej sytuacji to i tak muszę isc prywatnie i zaplacic jeszcze bardziej chore pieniądze. NFZ nie jest za darmo, każdy z nas za to płaci i nie mało. Tak samo z in vitro. Mnie na to stać, choćbym miała mieć kilka podejsc, jesteśmy w stanie sobie z mężem na to pozwolić bo harujemy od ponad 15lat, ale czy uważam ze to jest spoko ze tyle kosztuje i ze Państwo nie wspomaga? Nie i płakać mi się chce jak czytam historie niektórych tu dziewczyn które odmawiają sobie wszystkiego żeby uzbierać na kolejne podejście bo jest to ich ostatnia szansa na macierzyństwo. W obydwu sytuacjach to jest kwestia beznadziejnego systemu opieki zdrowotnej w Polsce, który tworzy tez te paranoje na rynku prywatnym służby zdrowia. Ja uważam ze należy o tym otwarcie mówić bo cicha akceptacja tez oznacza nasza zgodę na to.
Bo in vitro "na NFZ" - myślę, że mało kto by takie chciał ;-)
Ruda08
Rozumiem zadzwoń po prostu do nich i się zapytaj.Prywatne kliniki się po prostu cenią. No co tu można innego powiedzieć.
Głupi przykład zwykle hormony. W luxmedzie zapłacę za nie 20-24 zł, a u mnie w klinice są po 30-40 zł.
Zależało mi bardzo żeby właśnie dlatego dowiedzieć się wczesniej jakie są koszty u prof. Ludwina. Żeby się na nie przygotować.
A w luxmedzie nie musisz mieć „karty” czy ubezpieczenia ? To wtedy płacisz czy używasz czy nie. Dlatego jest to tańsze
A jeżeli chodzi o cenę to jest adekwatna do rynku. Skoro nawet za jakieś horendalne ceny ma kogo operować to po co ma zniżać ? To jest rynek.. brutalny ale jednak . W klinice też zostawiamy krocie.
Jestem po 7 stymulacjach. Dwa razy miałam refundację na leki, reszta płatna w 100 %. Myślę, że 200 tys wydaliśmy . Ceny wysokie ale nie zapłacisz ? Zapłacisz ..
dokładnie, koniec końców i tak przyjdzie nam zapłacić, byle się tylko udałoRozumiem zadzwoń po prostu do nich i się zapytaj.
A w luxmedzie nie musisz mieć „karty” czy ubezpieczenia ? To wtedy płacisz czy używasz czy nie. Dlatego jest to tańsze
A jeżeli chodzi o cenę to jest adekwatna do rynku. Skoro nawet za jakieś horendalne ceny ma kogo operować to po co ma zniżać ? To jest rynek.. brutalny ale jednak . W klinice też zostawiamy krocie.
Jestem po 7 stymulacjach. Dwa razy miałam refundację na leki, reszta płatna w 100 %. Myślę, że 200 tys wydaliśmy . Ceny wysokie ale nie zapłacisz ? Zapłacisz ..
Myszko
Dzięki za wpisanie właśnie jestem po. Zabieram kropka do domu. Niech się ladnie zadomowi.
Ruda08
Ale kogo interesuje, że przyjechali ? Są tam ludzie, którzy potrzebowali pomocy ale większość jest darmozjadów .Nie. Nie każdy płaci. Płaca pracujący. Do Polski przyjechało jakieś 2 mln ludzi z Ukrainy - czy Ty wiesz jak potężne pieniądze poszły na ich leczenie ?
Moja bratanica wraz z cała rodzina - nie pracuje, a z lekarzy korzystają !!! A takich ludzi są setki tysięcy !!!
Ostatnio otrzymałam raport, ze w pewnym mieście (ponad 400 tys mieszkańców) pracuje tylko 30 % z nich. I te 30 % musi utrzymać resztę ze swoich składek i ze swoich podatków. To nie może się udać !!!
Przykro mi. Ale Twoje „pieniążki” wspierają innych.
Pomóc oczywiście ale przez miesiąc, dwa a pózniej radźcie sobie sami. Teraz ludzie, którzy pracują muszą ich utrzymywać. Bo tak niestety jest.
Ja nie mieszkam w Polsce, jak przyjechałam tutaj czy ktoś mi pomógł ? Czy mi się coś „należało” No nie .. ubezpieczenie zdrowotne otrzymujesz po 6 miesiącach pracy. Socjalizm nie prowadzi do niczego dobrego..
Ruda08
Dokładniedokładnie, koniec końców i tak przyjdzie nam zapłacić, byle się tylko udało
reklama
Azb
odwracając uwagę od tego co smutne i przykre ... melduje sie po wizycie , na prenatalnych sugerowano , że będzie to syn a dziś już oficjalnie potwierdzono, że do naszej rodzinki dołączy chłopczyk - nie da sie tego nie zauważyć kolejna wizyta 11 września - połówkowe.
Podziel się: