reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
ja brałam Rekovelle i orgalutran przy pierwszej stymulacji (nie zakończona punkcja bo było 30 pęcherzy - w regulaminie ivf w Holandii nie przeprowadza się wtedy pobrania tylko resetuje cykl) w kolejnej stymulacji tez Rekovelle i fyremandel, mniejsza dawka Rekovelle ze względu to poprzednia historie a pęcherzyków jeszcze więcej -36 została powołana komisja i zgodzili się na punkcję i zaproponowali narkozę - normalnie robią bez narkozy. Zapłodnili wszystko a z 36 pęcherzy było 22 komorki. Zapłodnilo się 11 - tyle podali w 3 dobie na wizycie kontrolnej. Wszystko hodowali do 5doby. Finalnie dostałam info ze zamrożonych 10 zarodków. Pierwszy podany na cyklu sztucznym - u mnie calkowity brak miesiączek i owulacji - dał ciąże a synek ma prawie 3 lata
Dzięki za Twoją wiadomość, gratuluje synka). Pamiętasz może jakie dawki miałaś? Przy jakim amh I wieku?..:> pozdrawiam serdecznie

reklama
A pomogło ?Jakie nasienie u was było?
TimeLapse to nic innego jak całodobowy "monitoring" zarodków . Dzieki temu embriolog widzi cały rozwój zarodka i ocenia jego potencjał implantacyjny , może ocenic kiedy nastąpiły pierwsze podziały komórkowe oraz ich dynamikę , może tez wychwycić nieprawidłowości które mogłyby negatywnie wpłynąć na ciąże czy tez moment kiedy zarodek przestał się rozwijać … czy warto ? Ciezko mi oceniać bo akurat u nas poszło dość sprawnie - naszym problemem są tylko albo i aż moje niedrożne jajowody . Napewno da to embriologowi dość precyzyjny obraz rozwoju zarodka . Moze warto spróbować .

Do góry