reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny, akurat wczoraj dowiedziałam się również, że moja przyjaciółka jest w ciąży… 🥹 No cóż za ironia losu 🥹
bardzo współczuję. U mnie nie ma dnia ostatnio, aby ktoś się nie pochwalił ciąża na FB. I to niektóre moje znajome wstawiają testy ciążowe. Zawsze wtedy im zazdroszczę tego braku strachu, że potrafią podzielić się takimi wiadomościami tak wcześnie🥴
Gdzie ja odliczam tylko dni do wizyt w klinice.

bardzo współczuję. U mnie nie ma dnia ostatnio, aby ktoś się nie pochwalił ciąża na FB. I to niektóre moje znajome wstawiają testy ciążowe. Zawsze wtedy im zazdroszczę tego braku strachu, że potrafią podzielić się takimi wiadomościami tak wcześnie🥴
Gdzie ja odliczam tylko dni do wizyt w klinice.
Właśnie! I tym osobom przeważnie nic się nie dzieje, żadnych komplikacji, zdrowa ciąża … ehhh
🥹🥹

Właśnie wydrukowałam diety od akademi płodności. Może warto też coś podziałać w tym kierunku🤔

Wczoraj jak sobie rozmawialiśmy z mężem, to sobie przypomnieliśmy nasze starania o dziecko kiedyś.
Piliśmy jakieś szamańskie ziółka płodności🤣, mieliśmy grafik seksu🤣 pozycje do zrobienia dzidziusia🤣 stosowaliśmy nawet jakiś żel na plemniki🤪 a nogi po seksie w górze to była podstawa🤣😎
Teraz to się z tego można posmiać😎

A Wy, jakie "głupie" rzeczy robilyście, aby zajsć w ciążę?😎

Ostatnie AMH miałam około 2,4 jeśli dobrze pamietam. A z leków chyba menopur, bemfola i przed punkcja strzał czegos co nie panietam jak się nazywa.Punkcja chyba koło 14-15 dnia. Pisze ze to wszystko „chyba” bo jestem na urlopie i nie mam jak sprawdzić w papierach, a już nie pamietam dokładnie:) i tak, to była moja pierwsza i jedyna stymulacja. Miałam cos 17-21 pęcherzyków, 10 było dojrzałych, 8 się zapłodnilo, do 3 doby zostało 6 a po 5 dobie zostały 4 blastocysty. Wszystkie poszły do badania i 3 okazały się zdrowe. Kriotransfer na cyklu sztucznym. Brałam estrofem do 9tc oraz progesteron (w każdej możliwej postaci: tabletki, zastrzyki i globulki dopochwowe) w sumie do 15 tc ale od 12tc zmniejszyliśmy dawke.Jak wrócę z urlopu mogę dokładniej posprawdzać i Ci napisac:) powodzenia!:)
Dzięki serdeczne! Strzal pewnie miałaś z ovitrelle lub gonapeptyl (jak wysoki estradiol - opcja moja). Wszystko ładnie rozpisalas♡ niezły wynik, bardzo dużo pęcherzyków miałaś, extra wynik. Ja za pierwszym razem po puregonie 12 pęcherzyków, 7 dojrzałych, 6 prawidłowo zapłodnionych, wszystkie zarodki do 3 dnia ładnie, ostatecznie były 2 zamrożone 4ba I 3ba bo jeden odpadł w piątym dniu. Niestety nie dały ciąży. Będziemy walczyć dalej...Amh miałam podobne do Twojego, samych radości na urlop i po...♡ dzięki jeszcze raz!

reklama
Dziewczyny, lekarz jest dobrej myśli ze względu na to, że doszło do próby zagnieżdżenia. Coś jednak zawiodło, będziemy badać co - czekają nas badania genetyczne. Być może zarodek miał wady i organizm go odrzucił.
I tym razem będę na długim protokole przygotowującym do zabiegu. Póki co jednak przerwa miesięczna, trochę wymuszona właśnie tymi badaniami, bo długo się czeka na wyniki, do 6 tyg. Pod koniec sierpnia startujemy z nową procedurą 🥹
Troszkę mnie ta wizyta mimo wszystko podbudowała.
U mnie taka sama sytuacja była,. Lekarz zlecił badania genetyczne i mówił, że jest nadzieja skoro beta ruszyła. U nas niestety skończyła się ważność badań i musimy robić całość od nowa. Wyniki wymazów odebrałam dwa dni temu i są ok,, więc po urlopie reszta badań i może uda się we wrześniu podejść do kolejnej procedury. Trzymam mocno kciuki żeby następny raz był tym ostatnim i szczęśliwym🙂

Do góry