reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny, lekarz jest dobrej myśli ze względu na to, że doszło do próby zagnieżdżenia. Coś jednak zawiodło, będziemy badać co - czekają nas badania genetyczne. Być może zarodek miał wady i organizm go odrzucił.
I tym razem będę na długim protokole przygotowującym do zabiegu. Póki co jednak przerwa miesięczna, trochę wymuszona właśnie tymi badaniami, bo długo się czeka na wyniki, do 6 tyg. Pod koniec sierpnia startujemy z nową procedurą 🥹
Troszkę mnie ta wizyta mimo wszystko podbudowała.

Dziewczyny, lekarz jest dobrej myśli ze względu na to, że doszło do próby zagnieżdżenia. Coś jednak zawiodło, będziemy badać co - czekają nas badania genetyczne. Być może zarodek miał wady i organizm go odrzucił.
I tym razem będę na długim protokole przygotowującym do zabiegu. Póki co jednak przerwa miesięczna, trochę wymuszona właśnie tymi badaniami, bo długo się czeka na wyniki, do 6 tyg. Pod koniec sierpnia startujemy z nową procedurą 🥹
Troszkę mnie ta wizyta mimo wszystko podbudowała.
nie ma co sie poddawać po pierwszej probie :)
czasami czas jest tez potrzeby aby sie zregenerować :)

Nie wiem. Nie umawiałam jeszcze wizyty. Dostałam smsa że mam odstawić leki. Zobaczymy kiedy okres przyjdzie😳
Ale myślę że koło połowy sierpnia chciałabym pójść na wizytę
No tak, im szybciej tym lepiej, na pewno też będzie miał jakiś nowy pomysł… 🍀 poza tym Wy macie jeszcze zarodki,prawda? Więc to już połowa sukcesu!

My robiliśmy, udało się uzyskać trzy zdrowe zarodki (przebadane genetycznie) wiec uważam ze warto. (Przy bardzo słabej morfologii nasienia)
Dzięki! I wtedy ICSI po selekcji, prawda? Zarodki dały ciążę? Jesteś może w Invimed Poznań? A wcześniej bez fertile jakie zarodki? My 4ba, 3ba niestety nie dały bobusia.
Pozdrawiam

reklama
Dzięki! I wtedy ICSI po selekcji, prawda? Zarodki dały ciążę? Jesteś może w Invimed Poznań? A wcześniej bez fertile jakie zarodki? My 4ba, 3ba niestety nie dały bobusia.
Pozdrawiam
Tak jest, ICSI. Pierwszy zarodek podany, w klasie 5AA dał ciąże, jestem teraz na początku 16tc. Mamy jeszcze dwa mrozaki rowniez przebadane i bardzo dobrej klasy (nie pamietam dokładnego oznaczenia teraz) Może mieliśmy szczęście a może bardzo dobrego lekarza. Dodam ze ja mam 39 lat wiec tez teoretycznie szanse na taki dobry wynik były niskie. Od początku do końca wszystkie decyzje lekarza były bardzo słuszne w naszym przypadku wiec mogę z całego serca polecić (poza tym ze dobry lekarz to tez wspaniały człowiek). Leczę się i prowadzę ciąże w Krakowie (Krakovi).

Do góry